Επιστολή Καλογήρου στην κυβέρνηση- "Οι ροές αυξάνονται τα hot spot δεν θα αντέξουν"

29/07/2016 - 18:13

Με αφορμή την ανησυχητική κατάσταση που διαμορφώνεται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε σχέση με το μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου επισημαίνοντας την ανάγκη αποφάσεων εκ μέρους της κυβέρνησης, απέστειλε χθες στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα

Με αφορμή την ανησυχητική κατάσταση που διαμορφώνεται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε σχέση με το μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου επισημαίνοντας την ανάγκη αποφάσεων εκ μέρους της κυβέρνησης, απέστειλε χθες στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα και στον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης κ. Δημήτρη Βίτσα σχετική επιστολή.

 Η επιστολή

Η Περιφερειάρχης υπογραμμίζει την ανάγκη να αντιληφθούν όλοι -και να δράσουν αντίστοιχα- ότι τα νησιά μας δεν έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες πέρα από τη χωρητικότητα των ήδη θεσμοθετημένων και οργανωμένων hotspots.

"Παρατηρούμε ότι υπάρχει μια σταθερή και μάλλον αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Με δεδομένο ότι η χωρητικότητα των 3 Hot Spots έχει ήδη ξεπεραστεί,  παρακαλούμε όπως ληφθεί εγκαίρως πρόνοια αποσυμφόρησης των νησιών .

Εκτιμάμε ότι η κατάσταση που εν δυνάμει τείνει να διαμορφωθεί θέτει το ζήτημα με ακόμα πιο επείγοντα , σε σύγκριση με το παρελθόν, τρόπο".

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey