Τη Δευτέρα το πρώτο ταξίδι προς Θεσσαλονίκη

Ξεκινάει σήμερα δρομολόγια το «Νήσος Σάμος»

29/07/2016 - 14:09

Τo «Νήσος Σάμος» της «HellenicSeaways», ξεκινάει σήμερα στις 7 το βράδυ για το πρώτο ταξίδι του προς τα Μεστά Χίου και τη Μυτιλήνη. Τα εγκαίνια του πλοίου έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα. Ο υπουργός ήταν ο άνθρωπος που ύψωσε την ελληνική σημαία στο πλοίο.

 

Τo «Νήσος Σάμος» της «HellenicSeaways», ξεκινάει σήμερα στις 7 το βράδυ για το πρώτο ταξίδι του προς τα Μεστά Χίου και τη Μυτιλήνη. Τα εγκαίνια του πλοίου έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα. Ο υπουργός ήταν ο άνθρωπος που ύψωσε την ελληνική σημαία στο πλοίο.

Το νέο πλοίο, έχει ανακατασκευασθεί πλήρως σε επίπεδο συστημάτων ασφαλείας και ξενοδοχειακών υποδομών και εξοπλισμού (καθίσματα, χώροι υποδοχής, χώροι εστίασης), καθιστώντας το, ένα από τα πιο πολυτελή και αξιόπιστα ελληνικά πλοία.

Η «Hellenic Seaways» τονίζει ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην άριστη λειτουργία, την άνεση και φυσικά στην ασφάλεια, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, με διαδικασίες και εξοπλισμό που εφαρμόζονται σε όλα τα πλοία της εταιρείας.

Τα πλοίο έχει κατασκευαστεί το 1988 στην Ιαπωνία, έχει μήκος 192,91 μέτρα, πλάτος 29,40 μέτρα, αναπτύσσει ταχύτητα 21 κόμβων και φέρει δύο μηχανές  Pielstick /26.400 BHP. Εντυπωσιακά είναι και τα μεγέθη που δείχνουν τη μεταφορική ικανότητα του πλοίου. Συγκεκριμένα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 2.210 επιβάτες και 750 οχήματα, ενώ το πλήρωμα του, είναι 94 άτομα.

 

Στα εγκαίνια

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Hellenic Seaways», Αντώνης Αγαπητός, κατά την τελετή των εγκαινίων, δήλωσε: «Με σκληρή δουλειά, όραμα και πίστη στις δυνατότητές μας, η διοίκηση της “Hellenic Seaways” κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα και να θέσει την εταιρεία σε αναπτυξιακή και απολύτως οικονομικά υγιή τροχιά.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το νέο, πολυτελές, άνετο, γρήγορο και φυσικά ασφαλές πλοίο που δρομολογούμε καθώς προσφέρουμε ακόμη περισσότερες επιλογές στον ταξιδιώτη, ενώ παράλληλα ενισχύουμε έμπρακτα τους κατοίκους των νησιών του ΒΑ Αιγαίου. Άλλωστε η ενίσχυση της νησιωτικότητας είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων μας.

Η “Hellenic Seaways” προχωρά δυναμικά και αλλάζει τα δεδομένα στον κλάδο ως η σημαντικότερη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία, που αποτελεί πρότυπο λειτουργίας όχι μόνο για το ναυτιλιακό χώρο, αλλά και για το ελληνικό επιχειρείν συνολικά».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, συνεχάρη την εταιρεία για την επιλογή της να γίνει η ανακατασκευή του πλοίου σε ελληνικά ναυπηγεία. Επίσης τόνισε πως το πλοίο δρομολογείται για να ανοίξει νέους δρόμους και προορισμούς.

Το «Νήσος Σάμος» είναι το τρίτο πλοίο που ανακατασκεύασε η «Hellenic Seaways» μετά τα «Hellenic Highspeed» και «Highspeed 7». Η συνολική επένδυση ανήλθε στα 15 εκατ. ευρώ.

 

Με ζωντανά χρώματα

Η ανακατασκευή του πλοίου στους εσωτερικούς χώρους είναι ριζική. Κυριαρχούν τα ζωντανά χρώματα και σχέδια. Ο επιβάτης κυριολεκτικά νοιώθει πως από την στιγμή που μπαίνει στο πλοίο, ξεκινούν οι διακοπές του.

Το «Νήσος Σάμος» θα φθάσει στη Μυτιλήνη στις 5.45 το πρωί του Σαββάτου και θα αναχωρήσει στις 7 το πρωί. Στις 4 το πρωί της Δευτέρας, το πλοίο θα αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη για Θεσσαλονίκη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey