Το «Ε» παρουσιάζει πολλούς από τους επιτυχόντες της Λέσβου, οι οποίοι μιλούν για την επιτυχία τους

Σε σχολές περιωπής!

25/08/2016 - 14:29

Γιατροί, δικηγόροι, στο Πανεπιστήμιο και στο Πολυτεχνείο, αλλά και στην Ευελπίδων. Η νέα φουρνιά αποφοίτων της Λέσβου είχε όραμα και οι περισσότεροι το κατέκτησαν, μιλώντας στο «Ε» για την επιτυχία τους, με αφορμή τη χτεσινή ανακοίνωση των βάσεων που έδωσε τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.

Γιατροί, δικηγόροι, στο Πανεπιστήμιο και στο Πολυτεχνείο, αλλά και στην Ευελπίδων. Η νέα φουρνιά αποφοίτων της Λέσβου είχε όραμα και οι περισσότεροι το κατέκτησαν, μιλώντας στο «Ε» για την επιτυχία τους, με αφορμή τη χτεσινή ανακοίνωση των βάσεων που έδωσε τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.

 

Στρ. Καραβατάκη, Α. Παρασκευά, Γ. Μεταξάς, Χ. Ταστάνης

Η νέα γενιά… ιατρών!

Την πρώτη βαθμολογία στο σύνολο των Γενικών Λυκείων του Νομού κατέγραψε η Στρατούλα Καραβατάκη με 19.387 μόρια από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης και την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών Επιστημών Υγείας, γεγονός που την έκανε να «ποντάρει στα σίγουρα» στην πρώτη της επιλογή, την Ιατρική Θεσσαλονίκης.

«Ήξερα πολύ καλά ότι ήμουν προετοιμασμένη και ότι έπαιζε μεγάλο ρόλο η ψυχολογία. Με το που βγήκαν τα αποτελέσματα τον Ιούνιο, χάρηκα πάρα πολύ. Έχω ήδη νοικιάσει σπίτι στη Θεσσαλονίκη, που μου αρέσει πολύ σαν πόλη, και πλέον θα ξαναπάω για να γραφτώ στη σχολή μου!» είπε στο «Ε» η Στρατούλα, που η πρώτη της επιλογή στο μηχανογραφικό δικαιώθηκε χτες πανηγυρικά.

Η Α. Παρασκευά

Υψηλά στη βαθμολογία της Λέσβου και μάλιστα δεύτερη, είχε έρθει τον Ιούνιο η Αγγελική Παρασκευά από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών (Μαθηματικά, Βιολογία κλπ.) και πρώτη από το 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης με 19.025 μόρια. «Ήταν μια κουραστική χρονιά η φετινή και απαίτησε θυσίες που δεν ξέρω αν άξιζε τον κόπο να κάνω», μας είχε πει προβληματισμένη.

Όλα αυτά όμως πάνε πίσω, μετά τη χτεσινή της επιτυχία στην Ιατρική Αθήνας, που δήλωσε πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό. «Δεν περίμενα με τίποτα να περάσω στην Αθήνα. Ανέβηκαν βέβαια οι βάσεις, όχι όμως τόσο πολύ. Τώρα πια δεν βιάζομαι. Ξέρω ότι στην Αθήνα υπάρχει προσφορά σε ενοικιαζόμενα και με την ησυχία μου θα βρω σπίτι», δήλωσε χτες στο «Ε».

Ο Γ. Μεταξάς

Ο Γιώργος Μεταξάς ήρθε πρώτος σε βαθμολογία στο σχολείο του, το 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, και τέταρτος στην Ομάδα Θετικών Σπουδών. Εκείνος είχε την κατεύθυνση των Επιστημών Υγείας και έφτασε πολύ κοντά στα 19.000 μόρια. «Με ενδιαφέρει η Ιατρική» μας έλεγε και χτες δικαιώθηκε, περνώντας στην Ιατρική Θεσσαλονίκης. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος γιατί δεν ήξερα πού ακριβώς περνάω».

Χ. Ταστάνης

Το όνειρό του, ήταν η Ιατρική και χτες τα κατάφερε, ευχαριστώντας πιο πολύ από όλους, τους γονείς του.Ο Χαράλαμπος Ταστάνης, από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών με 18,4 μέσο όρο, υποψήφιος από τις Λυκειακές Τάξεις Άγρας, έδωσε για δεύτερη φορά πανελλαδικές εξετάσεις, με το παλιό σύστημα, για να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του! Πέρυσι πέρασε Χημικό Ιωαννίνων, όμως το όνειρό του ήταν η Ιατρική. Γι’ αυτό έδωσε για δεύτερη φορά, εξηγεί στο «Ε». Μένει στην Άγρα και κατέβαινε κάθε εβδομάδα Μυτιλήνη και Καλλονή με το λεωφορείο για το φροντιστήριο. «Ευχαριστώ πάρα πολύ τους γονείς μου που με στήριξαν ως το τέλος».

Ο Αλέξανδρος Χατζηαντωνίου, από το 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, με 18.545 μόρια, πέρασε στην Οδοντιατρική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

 

Χ. Δάμη, Μ. Μπουχλής, Μ. Γκιγκιλίνης, Κ. Συροκώστας

Στο Πολυτεχνείο!

Περνούσε ακόμα και Ιατρική σύμφωνα με τη χτεσινή ανακοίνωση αποτελεσμάτων των βάσεων, όμως η Χρυσούλα Δάμη θα γραφτεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην πρώτη της επιλογή, στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, όπως είπε στο «Ε». Πρώτη σε βαθμολογία από το 3ο Γενικό Λύκειο, ήρθε η Χρυσούλα Δάμη και τρίτη κατά σειρά στη Λέσβο με 18,925 μέσο όρο από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών (μαθηματικά).

Σαν το μπαμπά του!

Ο Μιχάλης Μπουχλής από το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης και την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, με 18,775 μέσο όρο και 18.941 μόρια, κατέγραψε την έκτη καλύτερη βαθμολογία στη Λέσβο κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις και ισοβάθμησε με την συμμαθήτριά του Θάλεια Κελαϊδίτη. Η γιαγιά του, μας είχε εκμυστηρευτεί ότι ο εγγονός της θέλει να γίνει μηχανολόγος και να πάει στο Πολυτεχνείο, όπως ο πατέρας του, ο Στρατής. Οι βάσεις και ο ίδιος το επιβεβαίωσαν χτες. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που περνάω στην πρώτη μου επιλογή, στη Σχολή Μηχανολόγων στο ΕΜΠ».

Με 18,65 μέσο όρο στα γραπτά του κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις, ο Μανώλης Γκιγκιλίνης από το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης και την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών (μαθηματικά), διεκδίκησε τη θέση που του αναλογούσε, και δεν είναι άλλη από τον πρώτο του στόχο, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η Αλεξάνδρα Ακριώτη από το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης, πέρασε επίσης στο ΕΜΠ, στη Σχολή της Αρχιτεκτονικής.

Στην Πάτρα

Δεν ήξερε τον Ιούνιο ποια σχολή θα έβαζε πρώτη στο μηχανογραφικό ο Κωνσταντίνος Συροκώστας, από το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης και την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών (μαθηματικά). Τελικά δήλωσε Πολυτεχνείο και τα κατάφερε. Ετοιμάζει τις αποσκευές του για την Πάτρα και τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων.

Ο Χρυσόστομος Παπαγιαννίδης από το ίδιο Λύκειο πέρασε στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανικών του ΕΜΠ.

 

Θ. Κελαϊδίτη, Κ. Χριστοφαρή, Χ. Μυρσινιά, Ε. Ζυμβραγουδάκη, Δ. Καρακούση

Γυναίκες στη Νομική!

Η Θάλεια Κελαϊδίτη, από το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, κατέγραψε τον υψηλότερο μέσο όρο (18,775) από τους υποψήφιους της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών όλης της Λέσβου. «Χρειάστηκε πολύ διάβασμα, προσπάθεια και αφοσίωση. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και είχε πέσει η ψυχολογία μου, αλλά το αποτέλεσμα με δικαίωσε» μας έλεγε τον Ιούνιο και χτες τόνισε στο «Ε» ότι ο πρώτος της στόχος, η Νομική Αθήνας, που ανέβηκε μόλις 6 μόρια, έγινε πραγματικότητα.

Από το ΓΕΛ Αγιάσου

Με 18.318 μόρια, η Κατερίνα Χριστοφαρή από το Γενικό Λύκειο Αγιάσου και την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, πέρασε στη Νομική Θεσσαλονίκης, που τόσο ήθελε, τόσο ως προς το αντικείμενο σπουδών, όσο και ως προς την πόλη που θα τη φιλοξενήσει.

Από το Πλωμάρι

Η Ευαγγελία Ζυμβραγουδάκη με μέσο όρο 18,375 από το Γενικό Λύκειο Πλωμαρίου, ήρθε δεύτερη ανάμεσα σε όλους τους υποψηφίους του Νομού Λέσβου από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και οι κόποι της ανταμείφτηκαν χτες, όταν επιβεβαίωσε ότι πέρασε στη Νομική Αθήνας.

Ήθελε απλώς… Θεσσαλονίκη!

Η Χριστίνα Μυρσινιά από το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, έβγαλε τον τέταρτο μέσο όρο μετά τη Θεοφανώ Κοτσιλίτου από το ΓΕΛ Μούδρου, ανάμεσα στους υποψηφίους του Νομού της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών. Ήθελε απλώς να πάει σε μια σχολή της Θεσσαλονίκης γιατί είναι η αδερφή της εκεί κι εκείνη με 18.142 μόρια πέρασε στη Νομική Θεσσαλονίκης.

Δεν είχε σκεφτεί ποια σχολή θα δηλώσει πρώτη στο μηχανογραφικό της η Ιωάννα-Δανάη Καρακούση από το Πειραματικό Λύκειο και την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών. Μόλις το έκανε, όμως, την πέτυχε καθώς πέρασε στη Νομική Κομοτηνής.

 

 

Φερέλπιδες στην Ευελπίδων!

Δεύτερος από το σχολείο του σε βαθμολογία, ήρθε ο Κώστας Ζαχαρίου από το Γενικό Λύκειο Πλωμαρίου, συγκεντρώνοντας 16.440 μόρια. Από τον Άγιο Ισίδωρο που μένει, είναι έτοιμος για τη Σχολή Ευελπίδων όπου πέρασε.

Και ο Παντελής Βλουτής από το Γενικό Λύκειο Πέτρας, πέρασε στην ίδια σχολή με τα 16.159 μόρια που συγκέντρωσε.

 

 

Στην Πληροφορική

Ο Στρατής Βαμβουρέλλης από το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης και την Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής, συγκέντρωσε 18.150 μόρια και μοιράστηκε το… μυστικό της επιτυχίας του μαζί μας: «Θέλουν σύστημα οι πανελλαδικές εξετάσεις. Καθ’ όλη τη χρονιά δεν άφησα καθόλου το διάβασμα ούτε στιγμή, από την αρχή έως το τέλος». Ο Στρατής έφτασε χτες στο στόχο του, πέρασε στη Σχολή Πληροφορικής του ΕΚΠΑ, ενώ προπονούνταν με… «Calisthenics», ένα σύστημα προπόνησης κατά βάση αναερόβιο, το οποίο περιλαμβάνει μία ποικιλία κινήσεων, συχνά ρυθμικών και συγχρονισμένων.

Ο Φίλιππος Αποστόλου, από το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, έβγαλε το δεύτερο μεγαλύτερο μέσο όρο μετά τον Εμμανουήλ-Άγγελο Χιωτέλλη ανάμεσα σε όλους τους υποψηφίους της Ομάδας Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής και πέρασε εκεί που ήθελε, στην Πληροφορική.

  

Αρκετοί επιτυχόντες σε οικονομικές σχολές

Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων!

Συγκέντρωσε 18.053 μόρια η Μαριλένα Γιαννακοπούλου από το Πειραματικό Λύκειο και την Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής, και ήξερε πριν ακόμα ανακοινωθούν οι βάσεις, ότι θα περνούσε στη Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Αθήνα. Εξού και η μαμά της, Ντίνα Λεωνιδάκη, δεν ήταν καθόλου αγχωμένη χτες.

Στην ίδια σχολή πέρασαν από το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, η Θεώνη Δελή, ο Στρατής Κάκκαρος, η Μαρία Χαχαδάκη και η Αλεξάνδρα Χάντζιου.

  

Α. Τσουκαρέλλη, Π. Πασινιού

Στην Ψυχολογία

Η Ανθή Τσουκαρέλλη από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, αν και ομολογεί ότι πέρασε μια πολύ δύσκολη χρονιά, με πολλή πίεση, άγχος και φυσικά διάβασμα, πέρασε στη σχολή που ήθελε, Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ακόμα ένα παιδί που παλεύει, η Παρασκευή Πασινιού, πρώτη σε βαθμολογία από το Γενικό Λύκειο Ιππείου, από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, πέρασε στη δεύτερη επιλογή της στο μηχανογραφικό, την Ψυχολογία Ρεθύμνου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey