Ρώσοι δημοσιογράφοι στη Λέσβο

02/08/2016 - 14:01

Τριήμερη επίσκεψη στη Λέσβο, πραγματοποίησε δημοσιογραφική αποστολή από τη Ρωσία, σε συνεργασία του ΕΟΤ Ρωσίας και του Δήμου Λέσβου.

Τριήμερη επίσκεψη στη Λέσβο, πραγματοποίησε δημοσιογραφική αποστολή από τη Ρωσία, σε συνεργασία του ΕΟΤ Ρωσίας και του Δήμου Λέσβου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης και η μεταφορά των δημοσιογράφων, διοργανώθηκε από το Δήμο Λέσβου για την προβολή του νησιού στη ρωσική αγορά, έπειτα από τις γόνιμες και εποικοδομητικές επαφές που είχε κατά την επίσκεψη του στη Ρωσία, ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός.

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν σχεδόν όλο το νησί και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την εναλλαγή του τοπίου, τις παραλίες και την τοπική κουζίνα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τις ιαματικές πηγές στην Εφταλού και στα Θέρμα, για τις Μονές Υψηλού και Πυθαρίου, καθώς και για το προσκύνημα της Παναγίας της Αγιάσου και για την Παναγία της Πέτρας.

Τα μέλη της αποστολής, βρέθηκαν επίσης στη Γιορτή της Σαρδέλας στην Σκάλα Καλλονής και σε παραδοσιακό πανηγύρι στο Λεπέτυμνο. Επίσης, ενημερώθηκαν για θέματα σχετικά με τις αρμοδιότητες τους από τους αντιδημάρχους Κώστα Αστυρακάκη, Μανώλη Αρμενάκα, την πρόεδρο της Α.Δ.Ε.Λ., Ταξιαρχούλα Πνακά, καθώς και από τον πρόεδρο του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου, Γαβριήλ Χαλδέζο.

Τέλος, οι Ρώσοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Πλωμάρι όπου παρακολούθησαν όλα τα στάδια παραγωγής του ούζου στην ποτοποιία «Ισ. Αρβανίτη» και ενημερώθηκαν για την ιστορία του στο μουσείο της ποτοποιίας «Βαρβαγιάννη». Η αποστολή αναχώρησε από τη Λέσβο, έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό μαζί με την προσωπική εμπειρία των δημοσιογράφων, θα χρησιμοποιηθούν σε τουριστικούς οδηγούς καθώς και σε υψηλής επισκεψιμότητας ιστοσελίδες τουριστικού ενδιαφέροντος. 

Το συγκεκριμένο press trip, είναι ένα από τα πολλά ταξίδια εξοικείωσης που ο Δήμος Λέσβου έχει προγραμματίσει και υλοποιεί σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, επενδύοντας σε αυτό τον ιδιαίτερα αποδοτικό και με πολλαπλασιαστικά οφέλη, τρόπο προβολής.

Η επίσκεψη ξεκίνησε στις 28 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε την 1η Αυγούστου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey