Από τους Γιατρούς του Κόσμου για την Αστυνομία

Καταγγελία σοκ: «Χτυπούσαν στα πλευρά ανήλικους πρόσφυγες στο κρατητήριο»

28/06/2016 - 17:45

Επιστολή Γιατρών του Κόσμου για άσκηση αστυνομικής βίας στη Μόρια. Αναφερόμενη αστυνομική βία προς ασυνόδευτους ανηλίκους που κρατούνται στο Κέντρο Yποδοχής και Tαυτοποίησης στη Μόρια 

Καταγγελία ΣΟΚ από τους Γιατρούς του Κόσμου για κακοποίηση ανηλίκων προσφύγων από αστυνομικούς!

Η Διευθύντρια των Γιατρών Του Κόσμου στη Μυτιλήνη Ευγενία Θάνου δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: “όλα τα παιδιά ήταν τρομοκρατημένα και μας είπαν πως δέχτηκαν χτυπήματα από αστυνομικούς. Τα έβαζαν να καθίσουν σε στάση καθίσματος αλλά χωρίς να κάθονται και αν κάποιο προσπαθούσε να κουνηθεί επειδή κουράστηκε του πετούσαν μπουκάλια με νερό. Μετά τη δική μας εξέταση ζητήσαμε να δει τα παιδιά και ιατροδικαστής κάτι το οποίο δεν έγινε”.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ηλία Μαραβά για την ΕΡα Αιγαίου, τόσο η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, όσο και δύο άλλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο κράτησης διερευνούν την καταγγελία 13 ανηλίκων ασυνόδευτων προσφύγων, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού και κακομεταχείρισης από αστυνομικούς.

Μάλιστα οι Γιατροί του Κόσμου κατέθεσαν ερώτημα προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής και σε άλλους εμπλεκόμενους φορείς για το ζήτημα.

Διαβάστε την Επιστολή των ΓτΚ που επισυνάπτουμε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey