Επιστολή

Περί ΔΕΔΑΠΑΛ

15/06/2016 - 16:44

Από τον αρθρογράφο του «Ε» Στρατή Δελόγκο λάβαμε την εξής επιστολή, η οποία σχολιάζει τα ρεπορτάζ της εφημερίδας που αφορούσαν τη λειτουργία της ΔΕΔΑΠΑΛ

Από τον αρθρογράφο του «Ε» Στρατή Δελόγκο λάβαμε την εξής επιστολή, η οποία σχολιάζει τα ρεπορτάζ της εφημερίδας που αφορούσαν τη λειτουργία της ΔΕΔΑΠΑΛ:
«Κύριε Διευθυντά,
Παρακαλώ θερμά να δημοσιεύσετε στην έγκριτη εφημερίδα σας, την επιστολή μου για δύο λόγους:
Νομίζω ότι έχει γενικότερο ενδιαφέρον και το σημαντικότερο ν’ ακουστεί και μια άλλη άποψη για ένα θέμα που τον τελευταίο καιρό απασχόλησε την εφημερίδα σας, το Δήμο Μυτιλήνης και την κοινή γνώμη. Από της έκδοσης του «Ε», η πολυφωνία και οι αντίθετες με την εφημερίδα απόψεις, προβάλλονταν χωρίς ενδοιασμούς.
Πρόκειται για το γνωστό θέμα με τη ΔΕΔΑΠΑΛ, τις «παρατυπίες» και τον αντιδήμαρχο κ. Γιωργή Κατζανό.

1. Η καθαριότητα επί δημαρχίας Βουνάτσου ήταν όντως ελλιπής με αποτέλεσμα στο νησί, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα αισθητικής και φόβος μολύνσεων. Έχω προσωπική γνώμη επ’ αυτού.

Ο κ. Κατζανός, υπεύθυνος καθαριότητας, αντιμετώπισε σοβαρά το πρόβλημα, έβαλε τάξη στους υπεύθυνους και άμεσα αρμόδιους και μέχρι σήμερα η αποκομιδή των σκουπιδιών αντιμετωπίζεται ικανοποιητικά. Αυτό το αποδέχεται η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών. Για να γίνουν όμως όλα αυτά, χρειαζόταν να ληφθούν ορισμένα διοικητικά μέτρα και πάρθηκαν!

2. Όταν πάθει βλάβη σοβαρή το δίκτυο ύδρευσης και κινδυνεύει το χωριό να μείνει χωρίς νερό, σε μια εκτεταμένη πυρκαγιά, σ’ ένα λοιμό και λιμό, όταν είσαι υπεύθυνος ηγέτης, αν χρειαστεί, και θα παρατυπήσεις και θα παρανομήσεις για ν’ αντιμετωπίσεις το έκτακτο περιστατικό.

3. Το προσφυγικό ήταν ένα αναπάντεχο τσουνάμι, που μας αιφνιδίασε και μας βρήκε απροετοίμαστους χωρίς προηγούμενη εμπειρία. Με μια Πολιτεία άπραγη, με μια Ευρωπαϊκή Ένωση ανυποψίαστη και ένα Δήμο υπεύθυνο που έπρεπε να αντιμετωπίσει ένα μέγα πρόβλημα εκ των ενόντων.Και ο κ. Κατζανός αυτό το μέγα πρόβλημα, κατά την άποψή μας, το αντιμετώπισε, στον τομέα της αρμοδιότητας του, αποτελεσματικά. Μπορεί να έγιναν παρατυπίες, αν θέλετε και παρανομίες, αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές. Και οι δικαστές δικάζουν σύμφωνα με το νόμο, αλλά και τη συνείδησή τους.

4. Γιωργή Κατζανέ, αν ήμουν στη θέση σου, έτσι θα ενεργούσα. Προέρχεσαι απ’ τον ιδιωτικό τομέα και γι’ αυτό δεν είσαι ευθυνόφοβος σαν ορισμένους δημοσίους υπαλλήλους. Αν η υπόθεση οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, να με προτείνεις μάρτυρα υπερασπίσεως.

5. Τέλος, άκουσε με, Γιωργή. Σε γνωρίζω από τόσο δα παιδάκι. Έχεις ικανότητες και μέλλον στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αν θελήσεις να συνεχίσεις. Γι’ αυτό οι μηνύσεις στις εφημερίδες δεν αποτελούν λύση. Άκου το γέροντα».

Με τιμή

Στρατής Δελόγκος
Παπάδος


(σ.σ.) Το θέμα των παρανομιών - παρατυπιών της ΔΕΔΑΠΑΛ έχει απασχολήσει επί μακρόν την κοινή γνώμη και αποτέλεσε και αντικείμενο εκτεταμένων ρεπορτάζ στα τοπικά μέσα ενημέρωσης -και στο «Ε»- και ως εκ τούτου νομίζουμε ότι όλες οι πλευρές της υπόθεσης έχουν φωτιστεί επαρκώς. Σε ό,τι μας αφορά, από την αρχή είχαμε δώσει τα εύσημά μας στον αντιδήμαρχο καθαριότητας Γ. Κατζανό για την αποτελεσματική παρέμβαση της υπηρεσίας και της ΔΕΔΑΠΑΛ προκειμένου να κρατηθεί σε ανεκτά επίπεδα η εικόνα της πόλης όταν το περασμένο καλοκαίρι, το νησί δεχόταν χιλιάδες πρόσφυγες.

Όμως άλλο είναι η έκτακτη κατάσταση διαχείρισης του προσφυγικού και άλλο η μετεξέλιξή της σε μόνιμο καθεστώς αδιαφάνειας, χωρίς να δίνεται κανένας λογαριασμός, γεγονός που προκάλεσε και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και τους ψιθύρους της κοινής γνώμης, που δεν ανέχεται σε τέτοιους καιρούς τέτοιες συμπεριφορές. Ειδικά όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να κινούνται με βάση συγκεκριμένους κανόνες και πάντως όχι στη λογική τού ενός ανδρός αρχή, που δεν συνάδει για τις δημόσιες υποθέσεις.

Ασφαλώς και ο επιστολογράφος μπορεί να κρίνει, να επιβραβεύει ή όχι και να επικροτεί ενέργειες και συμπεριφορές οποιουδήποτε, πολύ περισσότερο αν ο συγκεκριμένος είναι συγχωριανός του και ως εκ τούτου έχει «ασυλία» εκ μέρους του. Όλοι κρινόμαστε και για τις προτιμήσεις και τις ενστάσεις μας και για τις όποιες... εκπτώσεις μας για συμπεριφορές και ενέργειες που είναι ανεκτές από εκείνους που ασκούν εξουσία και διαχειρίζονται δημόσιες υποθέσεις, όπως εν προκειμένω ο πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ, κ. Κατζανός.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey