Βραβεία και έπαινοι στα σχολεία της Λέσβου

«Cineμάθεια» με διακρίσεις

01/07/2016 - 15:55

Μεγάλη συμμετοχή από τα σχολεία του βορείου Αιγαίου διαπιστώθηκε στο διήμερο των προβολών του 4ου μαθητικού κινηματογραφικού φεστιβάλ βορείου Αιγαίου «Cineμάθεια», το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου στη Χίο.

Μεγάλη συμμετοχή από τα σχολεία του βορείου Αιγαίου διαπιστώθηκε στο διήμερο των προβολών του 4ου μαθητικού κινηματογραφικού φεστιβάλ βορείου Αιγαίου «Cineμάθεια», το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου στη Χίο.

Τόσο η προσέλευση του κόσμου όσο και το περιεχόμενο των μαθητικών ταινιών μικρού μήκους πιστοποίησαν ότι η τέχνη της κινούμενης εικόνας είναι σε θέση να δροσίζει και το σχολικό τοπίο, από το οποίο, επίσης, και μπορεί και πρέπει να πνέει αεράκι δημιουργικής προσπάθειας, πρωτοτυπίας, ευαισθησίας και γόνιμης σκέψης. 

Σε ατμόσφαιρα γιορτής και ικανοποίησης, λοιπόν, στο τέλος της δεύτερης βραδιάς, αφού είχαν απονεμηθεί τα αναμνηστικά διπλώματα του φεστιβάλ σε όλες τις μαθητικές ομάδες που συμμετείχαν, έγινε και η απονομή των Βραβείων και Ειδικών διακρίσεων.

Τα δικά μας σχολεία

Εκτός από το 2ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, που -όπως γράψαμε προχτές- απέσπασε το δεύτερο βραβείο για το ντοκιμαντέρ «Φωνή απ’ τη θάλασσα», ειδική μνεία στην κατηγορία «Ταινίες μυθοπλασίας» έλαβε για το «Μύθος ή πραγματικότητα; Ο μύθος του Μάκαρα και ο σύγχρονος Μάκαρας» το Εσπερινό Γυμνάσιο (με Λυκειακές τάξεις) Μυτιλήνης, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους Δ. Βερρή, Ι.-Μ. Σαράντου, Ε. Μανωλακέλλη και Χ. Φωτεινού.

Επίσης, δεύτερο βραβείο για το «Η Ζωή είναι ωραία αλλά… τα ’χει μ’ άλλον» έλαβε το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους Ε. Μαδυτινό και Β. Βρικέλλη. Βραβείο σεναρίου (ταινίας animation) για τα «Καλλιστεία τετραπλεύρων» έλαβε το ΓΕΛ Πλωμαρίου (υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Όλ.-Αλ. Καούκη και Αικ. Καραγιάννη).

Βραβείο πρώτου ρόλου αγοριού απονεμήθηκε στον Ιορδάνη Ντινέβ, μαθητή του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης, για την ερμηνεία του στην ταινία «Η Ζωή είναι ωραία αλλά… τα ’χει μ’ άλλον».

Ειδική διάκριση για την ευαισθητοποιημένη προσέγγιση στο προσφυγικό έλαβε η «Αλλαγή πορείας» του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης (υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Χ. Φουρνατζή και Γλ. Λεοπούλου).

«Να συνεχιστεί»

Το φεστιβάλ «Cineμάθεια 2016» φιλοξενήθηκε στις 25 και 26 Ιουνίου στο θερινό σινεμά του δημοτικού κήπου της Χίου, όπου προσήλθαν για την παρακολούθησή του, εκτός από το κοινό της Χίου, και εκπρόσωποι μαθητικών ομάδων από τη Λέσβο και τη Λήμνο.

Η ευχή όλων, καθώς έπεφτε η αυλαία του φεστιβάλ, ήταν να συνεχιστεί και του χρόνου, ενώνοντας με ακόμη περισσότερες γέφυρες τα νησιά και τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του βορείου Αιγαίου. Έντονα, όμως, εκφράσθηκε και η ανάγκη -ακριβώς όπως και τις τρεις προηγούμενες χρονιές- ο θεσμός αυτός να τύχει μιας ουσιαστικότερης στήριξης τόσο από τους τοπικούς όσο και από τους περιφερειακούς αλλά και τους κεντρικούς φορείς εκπαίδευσης και πολιτισμού της πολιτείας.

Σε όλες τις μαθητικές ομάδες και τους εμψυχωτές-συντονιστές καθηγητές και καθηγήτριές τους που συμμετείχαν στο φεστιβάλ «Cineμάθεια 2016» εκφράζονται θερμά συγχαρητήρια τόσο για την προσπάθειά τους όσο και για το βραβευμένο αποτέλεσμά της από την υπεύθυνη του Τομέα σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Στέλλα Τσιροπινά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey