Διευκρινίσεις της νομικής εκπροσώπησης του π. Κύριλλου σε σχέση με τη δίκη

«Ο Κύριλλος αθωώθηκε παμψηφεί και ομόφωνα»

18/07/2016 - 17:16

Μετά την παρέμβαση του νομικού εκπροσώπου του ηγούμενου της Μ. Υψηλού π. Ραφαήλ Ιωσηφέλλη, Παναγιώτη Παπάμαλη, που φιλοξενήθηκε στο «Ε» πριν από λίγες μέρες και που έδωσε τη δική του οπτική για τη δικαστική αντιδικία με τον Αρχιμανδρίτη Κύριλλο, παρεμβαίνουν και οι συνήγοροι του δευτέρου, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς Παπάμαλη.

Μετά την παρέμβαση του νομικού εκπροσώπου του ηγούμενου της Μ. Υψηλού π. Ραφαήλ Ιωσηφέλλη, Παναγιώτη Παπάμαλη, που φιλοξενήθηκε στο «Ε» πριν από λίγες μέρες και που έδωσε τη δική του οπτική για τη δικαστική αντιδικία με τον Αρχιμανδρίτη Κύριλλο, παρεμβαίνουν και οι συνήγοροι του δευτέρου, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς Παπάμαλη.

Οι κ.κ. Χανιώτης και Κούτλας σε ανακοίνωση που εξέδωσαν με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα του «Ε», το οποίο φιλοξενεί την άποψη Παπάμαλη και την επιστολή ανάκλησης του ηγούμενου Ραφαήλ, διευκρινίζουν ότι:

«Με έκπληξη βλέπουμε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδα σας της 9.7.2016, άρθρο με τίτλο “δεν έγινε δίκη αφού ο Ηγούμενος απέσυρε την μήνυση”όσον αφορά την υπόθεση της δικαστικής αθώωσης του π. Κυρίλλου Συκή.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο μηνυτής, δηλ. ο Ηγούμενος της Μονής Υψηλού και δήλωσε κατά την έναρξη ότι επιθυμεί να προβεί σε ανάκληση της μήνυσης του! Αυτό είχε σαν συνέπεια ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΡΝΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ από τον εκδικαζόμενο και δικονομικώς παρόντα π. Κύριλλο, αφού η ανάκληση ιδίως με την επιστολή που συνοδεύονταν είχε ένα συγχωρητικό χαρακτήρα.

Ακολούθησε μια σύντομη διάσκεψη επί της έδρας, από την σύνθεση του Δικαστηρίου, η οποία και έκανε ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΥΝΗΣΗΣ, ο οποίος απαίτησε και απαιτούσε την ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, δηλ. κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας, χωρίς να λαμβάνεται καν υπ’ όψιν η πρόθεση του ηγούμενου της Μ. Υψηλού περί ανακλήσεως της μηνύσεως του.

Έτσι και έγινε λοιπόν, ακολούθησε κανονικά ακροαματική διαδικασία (εξέταση μαρτύρων, αγορεύσεις εισαγγελέα και συνηγόρων πολιτικής αγωγής, αλλά και ημών ως συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου) και στην κατάληξη αυτής μετά από διάσκεψη του δικαστηρίου επί της έδρας, ακολούθησε η ΠΑΜΨΗΦΕΙ ΚΑΙ ΟΜΟΦΩΝΩΣ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ π. ΚΥΡΙΛΛΟΥ δυνάμει της από 30.6.2016 ΑΘΩΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ του.

Έτσι ο π. Κύριλλος ΑΘΩΩΘΗΚΕ ως αποτέλεσμα μιας ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ και ουδέποτε συνέβη η ανάκληση της μηνύσεως, διότι αυτή ανάκληση, ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ π. ΚΥΡΙΛΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ, γεγονός που ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ και προχώρησε στην εκδίκαση ΚΑΝΟΝΙΚΑ της υπόθεσης.

Εξάλλου αν όντως είχαν γίνει τα πράγματα όπως ΑΝΑΛΗΘΩΣ περιγράφει το ΔΙΑΨΕΥΔΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ, τότε θα είχαμε παύση της ποινικής δίωξης λόγω ανάκλησης, ενώ εν προκειμένω ΥΠΗΡΞΕ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ! Σήμερα αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι ο Ηγούμενος της Μονής Υψηλού π. Ραφαήλ, είχε σαφώς σχεδιάσει αλλιώς την έκβαση της υπόθεσης, ώστε να μπορούσε να λέει έκτοτε ότι… συγχώρησε τον Κύριλλο κι ότι ανακάλεσε τη μήνυση του! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ, ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΛΛΟ.

Εξάλλου ο Ηγούμενος της Μονής Υψηλού, όταν απορρίφθηκε το αίτημα του περί ανακλήσεως της μηνύσεως και η διαδικασία προχώρησε κανονικά, τόσο αυτός, όσο και ο έτερος μάρτυρας κατηγορίας μοναχός της ιδίας Μονής, δήλωσαν εξεταζόμενοι από την σύνθεση του δικαστηρίου, ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ, κι έτσι έχει καταχωρηθεί στα πρακτικά του Δικαστηρίου .

Συνεπώς ο π. Κύριλλος Συκής αθωώθηκε στην Ουσία της υπόθεσης, διότι δηλ. ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ, και όχι κατά κανένα τρόπο λόγω ανάκλησης της μηνύσεως ως αναληθώς αναφέρει το από 9-7-2016 άρθρο σας, το οποίον και μετ’ επιτάσεως διαψεύδουμε».

 

(σ.σ.) Το «Ε» ως όφειλε, δημοσιοποίησε την παρέμβαση του εκπροσώπου του π. Ραφαήλ Ιωσηφέλλη, δικηγόρου Παν. Παπάμαλη, μετά το ρεπορτάζ για την απόφαση της δίκης, όπως το κάνει και τώρα με τους συνηγόρους του π. Κύριλλου.

Είναι φανερό πως ακόμα και μετά τη δίκη κατά την οποία αθωώθηκε ο π. Κύριλλος, η υπόθεση αυτή εξακολουθεί να κατατρώγει τις δύο πλευρές, αφού και οι νομικοί τους εκπρόσωποι σπεύδουν να ερμηνεύσουν δια του Τύπου, την έκβαση της δίκης.

Σε κάθε περίπτωση, το «Ε» τα τελευταία χρόνια κατέγραψε εκτενώς την τοπική «εκκλησιαστική κρίση», ένα από τα επεισόδια της οποίας οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, όπως και την ολοκλήρωση της δικαστικής διαμάχης μεταξύ των ιερωμένων Ραφαήλ και Κυρίλλου και συνεχίζει να το κάνει και τώρα, προκειμένου η κοινή γνώμη του νησιού μας και όχι μόνο, να σχηματίσει ακριβή γνώση των διαδραματιζομένων, που κάθε άλλο παρά τιμούν και προβάλουν την Εκκλησία μας.

Και επιπλέον η εφημερίδα μας πέρα από την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, έχει εκφράσει και άποψη για την υπόθεση από την πρώτη μέρα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey