Ομαδικός βιασμός ανήλικου - Σήμερα η ανάκριση

Το αίσχος της Μόριας

28/09/2016 - 14:21

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τον εφιάλτη που έζησε ανήλικος τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής εντός της πτέρυγας των ανήλικων στο χοτ σποτ της Μόριας. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι τον βίασαν ομαδικά τέσσερις ανήλικοι, επίσης διαμένοντες στον ίδιο χώρο, για τον οποίο έχουν γίνει εκκλήσεις επί εκκλήσεων ώστε να εκκενωθεί από ανήλικα παιδιά. Σήμερα πραγματοποιείται η κύρια ανάκριση στο πλαίσιο κακουργήματος.

 

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τον εφιάλτη που έζησε ανήλικος από το Πακιστάν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής εντός της πτέρυγας των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στο χοτ σποτ της Μόριας. Ο ίδιος, περίπου 16 χρόνων κατήγγειλε ότι τον βίασαν ομαδικά τέσσερις ανήλικοι, 17 έως 17,5 ετών επίσης διαμένοντες στον ίδιο χώρο, για τον οποίο έχουν γίνει εκκλήσεις επί εκκλήσεων ώστε να εκκενωθεί από ανήλικα παιδιά. Σήμερα πραγματοποιείται η κύρια ανάκριση στο πλαίσιο κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, ο ανήλικος ανέφερε το συμβάν σε εργαζόμενο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που το κατήγγειλε. Στη συνέχεια, έγινε ιατροδικαστική εξέταση, σύμφωνα με την οποία και με βάση την ίδια πηγή επιβεβαιώθηκε ο βιασμός, ο οποίος έλαβε χώρα, κατά τις πληροφορίες του «Ε», στο κέντρο της Μόριας στις 4 τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής και εκτός του θύματος φερόμενοι ως δράστες είναι τέσσερις ανήλικοι αλλοδαποί.

Κανένας δικηγόρος δεν αναλάμβανε την υπεράσπισή τους και ανατέθηκε «υποχρεωτικά» σε κάποιους με βάση τη λίστα του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης. Εν τέλει αυτεπάγγελτα τοποθετήθηκαν συνήγοροι υπεράσπισης οι Δημήτρης Βασιλούδης, Θέμης Κεφάλας, Δημήτρης Μοιρασγεντής, Νίκος Αλεξανδρής.

Για τους 100 περίπου ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες που κρατούνται στη Μόρια έχει πολλάκις τοποθετηθεί η «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» τόσο με επιστολές όσο και με εκκλήσεις, ώστε άμεσα να μεταφερθούν σε κατάλληλους ξενώνες. Μάλιστα, εξεταζόταν από την κυβέρνηση ότι, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στη Μόρια τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, τα παιδιά -που φιλοξενούνταν προσωρινά στο ΠΙΚΠΑ- δεν θα επέστρεφαν στη Μόρια, αλλά θα μεταφέρονταν στην ενδοχώρα, εφόσον εξασφαλιστεί ότι υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές.

Αυτές δεν υπήρξαν, προφανώς, και οι ανήλικοι επέστρεψαν πάλι στη «φυλακή» της Μόριας. Τα λόγια περιττεύουν, αλλά κάποιοι φέρουν τεράστιες ευθύνες που επιτρέπουν με την αναποτελεσματικότητα και την αδράνειά τους να υπάρχει το... έδαφος για τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις!

 

Το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, οι δράστες βιασμού 16χρονου υπηκόου Πακιστάν, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της προηγουμένης ημέρας, σε χώρο φιλοξενίας αλλοδαπών στη Μόρια της Λέσβου.

Πρόκειται για τέσσερις (4) ανήλικους υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για βιασμό και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκου.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέργησαν από κοινού και χρησιμοποίησαν απειλές και σωματική βία σε βάρος του ομοεθνή τους, ενώ επιπλέον κατέγραψαν με τα κινητά τηλέφωνά τους τις πράξεις τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή τους τρία (3) κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ο παθών εξετάστηκε από Ιατροδικαστή, παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey