Στις 24 Οκτωβρίου εκδικάζεται το αίτημα ορισμού προσωρινής διοίκησης στην ΕΑΣ Λέσβου

Νέα διοίκηση ή εκκαθάριση της Ένωσης;

26/09/2016 - 14:33

Στις 24 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πρόκειται να εκδικαστεί το αίτημα της ΕΑΣ Λέσβου για ορισμό προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης. Αν η απόφαση είναι θετική, η προσωρινή διοίκηση που θα οριστεί, θα προχωρήσει στη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης εντός του Νοεμβρίου, προκειμένου να αναδειχθεί εκλεγμένη διοίκηση.

 

Στις 24 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πρόκειται να εκδικαστεί το αίτημα της ΕΑΣ Λέσβου για ορισμό προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης. Αν η απόφαση είναι θετική, η προσωρινή διοίκηση που θα οριστεί, θα προχωρήσει στη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης εντός του Νοεμβρίου, προκειμένου να αναδειχθεί εκλεγμένη διοίκηση.

Κατά πληροφορίες, στην συνέλευση αυτή θα επιδιωχθεί να εγκριθούν και οι ισολογισμοί προηγούμενων ετών. Αυτός τουλάχιστον είναι ο σχεδιασμός που έχει ανακοινώσει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λέσβου, Αλέκος Γιαζιτζόγλου, στους στενούς του συνεργάτες.

 

Επιδιώκουν εκκαθάριση

Αν δεν αναδειχθεί νέα διοίκηση, είναι πολύ πιθανό η Ένωση να οδηγηθεί σε εκκαθάριση. Είναι πολύ πιθανό στη δικάσιμο της 24ης Οκτωβρίου να γίνουν παρεμβάσεις από πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς του νησιού, που θα επιδιώξουν να οδηγήσουν την ΕΑΣ Λέσβου σε εκκαθάριση.

Είναι πολλοί οι συνεταιριστές του νησιού που βλέποντας την αδιέξοδη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, θεωρούν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να οδηγηθεί η άλλοτε κραταιά συνεταιριστική οργάνωση της Λέσβου σε εκκαθάριση. Κι ίσως από τη διαδικασία της εκκαθάρισης να μείνουν κάποια ακίνητα ή ένα αρχικό κεφάλαιο που θα αποτελέσει τη βάση για την αναγέννηση της νέας Ένωσης.

 

Δηλώνουν πρόθυμοι

Άλλοι συνεταιριστές, όπως ο γραμματέας του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου, Μανώλης Κωνσταντιδέλλης, δηλώνει πρόθυμος να συμβάλει στην αναγέννηση της ΕΑΣ Λέσβου, χωρίς η οργάνωση να οδηγηθεί σε εκκαθάριση. Μάλιστα έχει δηλώσει στο «Ε» ότι μια ομάδα συνεταιριστών που αποδεδειγμένα έχουν λειτουργήσει αποτελεσματικά στους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς του νησιού, μπορεί να αποτελέσει τη λύση.

Αρκεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ εργαζομένων, νέας διοίκησης και συνεταιρισμών. Ώστε η ΕΑΣ Λέσβου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της και να λειτουργήσει νοικοκυρεμένα σε συνεργασία με τους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς και όχι σε βάρος αυτών, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Κωνσταντιδέλλης εκτιμά πως σε αυτό το πλαίσιο, και οι τράπεζες στις οποίες έχει μεγάλες οφειλές η Ένωση, θα μπορούσαν να αποδεχθούν ένα λογικό και βιώσιμο διακανονισμό των χρεών.

 

Και θέμα νομιμότητας

Το αν η ΕΑΣ Λέσβου θα πάει σε εκκαθάριση ή σε νέα διοίκηση, χωρίς τον κ. Γιαζιτζόγλου και τους στενούς του συνεργάτες, είναι κάτι που θα φανεί το επόμενο διάστημα. Τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή δείχνουν ότι ο κ. Γιαζιτζόγλου θα υλοποιήσει τον σχεδιασμό του, διότι λειτουργεί χωρίς αντίπαλο.

Κι αυτό γιατί η πλειοψηφία των συνεταιρισμών που είναι δυσαρεστημένοι με τις εξελίξεις στην Ένωση, δεν έχει προχωρήσει σε εκλογή αντιπροσώπων. Έτσι όταν πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση της ΕΑΣ Λέσβου, η μεγάλη πλειοψηφία των αντιπροσώπων που θα συμμετάσχουν σε αυτή, θα ελέγχονται από τον κ. Γιαζιτζόγλου.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο εξαιρετικά μικρός αριθμός συνεταιρισμών που έχουν εκλέξει αντιπροσώπους, θέτει εκ των πραγμάτων θέμα νομιμότητας της γενικής συνέλευσης. Και πέρα από το καθαρά τυπικό θέμα, υπάρχει μείζον πολιτικό ζήτημα το οποίο ούτε ο κ. Γιαζιτζόγλου, ούτε κανείς μπορεί να παραβλέψει και να ...προσπεράσει σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey