Ο Νότης Μαριάς στηλιτεύει την Ε.Ε στο προσφυγικό

04/08/2016 - 14:28

Την «υποκρισία» της Ε.Ε στο προσφυγικό, στηλίτευσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής καθηγητής Νότης Μαριάς σε χτεσινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9.

Την «υποκρισία» της Ε.Ε στο προσφυγικό, στηλίτευσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής καθηγητής Νότης Μαριάς σε χτεσινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9.

Όπως επισήμανε, η Ελλάδα μέχρι στιγμής έχει δαπανήσει για το προσφυγικό πάνω από 2,5 δισ. Ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις αρμοδίων υπουργών: «Και όλα αυτά τη στιγμή που η Πατρίδα μας χειμάζεται λόγω του μνημονίου και έχει γεμίσει με στρατιές φτωχών και ανέργων.

Από την πλευρά της, η Ε.Ε. έχει διαθέσει για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα μόνο 345 εκατ. ευρώ. Τα ποσά αυτά μάλιστα δεν διατέθηκαν αποκλειστικά στο Ελληνικό Δημόσιο ή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχουν κάνει τις σχετικές δαπάνες αλλά δόθηκαν επίσης και σε διεθνείς οργανισμούς και σε ΜΚΟ.

Πρέπει η Ε.Ε. να φροντίσει να αποδεσμεύσει εμπροσθοβαρώς τα 509 εκατ. ευρώ που δικαιούται η Ελλάδα για το διάστημα 2014-2020 από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας».

Επιπλέον, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, ενώ από την Ελλάδα έπρεπε να μετεγκατασταθούν 66.400 πρόσφυγες, εντούτοις σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Κομισιόν, μέχρι 28/07 είχαν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ε.Ε. μόνο 2.681 άτομα.

Μάλιστα η Γερμανία έχει πάρει από την Ελλάδα για μετεγκατάσταση μόνο 37 άτομα, ενώ υποχρεούται στη συνέχεια να πάρει για μετεγκατάσταση από Ελλάδα και Ιταλία, συνολικά 27.479 άτομα. Καταλήγοντας, ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι «ενδεχόμενη κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους θα δημιουργήσει κινδύνους για την εθνική ασφάλεια μια και οι Τούρκοι πολίτες θα κυκλοφορούν ελεύθερα επί τρίμηνο στα νησιά του Αιγαίου και στη Θράκη».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey