Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Καρασαρίνης μιλά στο «Ε»

«Θα αλλάξει η άποψη της νεολαίας για τη Νέα Δημοκρατία»

11/10/2016 - 16:10

Ήρθε από το Χαλάνδρι στο νησί της Λέσβου πριν δεκατρία χρόνια. Κι έμεινε. «Εδώ ανδρώθηκα, εδώ έκανα τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τα πρώτα μου βήματα στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία», λέει με έμφαση. Τώρα διεκδικεί το αξίωμα να είναι ο πρώτος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ήρθε από το Χαλάνδρι στο νησί της Λέσβου πριν δεκατρία χρόνια. Κι έμεινε. «Εδώ ανδρώθηκα, εδώ έκανα τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τα πρώτα μου βήματα στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία», λέει με έμφαση. Τώρα διεκδικεί το αξίωμα να είναι ο πρώτος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Ανδρέας Καρασαρίνης ανδρώθηκε και κομματικά στο νησί μας. Στη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τώρα, στα τριάντα του, ετοιμάζεται για το μεγάλο άλμα. Θα τα καταφέρει;

 

Γιατί υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ;

«Μετά από 16 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα δρώμενα της ΟΝΝΕΔ, θεωρώ ότι έχω την εμπειρία να προσθέσω ένα λιθάρι στη μεγάλη ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Η άποψη αυτή βέβαια, υποστηρίχθηκε από πολλά στελέχη και μέλη στην Ελλάδα, γεγονός που με κάνει να θέλω να θέσω υποψηφιότητα στο προσεχές Συνέδριο της Νεολαίας μας. Παράλληλα, πιστεύω ότι μπορώ να εισάγω μια διαφορετική προσέγγιση λειτουργίας και οργανωτικού σχεδιασμού σε όλη την οργάνωση, έχοντας πάντα ως παράδειγμα τη σοβαρή δουλειά που κάνουμε στην ΟΝΝΕΔ Λέσβου».

Τι σας διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους υποψήφιους;

«Θέλω να θέσω τις βάσεις για μία ΟΝΝΕΔ, ανοιχτή στην κοινωνία, μακριά από συστημικά κυκλώματα, με όρεξη για δουλειά, με προτάσεις για την εσωτερική λειτουργία και με εξωστρέφεια, έτσι ώστε ο κάθε νέος να μπορεί να σταθεί μαζί μας στην πρώτη γραμμή. Άλλωστε, η επιλογή μας να ασχοληθούμε με τα κοινά, είναι χρέος για τη σωτηρία της χώρας μας από την κατάντια, την οδύνη και την εξαθλίωση που βιώνουμε. Θέλουμε και μπορούμε να συνεισφέρουμε».

Πόσο μια νέα ΟΝΝΕΔ μπορεί να συμβάλλει στην πορεία της Ν.Δ.;

«Πάρα πολύ. Οι νέοι άνθρωποι με την ταχύτητα της σκέψης και το γνωστικό τους υπόβαθρο σε σχέση με την τεχνολογία, μπορούν να επιταχύνουν διαδικασίες μέσα στο κόμμα, που κάποτε θέλανε μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Οι φρέσκιες ιδέες και τα καθαρά πρόσωπα μπορεί να βοηθήσουν σε δύο σκέλη: α) στο εσωτερικό που χρειάζεται ριζική αναδιοργάνωση από την αρχή και β) στην εξωστρέφεια, όπου συνεχώς νέοι άνθρωποι πολιτεύονται στο χώρο μας, με σκοπό να προσφέρουν, με εφόδιο τις σπουδές τους, αλλά και τη θέλησή τους να δώσουν κάτι διαφορετικό στον τόπο τους.

Ο δαυλός που περνάει από γενιάσε γενιά, επιτάσσει στη δική μας γενιά να δουλέψει πολύ πιο σκληρά για να διορθώσουμε λάθη και παραλείψεις, αλλά και για να προσελκύσουμε τις επόμενες γενιές».

 

Με τη φωνή της αλήθειας

 

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα της Ν.Δ. δεν θεωρείται ιδιαίτερα ελκυστικό στη νεολαία. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μπορεί ν’ αλλάξει;

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο ήταν αντιπολίτευση γοήτευσε -για μένα κακώς- ένα μεγάλο κομμάτι νέων, όταν τους έταξε τα πάντα, όταν τους υποσχέθηκε δουλειά χωρίς να κουραστούν και, όταν επί χρόνια βομβάρδιζε τα ΜΜΕ με εκφράσεις που δίχαζαν τους Έλληνες. “Μνημονιακοί - Αντιμνημονιακοί”, “Γερμανοτσολιάδες - Αριστεροί Πατριώτες” κτλ., είναι μερικά από τα διχαστικά μηνύματα, που όμως έδωσαν στους νέους τη δυνατότητα να αντιδράσουν ενάντια ενός εικονικού εχθρού. Γνωρίζετε ότι στην πολιτική πολλές φορές χρησιμοποιείται και η πλάνη -προσωπικά δε συμφωνώ-, η οποία, φυσικά, οδήγησε πολύ κόσμο στην απογοήτευση και στην αποστασιοποίηση από τα πολιτικά δρώμενα.

Αν προσθέσετε και το δημοψήφισμα - παρωδία, όπου το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, αντιλαμβάνεσθε ότι η νεολαία έχει παραπλανηθεί πολλές φορές από τα λόγια πολιτικών.

Εμείς αυτό που λέμε, είναι ότι θέλουμε ψήφο συνείδησης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υλοποιεί το πλάνο του για την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση.

Η ψήφος συνείδησης είναι ρεαλιστική, ορθολογική και πάνω απ’ όλα, μετρημένη, χωρίς υποσχέσεις, χωρίς ψέματα, αλλά με τη φωνή της αλήθειας σε όλα τα θέματα.

Σύντομα θα αλλάξει η άποψη της νεολαίας για τη Νέα Δημοκρατία, αυτό να το γνωρίζετε».

 

Η ανεργία το μεγαλύτερο

 

Ποια θεωρείτε τα βασικά προβλήματα της σημερινής ελληνικής νεολαίας;

«Σαφέστατα η ανεργία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της νεολαίας μας. Πρέπει να μπούμε σε μία διαδικασία να βρούμε τρόπους για νέα επαγγέλματα και να δώσουμε λύσεις στα ήδη υπάρχοντα. Θα πρέπει να υπάρξουν γενναίες αποφάσεις από μία σωστή Κυβέρνηση, όσον αφορά στους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και στη μείωση των φόρων τους, όπως και στην παροχή κινήτρων σε νέους να ασχοληθούν με τομείς που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένοι, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε νέες θέσεις εργασίας, που θα αποτρέπουν το νέο κόσμο να πηγαίνει στο εξωτερικό. Βέβαια, είναι μία διαδικασία που χρειάζεται ωριμότητα και ανάληψη ευθύνης για να έρθουν αποτελέσματα.

Παράλληλα, ένα πολύ σημαντικό θέμα που πρέπει να λάβει τη δέουσα προσοχή, είναι ο τομέας της παιδείας. Παρατηρώ χρόνια ολόκληρα ότι οι γενιές μετά από εμάς, έχουν δείξει μία απάθεια ως προς την ιστορία, τη θρησκεία, την πολιτική, το δίκαιο, τα ήθη και τα έθιμά μας, θεωρώντας τα ως παλαιομοδίτικα, που όμως αποτελούν τους βασικούς πυλώνες ενός Κράτους. Σε αυτό έχει συμβάλλει στις μέρες μας, και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Σε γενικό επίπεδο, η παιδεία στην Ελλάδα οφείλει να αλλάξει από την Πρωτοβάθμια έως και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προσθέτοντας την έρευνα που λείπει, όπως και τις νέες μορφές τεχνολογίας.

Χρειάζεται ριζική αλλαγή νοοτροπίας σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης. Αυτό θα ενισχύσει όλους τους τομείς που πλήττεται η νεολαία, δίνοντας παράλληλα ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την Ελλάδα».

Υπάρχει έδαφος για κοινές δράσεις των πολιτικών νεολαιών;

«Θα μοιραστώ μία φράση - σταθμό που είχε πει ο Παύλος Μπακογιάννης: “Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα”. Όσο πορευόμαστε για το κοινό καλό της Ελλάδος, οι διαφορές μας είναι πολύ μικρές στο μεγαλείο της εθνικής ανάτασης της πατρίδας μας.

Οι διαφορές υπάρχουν γιατί είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι. Όμως, θέλω να πιστεύω ότι όλοι είμαστε Έλληνες και αυτό πρέπει να μας καθοδηγεί στη χάραξη πολιτικής προς όφελος της πατρίδας μας, πάντα με σεβασμό στην ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και τη θρησκεία μας».

Η προσπάθεια του νέου αρχηγού της Ν.Δ., είναι η διείσδυσή του στο Κέντρο. Από την άλλη όμως, υπάρχει μια ιδεολογική σύγκρουση μέσα στο κόμμα. Ποια είναι η δική σας άποψη;

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει, καθώς υπολογίζει στην ψήφο συνείδησης και όχι στην ψήφο αντίδρασης. Δεν παρεκκλίνει από τις ιδεολογικές αρχές της παράταξής μας, όπως καθορίστηκαν στην ιδρυτική διακήρυξη πριν 42 χρόνια. Με σκληρή δουλειά θα καταφέρει να αναδείξει τις φωνές που θα δώσουν χρήσιμες λύσεις με σεβασμό στην ιστορία μας. Το γεγονός ότι υπάρχει πολυφωνία, είναι και δείγμα Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι όσο και αν έχει χτυπηθεί από διασπαστικές κινήσεις, πάντα έβγαινε πιο δυνατή και μαζική.

Όλοι όσοι ανήκουμε ή απλά ψηφίζουμε τη Νέα Δημοκρατία, έχουμε ένα κοινό σημείο αναφοράς: την αγάπη μας για την Ελλάδα και την προσπάθειά μας για το καλύτερο. Απέναντί μας είναι μία ιδεοληπτική Κυβέρνηση, πλήρως ανθελληνική με στοιχεία αντιδραστικά και ακραία».

 

Να είναι η ψυχή του κόμματος

 

Ποιος είναι ο ρόλος μιας πολιτικής νεολαίας σήμερα;

«Σήμερα, μία πολιτική νεολαία οφείλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στο κόμμα όσο και στην κοινωνία. Διότι, από τη μία οφείλει να παρεμβαίνει σε κάθε εξέλιξη και να βγαίνει μπροστά σε όλες τις προκλήσεις και από την άλλη να βγει στο πεζοδρόμιο, να αφουγκραστεί όλα τα προβλήματα, να δηλώνει παρούσα σε όλα τα μεγάλα ζητήματα και να δημιουργεί τις συνθήκες εμπιστοσύνης που απαιτούνται με τους νέους».

Ποια θα είναι τα όρια της σχέσης νεολαίας και κόμματος;

«Στη σημερινή εποχή, η νεολαία ενός κόμματος πρέπει να αποτελεί τον προπομπό της στην κοινωνία. Θα πρέπει η νεολαία να βγαίνει μπροστά σε όλα τα μεγάλα ζητήματα. Πέρασαν οι εποχές που οι νεολαίοι ήταν απλοί χειροκροτητές. Πλέον, οι νέοι οφείλουν να είναι οι πρωταγωνιστές, που με σκληρή δουλειά θα προτείνουν λύσεις και θα φέρουν απτά αποτελέσματα στην καθημερινότητα.

Η νεολαία οφείλει να είναι η ψυχή του κόμματος, έχοντας σχέσεις συνεργασίας και σεβασμού, όχι απλά καθοδηγητή και καθοδηγούμενου. Μόνο με αυτή την σκέψη μία νεολαία θα θεωρηθεί άμεσα δυναμική και ελπιδοφόρα για το μέλλον».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey