«Τα προβλήματα του “Βοστάνειου”, έχουν μπει σε τροχιά λύσης», δήλωσε ο βουλευτής

Επίσκεψη Πάλλη στο «Βοστάνειο»

25/08/2016 - 13:52

Συνάντηση με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Άννα Ζερβού, είχε την Τρίτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, υπό τη νέα διοίκηση καθώς και για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Συνάντηση με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Άννα Ζερβού, είχε την Τρίτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, υπό τη νέα διοίκηση καθώς και για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Σε ανακοίνωση του, ο βουλευτής αναφέρει πως προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η ανακαίνιση της παλαιάς πτέρυγας και σύντομα η Λέσβος θα έχει ένα πλήρως εξοπλισμένο σύγχρονο νοσοκομείο.

Ταυτόχρονα, τονίζει ο κ. Πάλλης, λύνονται μια σειρά από θέματα που είχαν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια, όπως αυτό της υποχρηματοδότησης του, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στο Νοσοκομείο να αρχίσει να εκπληρώνει τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις του. Το τελευταίο διάστημα το «Βοστάνειο» πλήρωσε 3 εκατ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του.

Επιπλέον διευθετήθηκε το θέμα της λειτουργίας της νευροχειρουργικής κλινικής, με την προκήρυξη δυο μονίμων θέσεων νευροχειρουργών ΕΣΥ, ενώ ο αναλογικός μαστογράφος που απελευθερώθηκε μετά από την εγκατάσταση του νέου ψηφιακού, θα μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Λήμνου.

Αναλυτική συζήτηση έγινε και για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής.

 

«Είναι στενάχωρο»

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο βουλευτής δήλωσε: «Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να έχουμε μια αναλυτική συζήτηση με τη νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου μας, από την οποία συζήτηση προέκυψε ότι τα προβλήματα που όλα τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούσαν το “Βοστάνειο”, έχουν μπει σε τροχιά λύσης, ενώ σύντομα και με την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας, όλοι οι πολίτες και οι επισκέπτες του νησιού μας, θα έχουν στη διάθεση τους ένα σύγχρονο νοσοκομείο, ικανό να καλύπτει με επάρκεια τις τοπικές ανάγκες.

Ειδικά με το θέμα που προέκυψε με την ψυχιατρική κλινική και την κλήση της διοικήτριας σε απολογία από τις δικαστικές αρχές, πρέπει να πούμε ότι είναι στενάχωρο τέτοιας φύσης προβλήματά που προκύπτουν από την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της δημόσιας υγείας όλα τα τελευταία μνημονιακά χρόνια και τα οποία μπορεί να οξύνονται εξαιτίας έκτακτων συνθηκών -όπως όλοι γνωρίζουν ότι έγινε και στην συγκεκριμένη περίπτωση- να μην μπορούν να επιλυθούν και στο νησί μας με τον ίδιο τρόπο που επιλύονται και σε άλλες νησιωτικές περιοχές, δηλαδή με τη συμβολή άλλων κρατικών υπηρεσιών, αλλά και με συμβολή των τοπικών ιατρικών συλλόγων.

Δεν μας προξενεί μάλιστα εντύπωση ότι, όπως διαβάσαμε και σε τοπική εφημερίδα, η ΝΔ επέλεξε να επιτεθεί στη νέα διοίκηση του Νοσοκομείου μας εξαιτίας αυτού του έκτακτου γεγονότος. Είναι γνωστό σε όλους και σε όλες ποιοι είχαν την ευθύνη της διοίκησης του Νοσοκομείου όλα τα τελευταία χρόνια και άρα ποιοι έχουν την ευθύνη για τα συσσωρευμένα προβλήματα που αυτό ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζει».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey