Χορηγοί από τη Λέσβο, στα 9α Βραβεία Ποιότητας του περιοδικού «Γαστρονόμος»

Άρωμα Πλωμαρίου κι όχι μόνο...

30/06/2016 - 23:18

Με μία καλή παρουσία και της Λέσβου, πραγματοποιήθηκαν τα φετινά 9α Βραβεία Ποιότητας του περιοδικού «Γαστρονόμος» της εφημερίδας «Η Καθημερινή», στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας τη Δευτέρα 27 Ιουνίου. Το νησί ήταν παρόν τόσο μέσω του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και του θεματικού του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας της Αγία Παρασκευής, που αποτέλεσε έναν από τους κεντρικούς χορηγούς της διοργάνωσης, όσο και με την Ποτοποιία Αρβανίτη Πλωμαρίου, που στάθηκε ως χορηγός με δύο αποστάγματά της.

Με μία καλή παρουσία και της Λέσβου, πραγματοποιήθηκαν τα φετινά 9α Βραβεία Ποιότητας του περιοδικού «Γαστρονόμος» της εφημερίδας «Η Καθημερινή», στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας τη Δευτέρα 27 Ιουνίου. Το νησί ήταν παρόν τόσο μέσω του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και του θεματικού του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας της Αγία Παρασκευής, που αποτέλεσε έναν από τους κεντρικούς χορηγούς της διοργάνωσης, όσο και με την Ποτοποιία Αρβανίτη Πλωμαρίου, που στάθηκε ως χορηγός με δύο αποστάγματά της.

Το Ούζο «Άδολο» και το «M Dry Mastiha» της τελευταίας, ήταν μεταξύ των ποτών που προσφέρονταν ελεύθερα στους προσκεκλημένους, στο μπαρ της βραδιάς. Ειδικά το δεύτερο μία γεύση διαφορετική, ως cocktail σε ποτήρι, υπήρξε ένα από τα αποστάγματα που δρόσισαν τον κόσμο.

Από την άλλη, τα εντυπωσιακά banner του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, θεματικού Μουσείου στο αντίστοιχο Δίκτυο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (Π.Ι.Ο.Π.), δέσποζαν επάνω από τα τραπέζια όπου μαγείρευαν οι συνεργαζόμενοι Σεφ, όλοι τους καταξιωμένοι στον τομέα τους. Το κοινό δοκίμασε διάφορα μίνι εδέσματα (σ.σ. τα γνωστά fingerfood), που περιλάμβαναν από αυγοτάραχο μέχρι νόστιμες πίτες. Και το περιοδικό «Γαστρονόμος» βράβευσε συνολικά 14 ελληνικά προϊόντα, Έλληνες παραγωγούς και για πρώτη φορά κι εστιατόρια, που με τη δουλειά τους συμβάλλουν στην καλύτερη γαστρονομική παρουσίαση της χώρας.

Παρόντες ήταν, εκτός άλλων η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο διευθυντής της εφημερίδας «Η Καθημερινή», Αλέξης Παπαχελάς κι ο διευθυντής του «Γαστρονόμου» Σωκράτης Τσιχλιάς, που εστίασαν στην ποιότητα που παρουσιάζει ο τομέας της γαστρονομίας και παραγωγής τροφίμων της χώρας.

Ήταν επίσης τα 10α «γενέθλια» του περιοδικού, που από το φετινό καλοκαίρι καθιερώνει μία ακόμη καινοτομία στο χώρο των εκδόσεων και της γαστρονομικής «ξενάγησης». Τον Οδηγό «Foodie Guide», που θα διανέμεται πλέον ως ένθετο μέσα στο ίδιο το περιοδικό, με πληροφορίες για τους λάτρεις του καλού φαγητού και ποτού και σημεία ανά τη χώρα, όπου αξίζει κανείς να περιηγηθεί και να δοκιμάσει. Στα σκαριά βρίσκεται και η ηλεκτρονική έκδοση του Οδηγού, που θα λειτουργεί και ως app για τους foodies και γαστρονομικούς επισκέπτες ανά την Ελλάδα. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey