Ανταρσία στο Αιγαίο

Σκόπιμη καθυστέρηση στην εκκαθάριση της ΑΕΝΑΛ

13/06/2016 - 03:58

Η Ανταρσία στο Αιγαίο θεωρεί πως η Περιφερειακή Αρχή φέρει ευθύνες για την μεγάλη καθυστέρηση να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού η προηγούμενη σύμβαση για την εκκαθάριση της ΑΕΝΑΛ είχε λήξει στις 31/12/2014. Χάθηκαν 18 περίπου μήνες χωρίς να προχωρήσει η εκκαθάριση. Κατά τη εκτίμηση της παράταξης η καθυστέρηση έγινε σκόπιμα, για να μην αναδειχθούν οι ευθύνες της τότε Νομαρχιακής Αρχής.

Η «Ανταρσία στο Αιγαίο» με τον εκπρόσωπό της Στρατή Παυλή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 8ης Ιουνίου 2016 υπερψήφισε τα μέτρα που προτάθηκαν για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των αναπτυξιακών εταιρειών της Σάμου (ΝΕΑΝΣ) και της Λέσβου (ΑΕΝΑΛ).

Ειδικότερα για την ΑΕΝΑΛ ο Στρατής Παυλής υπογράμμισε την ανάγκη να αποζημιωθούν κατά προτεραιότητα οι εργαζόμενοι και οι γυναικείοι συνεταιρισμοί, που επλήγησαν οικονομικά από την κακοδιαχείριση. Η Ανταρσία στο Αιγαίο θεωρεί πως η Περιφερειακή Αρχή φέρει ευθύνες για την μεγάλη καθυστέρηση να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού η προηγούμενη σύμβαση για την εκκαθάριση της ΑΕΝΑΛ είχε λήξει στις 31/12/2014. Χάθηκαν 18 περίπου μήνες χωρίς να προχωρήσει η εκκαθάριση. Κατά τη εκτίμηση της παράταξης η καθυστέρηση έγινε σκόπιμα, για να μην αναδειχθούν οι ευθύνες της τότε Νομαρχιακής Αρχής. Η εκκαθάριση της ΑΕΝΑΛ εκτιμούμε πως θα τραβήξει σε μάκρος αφού ενδεχομένως υπάρχουν ποινικές ευθύνες τις οποίες διερευνά η δικαιοσύνη.

Υπερψηφίσαμε την πρόταση για πληρωμή της οφειλής της ΑΕΝΑΛ προς τον Αγροτοτουριστικό - Μεταποιητικό Συνεταιρισμό Γυναικών Παρακοίλων, γιατί έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την εξόφληση και των υπόλοιπων οφειλών της ΑΕΝΑΛ και του Lesvoshop. Η «Ανταρσία στο Αιγαίο» θα στηρίξει σχετικά αιτήματα για να προχωρήσει η πληρωμή κατά προτεραιότητα των οφειλών στους εργαζόμενους και στους γυναικείους συνεταιρισμούς.

Για την ΝΕΑΝΣ η περιφερειακή παράταξη της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς υπερψήφισε την καταβολή στον εκκαθαριστή του οφειλόμενου ποσού (3.281,18 €).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey