Ανακοίνωση του Συλλόγου αμπελουργών του χωριού

Εξαιρετικής ποιότητας κρασιά αναμένουν στην Ανεμώτια

25/08/2016 - 18:04

Όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι η φετινή χρονιά θα είναι εξαιρετική και ίσως η καλύτερη των τελευταίων ετών για τους αμπελώνες της Ανεμώτιας. Οι βροχές του χειμώνα ήταν ικανοποιητικές και δεν υπήρξαν παρατεταμένοι παγετοί. Την άνοιξη δεν εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα οπότε τα αμπέλια άνθισαν και έδεσαν σχετικά πρώιμα ενώ η θρέψη των σταφυλιών υπήρξε άριστη. Έπειτα, οι κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες βοήθησαν στο να έχουμε μία ομαλή πορεία ωρίμανσης των σταφυλιών όλων των ποικιλιών.

Όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι η φετινή χρονιά θα είναι εξαιρετική και ίσως η καλύτερη των τελευταίων ετών για τους αμπελώνες της Ανεμώτιας. Οι βροχές του χειμώνα ήταν ικανοποιητικές και δεν υπήρξαν παρατεταμένοι παγετοί. Την άνοιξη δεν εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα οπότε τα αμπέλια άνθισαν και έδεσαν σχετικά πρώιμα ενώ η θρέψη των σταφυλιών υπήρξε άριστη. Έπειτα, οι κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες βοήθησαν στο να έχουμε μία ομαλή πορεία ωρίμανσης των σταφυλιών όλων των ποικιλιών.

Επομένως, φαίνεται ότι οι αμπελώνες μας θα δώσουν υγιή και εξαίρετα βρώσιμα και οινοποιήσιμα σταφύλια, ενώ υπολογίζεται ότι η παραγωγή θα είναι αυξημένη κατά 30% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Ο τρύγος φέτος θα είναι σχετικά πρώιμος, με ημερομηνία έναρξης την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Με βάση τη φετινή διακύμανση των κλιματικών παραμέτρων, ο σακχαρικός τίτλος αναμένεται να είναι κατά μέσο όρο 12,5 – 13,5 βαθμούς Baume, με ισορροπημένες οξύτητες και αναμενόμενους αλκοολικούς τίτλους 12,5 – 14,00% Vol.

Τα υπόψη στοιχεία συνηγορούν στην παραγωγή Ανεμωτίσιων οίνων υψηλής ποιότητας με έντονα χρώματα και αρώματα, με πλούσιο σώμα και προοπτικές μακράς παλαίωσης.

Ποιοτικά σταφύλια και σε σημαντικές ποσότητες υπάρχουν σε όλους τους αμπελώνες της Ανεμώτιας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey