Καταγγελία προς κάθε αρμόδιο...

ΑΜΜΟΥΔΙΑ ΕΡΕΣΟΥ: Γιατί η λαθεμένη και καταστροφική χάραξη πρέπει άμεσα να ανακληθεί!

27/06/2016 - 15:21

Πρόκειται για τις τρεις γραμμές, την κόκκινη ή «Αιγιαλού», την κίτρινη ή «Παραλίας» και τη μπλε ή «Παλαιού Αιγιαλού» της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Τ.Δ΄, ΑΦ 36, 14.2.2012) 

Πρόκειται για τις τρεις γραμμές, την κόκκινη ή «Αιγιαλού», την κίτρινη ή «Παραλίας» και τη μπλε ή «Παλαιού Αιγιαλού» της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Τ.Δ΄, ΑΦ 36, 14.2.2012) 

Άρθρο 1

Ορισμοί [N.2971/2001]

1. «Αιγιαλός» είναι η ζώνη της ξηράς, που βρέχεται από τη θάλασσα από τις μεγαλύτερες και συνήθεις αναβάσεις των κυμάτων της.

2. «Παραλία» είναι η ζώνη ξηράς που προστίθεται στον αιγιαλό, καθορίζεται δε σε πλάτος μέχρι και πενήντα (50) μέτρα από την οριογραμμή του αιγιαλού, προς εξυπηρέτηση της επικοινωνίας της ξηράς με τη θάλασσα και αντίστροφα.

3. «Παλαιός αιγιαλός» είναι η ζώνη της ξηράς, που προέκυψε από τη μετακίνηση της ακτογραμμής προς τη θάλασσα, οφείλεται σε φυσικές προσχώσεις ή τεχνικά έργα και προσδιορίζεται από τη νέα γραμμή αιγιαλού και το όριο του παλαιότερα υφιστάμενου αιγιαλού.
«ΑΙΓΙΑΛΟΣ» λοιπόν είναι η ζώνη ξηράς που βρέχεται από τα κύματα της θάλασσας κατά τις μεγαλύτερες και συνήθεις αναβάσεις τους στις νοτιές του χειμώνα, έχει μέτωπο (οριογραμμή ή κόκκινη γραμμή) που απέχει περ. 135 μέτρα από το νότιο ρείθρο του δρόμου που περνά έξω από την πύλη του «ΑΙΟΛΙΑΝ», κατά τη χάραξη της Επιτροπής. Στις δυνατές νοτιές όμως του χειμώνα, φτάνει η οριογραμμή ψηλότερα, και απέχει από το ρείθρο του δρόμου 110 μέτρα. Άρα η κόκκινη γραμμή στην παρούσα χάραξη βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα και θα έπρεπε να τοποθετηθεί πολύ πλησιέστερα στον αγροτικό δρόμο.

«ΠΑΡΑΛΙΑ» λοιπόν είναι η ζώνη ξηράς «μέχρι και 50 μέτρα» (άρα ΟΧΙ σταθερού πλάτους) από την κόκκινη γραμμή, που προστίθεται στον αιγιαλό. Και δεν είναι σταθερού πλάτους διότι, όταν κοντά στον οικισμό η Αμμουδιά της Ερεσού είναι στενή, η ζώνη της Παραλίας είναι 10 μέτρα. Όταν μετά τον Ψαροποταμό το πλάτος της Αμμουδιάς τριπλασιάζεται, αντί η ζώνη της Παραλίας να φαρδαίνει, όπως θα ήταν ευνόητο με τη χάραξη του 2012, εκείνη εξακολουθεί και μένει στα 10 μέτρα! Άρα και η κίτρινη γραμμή πρέπει να κινηθεί προς τα πάνω, ανεξάρτητα του τι θα κάνει η κόκκινη.

«ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΙΓΙΑΛΟΣ» είναι το μέρος της ξηράς που καλυπτόταν στο παρελθόν από τον Αιγιαλό, δηλαδή την αρμυρισμένη ξηρά, πριν ο άνθρωπος ενδιαφερθεί για την καλλιεργητικά άγονη αμμουδιά. Η οριογραμμή (μπλε γραμμή) του ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ στην ιστορική πράξη καθορίζεται από το μέτωπο των χωραφιών που δεν είναι άλλο από τον αγροτικό δρόμο που βαίνει από Α προς Δ αφήνοντας προς τη μεριά της Θάλασσας την περίφημη Αμμουδιά της Ερεσού, αφού οι πρόγονοί μας δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον να καταπατήσουν την Αμμουδιά που ήταν αδύνατο να καλλιεργηθεί. Στη χάραξη του 2012, ενώ στο πριν από τον Ψαροποταμό κομμάτι της Αμμουδιάς η μπλε γραμμή ταυτίζεται με τον αγροτικό δρόμο, μετά τον Ψαροποταμό γυρίζει προς τη θάλασσα, …καβαλάει την κίτρινη γραμμή και… ταυτίζεται με την κόκκινη, μηδενίζοντας την έκταση του Παλαιού Αιγιαλού σ’ όλο το μήκος της ακτογραμμής ανάμεσα στα κοινά σημεία 10΄΄ και 11΄΄ της μπλεκόκκινης γραμμής. Ο ισχυρισμός πως τα συγκεκριμένα 27 περίπου στρέμματα Αμμουδιάς αποτελούν τελεσίδικα αναγνωρισμένες από τον Άρειο Πάγο ιδιωτικές εκτάσεις και έπρεπε γι’ αυτό να «βγουν» εκτός Παλ. Αιγιαλού αντιφάσκει προς άλλες ιδιωτικές εκτάσεις και νόμιμα ΚΤΙΣΜΑΤΑ που αφέθηκαν ΕΝΤΟΣ του Παλ. Αιγιαλού στις παρυφές του οικισμού, ΝΔ του σημείου 1΄΄ της μπλε γραμμής!

Αυτά λοιπόν τα δύο σημεία 10΄΄& 11΄΄της χάραξης που γίνεται 14 χρόνια μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου του 1998 (και όταν εντωμεταξύ η Αμμουδιά στα ανατολικά έχει ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ), επιβάλλεται να μετακινηθούν προς Β, ώστε η μπλε γραμμή να συνεχίσει την οριογραμμή του Παλαιού Αιγιαλού, όπως είναι τοποθετημένη ανατολικά του Ψαροποταμού και δυτικά του ξενοδοχείου «ΑΙΟΛΙΑΝ», δηλαδή κατά το μεγαλύτερο μήκος της, ΕΠΙ του αγροτικού δρόμου.

Διαφορετικά, σύμφωνα με τη χάραξη αυτή του 2012, με μηδενισμένη την έκταση του ΠΑΛ. ΑΙΓΙΑΛΟΥ κατά το μέτωπο όπου μπλε και κόκκινη γραμμή ταυτίζονται, υπεξαιρείται έκταση του Δημοσίου, διότι:

«Ο παλαιός αιγιαλός και η παλαιά όχθη ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου και καταγράφονται ως δημόσια κτήματα» [Άρθρο 2, εδ. 5 του Ν. 2971/2001].

- ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΞΗΣ ΤΟΥ 2012.

- ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΙΑ ΜΑΣ.

Ο καταγγέλλων
Σπύρος Β. Πιπεράς

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey