Στη Λαμπεντούζα το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

27/06/2016 - 16:03

Μετά από συνεργασία των διευθύνσεων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης των υπουργείων Παιδείας Ιταλίας και Ελλάδας, επιλέχθηκε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Europe begins at Lampedusa».

Συγκεκριμένα, δόθηκε η δυνατότητα σε ένα Λύκειο της Λέσβου το οποίο υλοποίησε δράση σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα και συμμετείχε στο πρόγραμμα της Περιφερειακής Διεύθυνσης «Υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες, υποστηρίζουμε τους ανθρώπους» ή βραβεύθηκε για την αντίστοιχη δράση του από το ΥΠΠΕΘ, να εκπροσωπηθεί από τρεις μαθητές (ηλικίας 16-18 ετών) και ένα συνοδό σε εκδήλωση μνήμης στα θύματα της προσφυγιάς και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο νησί Λαμπεντούζα της Ιταλίας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης αυτής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, επιλέχθηκε κατόπιν κλήρωσης, το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης προκειμένου να διαμορφώσει και να παρουσιάσει σχετικό υλικό εντός της οικείας σχολικής μονάδας, καθώς και στην τελική συνάντηση εργασίας στη Λαμπεντούζα. Ως αναπληρωματική σχολική μονάδα επιλέχθηκε το Γενικό Λύκειο Αγιάσου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey