Η «Λαϊκή Συσπείρωση» μετά την πυρκαγιά στη Χίο

Ζητά έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

27/07/2016 - 16:15

Χθες η παράταξη του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, «Λαϊκή Συσπείρωση», ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την αντιπυρική προστασία των νησιών.

Χθες η παράταξη του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, «Λαϊκή Συσπείρωση», ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την αντιπυρική προστασία των νησιών.

Στην επιστολή που έστειλε ο επικεφαλής της παράταξης, Στρατής Κόρακας, προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ζητά στην συνεδρίαση να λάβουν μέρος και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

«Είμαστε υποχρεωμένοι αυτές τις στιγμές, όπως και τότε, να διαπιστώσουμε ότι παρά την αυταπάρνηση με την οποία δίνουν τη μάχη οι πυροσβέστες, οι εθελοντές και οι κάτοικοι της περιοχής, και αυτή η φωτιά (σ.σ. εννοεί την πυρκαγιά στη Χίο) μάς βρίσκει τραγικά και ασυγχώρητα απροετοίμαστους σε εξοπλισμό και υποδομές πυροπροστασίας (ζώνες πυρασφάλειας, δασικούς δρόμους, επιπλέον δεξαμενές με εξασφαλισμένη τροφοδοσία νερού, κλπ.).

Είναι γνωστές οι εγκληματικές ελλείψεις σε σύγχρονα εναέρια και επίγεια μέσα, σε προσωπικό (κυρίως μόνιμο) και εξοπλισμό.Προφανώς είχαν και έχουν προτεραιότητα οι παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο και στους δανειστές και όχι οι δαπάνες για την προστασία μας από τη φωτιά», επισημαίνει στην επιστολή της η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην συνέχεια προσδιορίζει τις ευθύνες της Περιφέρειας.. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Παρά το ότι η Περιφέρεια Β. Αιγαίου έχει πληγεί επανειλημμένα από τη φωτιά με τεράστιες καταστροφές -και σε ανθρώπινες ζωές- δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την κάλυψη των ελλείψεων που είναι στην ευθύνη της, αλλά ούτε άσκησε κάποια πίεση -απ’ όσο γνωρίζουμε- προς την Κυβέρνηση για να ανταποκριθεί στις δικές της ευθύνες».

Η παράταξη του ΚΚΕ τονίζει ότι το Μάη του 2015 είχε ζητήσει να ασχοληθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο με το ζήτημα της δασοπυροπροστασίας, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε. Κατατέθηκε εκ νέου στις 19 Ιουνίου και τελικά το θέμα μπήκε στην ημερήσια διάταξη της 24ης Ιουνίου με σκοπό την ενημέρωση του συμβουλίου και τίποτα περισσότερο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey