Με λαϊκή συνέλευση, επιστολές σε όλους τους βουλευτές και τους φορείς της Λέσβου το τοπικό συμβούλιο της Αγιάσου για το θέμα της αστυνόμευσης

Οι Αγιασώτες σε θέσεις… μάχης για το τμήμα τους!

24/08/2016 - 13:36

Όπως είναι φυσικό, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών δυνάμεων, που μεταξύ άλλων προβλέπει (και) την κατάργηση του αστυνομικού τμήματος της Αγιάσου, ενισχύει τον ούτως ή άλλως μεγάλο προβληματισμό που επικρατούσε στους κατοίκους για την ασφάλεια της περιοχής εδώ και πολλούς μήνες.

Όπως είναι φυσικό, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών δυνάμεων, που μεταξύ άλλων προβλέπει (και) την κατάργηση του αστυνομικού τμήματος της Αγιάσου, ενισχύει τον ούτως ή άλλως μεγάλο προβληματισμό που επικρατούσε στους κατοίκους για την ασφάλεια της περιοχής εδώ και πολλούς μήνες.

Προχθές μάλιστα το απόγευμα, το τοπικό συμβούλιο του χωριού συνεδρίασε εκτάκτως και αποκλειστικά γι’ αυτό το θέμα, παρουσία τόσο του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Προκόπη Τσαμπλάκου όσο και του προέδρου των αστυνομικών υπαλλήλων της Λέσβου και δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Αλεξίου.

Με ομόφωνη απόφαση, το συμβούλιο προετοιμάζει για το αμέσως επόμενο διάστημα μια μεγάλη λαϊκή συνέλευση στο χωριό, καλώντας όλους τους φορείς και τους βουλευτές της Λέσβου προκειμένου να εμποδιστεί στο παραπέντε η σχεδιαζόμενη κατάργηση του αστυνομικού τμήματος μιας περιοχής με πολύ μεγάλη παραβατικότητα.

Την ίδια ώρα, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ζήτησε όχι μόνο τη διατήρηση του αστυνομικού τμήματος της Αγιάσου, αλλά και την ουσιαστική αναβάθμισή του.

Τα προβλήματα της Αγιάσου, με την ασυνήθιστα μεγάλη παραβατικότητα που παρατηρείται εντός των ορίων της σε σχέση με άλλα κεφαλοχώρια της Λέσβου (και όχι μόνο), είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Ως εκ τούτου, τα επιχειρήματα των κατοίκων για την αναγκαιότητα παραμονής του αστυνομικού τμήματος στην περιοχή όχι απλά έχουν βάση, αλλά εκθέτουν εκείνους που εκπόνησαν το στρατηγικό σχεδιασμό της περίφημης αναδιάρθρωσης των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί.

 

Τα επιχειρήματα…

Στο τοπικό συμβούλιο που συνεδρίασε τη Δευτέρα, διατυπώθηκαν ξανά πολλά από τα επιχειρήματα αυτά, όπως είναι η εξακριβωμένα σημαντική διακίνηση χασίς στην περιοχή, οι ασυνήθιστα πολλές τροχονομικές παραβάσεις εντός του χωριού, το γεγονός πως η Αγιάσος είναι μια ορεινή περιοχή με διαφορετική φυσιογνωμία από άλλες δημοτικές ενότητες και φυσικά οι υπερβολικά πολλές σε αριθμό διαρρήξεις σπιτιών κατά τον τελευταίο χρόνο.

«Δεν είναι δυνατό η Αγιάσος να φυλάσσεται μέσω της Γέρας. Αυτό είναι ανέφικτο, είτε με γεωγραφικά κριτήρια, είτε με καθαρά επιχειρησιακά», λέχθηκε πολλές φορές μεταξύ των συμβούλων και παρουσία πολλών κατοίκων.

Ακόμη, στην ίδια βάση σχολιάστηκε πως θα είχε νόημα η κατάργηση του αστυνομικού τμήματος της Αγιάσου εάν τουλάχιστον παρέμενε ως τμήμα και δεν υποβαθμιζόταν σε αστυνομικό σταθμό εκείνο του Πολιχνίτου. Παράλληλα, δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που καυτηρίασαν το γεγονός πως κατήργησαν με ευκολία το τμήμα της Αγιάσου, επειδή δεν υπήρξε σθεναρή αντίδραση το προηγούμενο διάστημα, όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το πρώτο σχέδιο αναδιάρθρωσης της αστυνομικής δύναμης στη Λέσβο.

 

«Σχέδιο γραμμένο στο γόνατο…»

Στη συνεδρίαση παρών ήταν και ο Δημήτρης Αλεξίου, με την ιδιότητα του προέδρου των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Λέσβου, ο οποίος χωρίς περιστροφές χαρακτήρισε στο «Ε» το σχέδιο αναδιάρθρωσης ως «μία δουλειά που έγινε στο γόνατο». Επιπλέον, παρατήρησε πως το τμήμα της Αγιάσου είναι το μοναδικό που καταργείται σε όλο το βόρειο Αιγαίο, εξέλιξη που κατά τον ίδιο δείχνει πως εκείνοι που το εκπόνησαν δεν είχαν ιδέα για το τι πραγματικά θέλουν να πετύχουν.

«Αν θέλεις να εξοικονομήσεις πόρους, ενισχύεις επιτέλους τα αστυνομικά τμήματα, που έτσι όπως είναι σήμερα λειτουργούν περισσότερο ως αστυνομικοί σταθμοί, και καταργείς τους αστυνομικούς σταθμούς. Δεν έγινε όμως τίποτα τέτοιο. Αντίθετα βλέπουμε ότι διατηρήθηκαν αστυνομικά τμήματα σε κοντινές περιοχές όπως στην Καλλονή και στην Αγ. Παρασκευή ή στη Γέρα και στο Πλωμάρι και καταργήθηκε το αστυνομικό τμήμα της Αγιάσου, που είναι πιο κοντά πια στον αστυνομικό σταθμό Πολιχνίτου…», πρόσθεσε ο κ. Αλεξίου, ο οποίος πάντως υπογράμμισε τόσο στο «Ε» όσο και στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου πως οι Αγιασώτες, αν χειριστούν σωστά το ζήτημα και κοινοποιήσουν τα επιχειρήματά τους, ενδεχομένως να καταφέρουν να αποκαταστήσουν την αδικία που φέρνει η παρούσα σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση.

 

Λαϊκή συνέλευση

Στο ίδιο μήκος κύματος εξέπεμψε και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αγιάσου Προκόπης Τσαμπλάκος, ο οποίος ενημέρωσε πως το τοπικό συμβούλιο πρόκειται να στείλει επιστολές σε όλους τους φορείς και τους βουλευτές της Λέσβου για να αναδείξουν το θέμα στη Βουλή και να ληφθεί σοβαρά υπόψη το ζήτημα ασφάλειας που θέτουν οι κάτοικοι του χωριού. Παράλληλα, ενημέρωσε πως θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα και λαϊκή συνέλευση για το θέμα.

 

Επιστολή Καλογήρου στον Τόσκα

 

Εκ μέρους των φορέων της Λέσβου τώρα, η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου απέστειλε χθες επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ζητώντας τη διατήρηση του τμήματος της Αγιάσου. Η κ. Καλογήρου είχε αποστείλει και πριν από λίγο καιρό επιστολή στον υπουργό σχετικά με τα έντονα φαινόμενα παραβατικότητας που παρατηρούνταν στο χωριό.

«Λαμβάνοντας υπόψη την έντονη ανησυχία καθώς και το αίσθημα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος της Αγιάσου με στελεχικό δυναμικό και σε κάθε περίπτωση τη διατήρηση και αναβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος της Αγιάσου. Τέλος, με αφορμή δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης τα οποία αναφέρουν ότι στο πλαίσιο του Σχεδίου για την επικείμενη αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Αστυνομίας προβλέπεται η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάσου, σας διαβιβάζουμε εκ νέου τη σχετική Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου καθώς και την επιστολή μας για το ίδιο θέμα, επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά την κρισιμότητα του συνόλου των αναφερομένων θεμάτων...», γράφει χαρακτηριστικά η νέα επιστολή της περιφερειάρχη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey