Παρουσία του Σίμου Κεδίκογλου συνεδρίασε η νομαρχιακή ολομέλεια της ΝΟΔΕ Λέσβου

Δριμύ κατηγορώ κατά του ΣΥΡΙΖΑ

22/06/2016 - 17:28

Η επίσκεψη Κεδίκογλου στη Λέσβο είχε δύο ισχυρούς αντιπάλους και ένα μείον. Αντίπαλοι ο πρώτος καύσωνας και το EURO 2016! Μείον το γεγονός ότι ο Σίμος Κεδίκογλου δεν θεωρείται από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ εκφράζεται μ’ έναν στυλιζαρισμένο κομματικό λόγο.

Η επίσκεψη Κεδίκογλου στη Λέσβο είχε δύο ισχυρούς αντιπάλους και ένα μείον. Αντίπαλοι ο πρώτος καύσωνας και το EURO 2016! Μείον το γεγονός ότι ο Σίμος Κεδίκογλου δεν θεωρείται από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ εκφράζεται μ’ έναν στυλιζαρισμένο κομματικό λόγο.

Παρ’ όλα αυτά, όλα τα κομματικά στελέχη παρουσιάστηκαν εγκαίρως, αν και ήταν εμφανής η απουσία των εσωκομματικών «γκρινιάρηδων» που κατά διαστήματα είτε είχαν διαφοροποιηθεί είτε είχαν εκφράσει άλλη άποψη. 

Τον υποδέχτηκε όμως ο Γιώργος Αλατίνης, ο οποίος μ’ ένα μπλοκάκι ανά χείρας εισέπραττε 10 ευρώ εισφορά στο κόμμα. Βοήθησε βέβαια και η μισάωρη καθυστερημένη άφιξη του αεροπλάνου, που έδωσε την ευκαιρία για ζυμώσεις, διεργασίες αλλά και προβληματισμούς για το μέλλον της… ΑΕΛ Καλλονής!

 

Η συνέντευξη Τύπου

Με αυτά τα δεδομένα, οι εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης με ανακούφιση μπήκαν στην ιδιαίτερα δροσερή αίθουσα του ξενοδοχείου «Ηλιοτρόπιο», που δείχνει να έχει γίνει η έδρα των εκδηλώσεων της Νέας Δημοκρατίας. Ακολούθησε καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Στρατή Καραγεωργίου στον Σίμο Κεδίκογλου αλλά και στον Χαράλαμπο Αθανασίου, και οι δύο προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης Σαμαρά, με τον πρώτο μάλιστα να έχει «στιγματιστεί» από την ανακοίνωση κλεισίματος της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013.

Ως εκ τούτου, λογικά και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ηλίας Μαραβάς τού έθεσε το ερώτημα για το εάν μετάνιωσε για το κλείσιμό της. «Δύσκολη ερώτηση», παρενέβη χαμογελαστά ο Αθανασίου, ξεχνώντας όμως ότι έχει ήδη απαντηθεί καμιά δεκαριά φορές σε τηλεοπτικά πάνελ. Ο Κεδίκογλου απαντώντας λοιπόν, ναι μεν έδειξε μετανιωμένος για τον τρόπο, αλλά όχι για την απόφαση.

Η πρώτη ερώτηση πάντως που του τέθηκε αφορούσε το προσφυγικό πρόβλημα, που έδωσε την ευκαιρία όχι μόνο στον Σίμο Κεδίκογλου αλλά και στον Χαράλαμπο Αθανασίου να επιτεθούν στην πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα, καταλογίζοντας ευθύνες λόγω της πολιτικής των ανοικτών συνόρων. Αναφέρθηκαν στην πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά για το προσφυγικό αλλά και στο μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό της Λέσβου.

«Νόμος και τάξη» είναι η πολιτική που προτείνουν, ενώ ο Χαράλαμπος Αθανασίου στη δική του παρέμβαση έθεσε το θέμα από νομικής πλευράς. Ερωτήθηκε για τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ στα νησιά και τι θα πράξει η Ν.Δ. εάν γίνει κυβέρνηση. Χωρίς να δώσει σαφή απάντηση, επεσήμανε ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά δεν είχε τεθεί τέτοιο θέμα, ενώ σε περίπτωση νέας κυβέρνησης Ν.Δ. θα εξαρτηθεί από την… εμπιστοσύνη των δανειστών μας.

Εδώ είναι και το βασικό πρόβλημα της Ν.Δ., που αδυνατεί προς το παρόν και επί εποχής μνημονίων να κάνει ευδιάκριτες τις διαχωριστικές γραμμές της από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, διότι ναι μεν μιλάει για ένα διαφορετικό μίγμα πολιτικής, πλην όμως αυτό δεν φαίνεται να συγκινεί ιδιαίτερα το λαό. Ως εκ τούτου, λογική η επόμενη ερώτηση. «Γιατί δεν καρπούται η Ν.Δ. τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ;» Ο Σίμος Κεδίκογλου μίλησε για σοκ των ψηφοφόρων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με τον καιρό η μεγάλη μερίδα των αναποφάσιστων θα κατευθυνθεί στο κόμμα του. Επίσης, αρνήθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ηγεσίας με τη διαμάχη Κυριάκου Μητσοτάκη με τη λεγόμενη λαϊκή δεξιά.

 

Η νομαρχιακή συνέλευση της ΝΟΔΕ

Μετά τη συνέντευξη Τύπου και αφού ο Σίμος Κεδίκογλου συνομίλησε με μέλη και φίλους της Ν.Δ. που είχαν μαζευτεί στο ξενοδοχείο, κατευθύνθηκε στην αίθουσα για τη νομαρχιακή ολομέλεια του κόμματος. Η συνεδρίαση κράτησε περίπου μιάμιση ώρα και είχε ως κύριο θέμα την καλύτερη οργάνωση του κόμματος έτσι ώστε όχι μόνο να διεισδύσει στην κοινωνία αλλά και να ενεργοποιηθούν όλα τα στελέχη του κόμματος.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης άφησε αιχμές για τις απουσίες, ενώ επεσήμανε την ανάγκη οργάνωσης του κόμματος. Η Μόλλυ Μαχαίρα με βάση το προσφυγικό πρόβλημα αναφέρθηκε στα προβλήματα που αφορούν το Νοσοκομείο Μυτιλήνης ενώ ο Βαγγέλης Μάκρας εστίασε στα φορολογικά θέματα δίνοντας στον Σίμο Κεδίκογλου και σχετικές έγγραφες σημειώσεις. Ο πρόεδρος των αλιέων της Γέρας Καραντώνης αναφέρθηκε στην καθημερινότητα του κόσμου ενώ ο Γιώργος Αυγουστίδης ζήτησε περαιτέρω άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία.

Πάνω στα οργανωτικά θέματα τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Στρατής Καραγεωργίου αλλά και ο Ηλίας Δικιδίκης. Μιλώντας στα μέλη ο Σίμος Κεδίκογλου αναφέρθηκε ότι ως υπεύθυνος των τομέων Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι ανοικτός σε κάθε είδους προτάσεις, ενώ ζήτησε την καλύτερη οργάνωση του κόμματος καθώς και προσπάθεια για την ενεργοποίηση όλων των στελεχών του κόμματος. Η βραδιά έκλεισε σε γνωστή ταβέρνα της Παναγιούδας, όπου ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ αλλά και στελέχη του κόμματος σε χαλαρό κλίμα συζήτησαν θέματα της επικαιρότητας. Την επομένη μέρα, Σάββατο, ο Σίμος Κεδίκογλου αναχώρησε από τη Μυτιλήνη για τη Λήμνο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey