Η διαχείριση της «νέας» Χειρουργικής Κλινικής δημιουργεί προβλήματα

«Αλαλούμ» χώρων στο Νοσοκομείο

05/10/2016 - 14:17

Πολλά προβλήματα στη διαχείριση των νέων χώρων, όπως έχουν διαμορφωθεί από την κατασκευή της νέας πτέρυγας και την ανακαίνιση της παλαιάς, εντοπίζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

 

Πολλά προβλήματα στη διαχείριση των νέων χώρων, όπως έχουν διαμορφωθεί από την κατασκευή της νέας πτέρυγας και την ανακαίνιση της παλαιάς, εντοπίζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Οι θάλαμοι νοσηλείας αναπτύσσονται σε ολόκληρο τον όροφο του παλαιού και του νέου κτηρίου και με το υφιστάμενο προσωπικό της Χειρουργικής Κλινικής, δεν γίνεται σωστός έλεγχος και εποπτεία, αφού οι αποστάσεις που θα πρέπει να διανυθούν, είναι μεγάλες. Ας σημειωθεί εξάλλου ότι μέχρι την έναρξη των έργων, λειτουργούσαν δύο κλινικές με το διπλάσιο προσωπικό περίπου!

Από την άλλη δεν έχουν προβλεφθεί επαρκείς βοηθητικοί χώροι, από αποδυτήρια έως γραφεία ιατρών, όπως στις νέες πτέρυγες, ενώ ο χώρος των νοσηλευτών δεν βρίσκεται εσωτερικά, αλλά στην πρόσοψη δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την εποπτεία των ασθενών.

Για τους παραπάνω λόγους, η διοίκηση έχει λάβει πρόσφατα σειρά προτάσεων, όπως οι θάλαμοι των πρώην θέσεων να δοθούν στην Ογκολογική Κλινική, αφού η εποπτεία τους από τη Χειρουργική δεν είναι εύκολη. Προτείνεται επίσης να γίνουν γραφεία ιατρών στο χώρο των παλιών χειρουργείων (Ογκολογική Κλινική) και οι χώροι που προβλέπονται για ενδοσκοπικό εργαστήριο, να γίνουν στάση νοσηλευτών με τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους.

Οι χώροι που προβλέπονται στη μπροστινή πλευρά του Νοσοκομείου για γραφεία ιατρών και στάση νοσηλευτών, προτείνεται να μετατραπούν σε θαλάμους ασθενών, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών. Προτείνεται επίσης να εφαρμοστεί ο οργανισμός του Νοσοκομείου, αναφορικά με τη Χειρουργική Κλινική (για την οποία προβλέπεται ότι αποτελείται από δύο τμήματα -Χειρουργικό και Ουρολογικό) και μεταφορά του Νευροχειρουργικού Τμήματος στην Ορθοπεδική Κλινική -όπως αυτή λειτουργούσε πριν την έναρξη των έργων προκειμένου να δημιουργηθεί ικανός αριθμός κρεβατιών για τις ανάγκες της Χειρουργικής Κλινικής. Τονίζεται επίσης η σημασία της διαμόρφωσης των χώρων της πρώην ΩΡΛ Κλινικής προκειμένου να λειτουργήσει το ενδοσκοπικό εργαστήριο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey