Ανοίγει Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης και ετοιμάζει το σπίτι της η εθελοντική οργάνωση

«Χαμόγελο» σε όλα τα παιδιά!

17/06/2016 - 14:11

Αν και δεν έχει προβληθεί, σε αναλογία με το έργο της, ωστόσο η εθελοντική οργάνωση το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τόσο ντόπια παιδιά όσο και προσφυγόπουλα. Υπ’ αυτήν την έννοια είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ετοιμάζει να ανοίξει γραφείο μέσα στην πόλη, έτσι ώστε ο συντονισμός και η οργάνωση του έργου του «Χαμόγελου» να είναι ακόμα καλύτερος.

Αν και δεν έχει προβληθεί, σε αναλογία με το έργο της, ωστόσο η εθελοντική οργάνωση το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τόσο ντόπια παιδιά όσο και προσφυγόπουλα. Υπ’ αυτήν την έννοια είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ετοιμάζει να ανοίξει γραφείο μέσα στην πόλη, έτσι ώστε ο συντονισμός και η οργάνωση του έργου του «Χαμόγελου» να είναι ακόμα καλύτερος. Στο χώρο θα λειτουργήσει το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Βορείου Αιγαίου με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό για την κάλυψη των αναγκών όλων των παιδιών στο βόρειο Αιγαίο. Την ίδια στιγμή, προετοιμάζει το σπίτι που κληρονόμησε από τη Νέλλη Μπίνου, το εξοχικό αρχοντικό της στο Καγιάνι, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας, αν η οργάνωση κατορθώσει και μπει σε ειδικό πρόγραμμα ώστε να ανακαινιστεί και να γίνει λειτουργικός ο χώρος.

«Αν δεν ήταν το “Χαμόγελο του Παιδιού” να συνδράμει στις διακομιδές παιδιών σε Νοσοκομεία της Αθήνας, τότε αυτές οι διακομιδές δεν θα συνέβαιναν. Το έργο του “Χαμόγελου” είναι πολύ μεγάλο και πρέπει να το υπογραμμίζουμε», τόνισε στο «Ε» η εθελόντρια στο Ιατρείο «Αλληλεγγύη για όλους» του Ιατρικού Συλλόγου, που συνεργάζεται με το «Χαμόγελο του Παιδιού», Ζωή Λειβαδίτου.

«Η Λέσβος διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο και ακόμη πιο δύσκολη είναι η περίοδος για τα παιδιά, τόσο για τα προσφυγόπουλα όσο και για τα Ελληνόπουλα. Είμαστε μια οργάνωση, η οποία δεν βλέπει το χρήμα να ρέει όπως συμβαίνει σε πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Όμως προσπαθούμε και αντιμετωπίζουμε ολιστικά τα προβλήματα που προκύπτουν», ανέφερε στο «Ε» ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

«Ολιστική αντιμετώπιση»

Ειδικότερα, ο κ. Γιαννόπουλος μάς εξήγησε ότι το «Χαμόγελο» δεν πραγματοποιεί κάποιες ενδεικτικές εξετάσεις στα παιδιά. Αντιθέτως, βοηθά τόσο τα παιδιά όσο και όλη την οικογένεια. Για παράδειγμα μάς ανέφερε ότι ένα μικρό παιδί από τη Λέσβο που μεταφέρεται σε νοσοκομείο της Αθήνας για αιμοκάθαρση δεν πηγαίνει μόνο του, αντιμετωπίζοντας έναν Γολγοθά, αλλά παρέχεται κατάλυμα σε διαμέρισμα για όλη την οικογένεια, για την οποία το «Χαμόγελο» φροντίζει ακόμα και για την επιβίωσή της. «Στηρίζουμε τους θεσμούς, συνεργαζόμαστε άψογα με το ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο, πρόσφατα σώθηκε η ζωή δύο μικρών παιδιών. Παρέχουμε εξειδικευμένο προσωπικό στο ασθενοφόρο, το οποίο πληρώνουμε, ενώ πρόσφατα παραδώσαμε και λειτουργεί, και σε συνεργασία με το “Βοστάνειο” και το νεογνολογικό, Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Απολογισμός με στοιχεία

Πρόσφατα το «Χαμόγελο του Παιδιού» διέθεσε ένα ασθενοφόρο καθώς και μια μεταφερόμενη θερμοκοιτίδα εντατικής θεραπείας νεογνών στο «Βοστάνειο» για την κάλυψη των αναγκών όλων των νεογνών στο βόρειο Αιγαίο. Το ασθενοφόρο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΚΑΒ και το στελεχώνουν έξι διασώστες του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Όσον αφορά τις περιπτώσεις που έχει διαχειριστεί η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» από τη Λέσβο, πρόκειται για 33 καταγγελίες για παιδιά σε κίνδυνο, έξι αιτήματα φιλοξενίας, 11 εξαφανίσεις παιδιών, μία επιτόπια παρέμβαση και 350 περίπου κλήσεις που αφορούσαν θέματα με παιδιά (κατευθύνσεις, ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική).

Όσον αφορά τις διακομιδές με το ασθενοφόρο, από 14/3/2016 έως 16/6/2016 έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 120 διακομιδές, από τις οποίες οι 114 είναι προσφύγων/μεταναστών.

Από το Τμήμα Στήριξης Παιδιών με Προβλήματα Υγείας από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι σήμερα έχουν στηριχθεί τέσσερα παιδιά. Στις οικογένειες αυτές έχουν καλυφθεί αεροπορικά/ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την Αθήνα, φάρμακα, έχουν πραγματοποιεί διακομιδές, επισκέψεις στα νοσοκομεία παίδων, έχουν βρεθεί εθελοντές διερμηνείς, έχει γίνει συνεργασία με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κ.λπ.

Η δωρεά Μπίνου

Ο εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός του «Χαμόγελου του Παιδιού» είναι από το 2015 πολύ πιο κοντά στη Λέσβο και τις ανάγκες της λόγω της σημαντικής δωρεάς δύο σπιτιών που κληροδότησε στον οργανισμό η Νέλλη Μπίνου. Πρόκειται για το εξοχικό αρχοντικό της στο Καγιάνι και το σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας.

«Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε τη δράση μας στη Λέσβο, να ανακατασκευάσουμε το σπίτι στο Καγιάνι και να φιλοξενήσουμε παιδιά», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey