Η Λαϊκή Ενότητα Λέσβου για το νέο φόρο στο νερό

25/08/2016 - 17:46

Σχόλιο του Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας Λέσβου για το νέο φόρο που φέρνει η κυβέρνηση στο όνομα κοινοτικής οδηγίας της ΕΕ.

Σχόλιο του Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας Λέσβου για το νέο φόρο που φέρνει η κυβέρνηση στο όνομα κοινοτικής οδηγίας της ΕΕ.

 «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ., μετά τις μειώσεις συντάξεων και μετά την απίστευτη φοροεπιδρομή που έχει εξαπολύσει, προωθεί τώρα και ειδικό τέλος που θα επιβαρύνει όλους τους καταναλωτές στα τιμολόγια του νερού και πρώτα απ’ όλα τους αγρότες.

Υιοθετώντας απολύτως τη λογική εμπορευματοποίησης του νερού προωθεί μια απαράδεκτη και ληστρική Οδηγία της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία θα επιβάλλει ειδικό τέλος στους λογαριασμούς όλων των παρόχων νερού στο όνομα, τάχα, της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτων.

Η νέα ληστρική κυβερνητική επιδρομή στην τσέπη των καταναλωτών θα γίνει μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης νερού όλων των παρόχων.

Όπως προβλέπεται στο σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και η οποία θα ολοκληρωθεί την 1η Σεπτεμβρίου, όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος "προβαίνουν στην είσπραξη του περιβαλλοντικού τέλους από τους τελικούς χρήστες" και "το ποσό των εισπραχθέντων περιβαλλοντικών τελών αποδίδεται από τους παρόχους υπέρ του Πράσινου Ταμείου σε Ειδικό Λογαριασμό".

Το σχέδιο καλύπτει σύμφωνα με το υπουργείο όλες τις χρήσεις ύδατος (ύδρευση, άρδευση, βιομηχανικές ανάγκες κ.λπ.) και όλους τους παρόχους υπηρεσιών νερού.

Στο όνομα της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης χρήσης του νερού, με βάση μιας από τις οδηγίες της ΕΕ, οι οποίες χρησιμοποιούν θαυμάσιες ορολογίες και κοινωνικές ευαισθησίες μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν και να επιβάλλουν ληστρικές επιδρομές στους πολίτες.

Η Λαϊκή Ενότητα υπογραμμίζει ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και φυσικός πόρος και επομένως δεν είναι δυνατόν ούτε να ιδιωτικοποιηθεί ούτε να καταστεί απρόσιτο για τους πολίτες.

Καμιά εμπορευματοποίηση, καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά διακοπή, καμιά αύξηση, με οποιοδήποτε πρόσχημα, του νερού δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές και δεν θα προχωρήσουν.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey