Παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις, ο Γιάννης Μουζάλας αποκάλυψε στην ΕΡα Αιγαίου, το νέο σχέδιο για την ομαλότερη διαχείριση του προσφυγικού

Νέες δομές για να «αποσυμφορηθεί» η Μόρια!

01/07/2016 - 15:16

Μπορεί τόσο η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, όσο και βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, μαζί με το δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, να διέψευδαν κατηγορηματικά πριν από 15 περίπου ημέρες, την πιθανότητα δημιουργίας ενός νέου… hot spot όταν η φημολογία έφερνε από μέρα σε μέρα νέα δομή, τελικώς όμως ήρθε ο ίδιος ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, να τους διαψεύσει… όλους!

Αφού μιλώντας χθες στην ΕΡα Αιγαίου και στο δημοσιογράφο Ηλία Μαραβά, ο κ. Μουζάλας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της δημιουργίας άμεσα μικρότερων νέων δομών, για την αποσυμφόρηση του κέντρου της Μόριας. 

Σε μία εξέλιξη που μπορεί να «ενοχλεί» και να προβληματίζει την τοπική κοινωνία, αλλά που κρίνεται ωστόσο αναγκαία, τη στιγμή που η Μόρια λειτουργεί στο… όριο από κάθε άποψη εδώ και μήνες. Σε κάθε περίπτωση, το «Ε» από την πρώτη στιγμή, τόνιζε πως ζητούμενο ήταν και είναι η πολιτεία και οι τοπικές αρχές να είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο. Εκφράζοντας προβληματισμό στις προ ημερών κατηγορηματικές διαψεύσεις για το αν υπήρχε εναλλακτικό σχέδιο για όλα τα ενδεχόμενα…

Συνάντηση με Γαληνό

Ο κ. Μουζάλας ουσιαστικά αποκάλυψε γενικότερα στην ΕΡΤ, το σχέδιο για την ομαλότερη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που επεξεργάζεται το Υπουργείο του, τονίζοντας πως μια σειρά δράσεων αναμένεται να δρομολογηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα διαβεβαίωσε πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ζητώντας την αρωγή της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Για το λόγο αυτό εξάλλου βρέθηκε χθες στη Λέσβο, όπου είχε συναντήσεις με το δήμαρχο Σπύρο Γαληνό και με υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Να “σπάσουμε” τη Μόρια»

Ειδικότερα για τη Λέσβο, ο υπουργός ανέφερε πως είναι στο σχεδιασμό νέες μονάδες υποδοχής, για να αποσυμφορηθεί η Μόρια και να υπάρχει καλύτερος έλεγχος της κατάστασης. Εξάλλου, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η δημιουργία δομών για τη φιλοξενία έως και 800 ανηλίκων ασυνόδευτων προσφύγων, ώστε να μπει τέλος σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει τα νησιά.

Χαρακτηριστικά στην ερώτηση του Ηλία Μαραβά για το αν θα υπάρξουν νέες δομές στο νησί, ο κ. Μουζάλας απάντησε: «Μπορεί να ακουστεί απειλητικό έτσι. Η σωστή έκφραση είναι ότι θα προσπαθήσουμε να “σπάσουμε” τη δομή της Μόριας ώστε να την αποφορτίσουμε, για να μειωθούν οι εντάσεις και οι καβγάδες και να γίνει η αστυνόμευση καλύτερα».

Τέλος, ο Γιάννης Μουζάλας σημείωσε πως η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. - Τουρκίας έχει εκμηδενίσει την προσφυγική ροή χωρίς να κρύψει ωστόσο πως πάντα υπάρχει ο φόβος της αύξησης των αφίξεων στο προσεχές χρονικό διάστημα.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey