Μία παρέμβαση που πρέπει να προβληματίσει, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου

Δημοτικοί περιβαλλοντικοί «βιασμοί»!

04/06/2016 - 00:34

Σιγά σιγά μη τους ξυπνήσουμε. Ο Δήμος κοιμάται και αναπαύεται, εν ειρήνη, μέσα στη Δόξα του. Ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι (original) προϊστάμενοι επίσης.

Σιγά σιγά μη τους ξυπνήσουμε. Ο Δήμος κοιμάται και αναπαύεται, εν ειρήνη, μέσα στη Δόξα του. Ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι (original) προϊστάμενοι επίσης.

Όταν με το καλό ξυπνάνε, βαριεστημένοι, σκέφτονται: «Τι να καταστρέψουμε και βιάσουμε σήμερα για να ταλαιπωρήσουμε τους υπηκόους μας;»
Σας βεβαιώ ότι την ώρα της βαριεστιμάρας η ανοησία εντρυφεί στον κοιμισμένο εγκέφαλο. Ενδεικτικά παραδείγματα πρόσφατων «βιασμών»:

Οι «βιασμοί»
Δόθηκε εντολή να γίνει αμμοληψία (παράνομη φυσικά). Πήγαν τα μηχανήματα του Δήμου (όταν είναι για κακό πάντα δουλεύουν), πήραν την άμμο και τη μετέφεραν στη μικρή παραλία του Καλού Λιμανιού. Την άδειασαν (παράνομα επίσης) σε αυτήν και τότε μπήκε επ’ αυτής (και νέα παρανομία) ερπυστριοφόρο όχημα για να τη διαμοιράσει!

Επικεφαλής της μεγαλειώδους αυτής επιχείρησης συμμόρφωσης της φύσης ο αυθάδης -επί παντός επιστητού- και αγενής Satrapies Global Development Area Manager - TE (στο εξής SGDAM - TE) της περιοχής, ο οποίος μου υπέδειξε ότι «αυτό του αρέσει, είναι όμορφο στα προϊστάμενα μάτια του, να κάνω τη δουλειά μου ή να τον καταγγείλω, εδώ δεν μπορούμε να ζήσουμε μ’ αυτά θα ασχολούμαστε και τέλος να πάω στο Μόλυβο (δηλαδή να μεταναστεύσω, επειδή δεν μου αρέσει η παράνομη υψηλή life style του) κ.λπ.».

Ο βιασμός έγινε λοιπόν παρουσία θεατών, παρά τις διαμαρτυρίες και την υπενθύμιση του νόμου (νόμος 3937 ΦΕΚ 60 / 31.3.2011, Άρθρα 4,13 και 20 «δεν επιτρέπεται η κίνηση μηχανοκίνητων οχημάτων εκτός οδικού δικτύου σε οικολογικά ευαίσθητες εκτάσεις, όπως ενδεικτικά σε μόνιμες ή εποχικές λίμνες και τέλματα και στις ακτές τους, στον αιγιαλό κ.λπ.

Ομοίως τα κριτήρια των κανονισμών του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες», όπως επίσης και  -γενικότερα- το άρθρο 24 του Συντάγματος). Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τα παλαιότερα των υποδημάτων των SGDAM - ΤΕ, των original προϊσταμένων, των αντιδημάρχων αλλά και του δημάρχου (τον ειδοποίησα στο κινητό του, αλλά με «έγραψε κανονικά», ευχαριστώντας με φυσικά, ως αρμόζει στον προστάτη της νομιμότητας και του συμφέροντος του Πολίτη). Ο επόμενος «βιασμός» των αδαών ηγετών μας ίσως και να είναι το τσιμεντάρισμα της παραλίας, γιατί -όπως είναι φυσικό- με τα μελτέμια το «Μεγάλο τους Έργο» θα μετατραπεί σε λασπότοπο. Και επειδή αυτοί ξέρουν, δεν είναι αγράμματοι, δεν κάνουν ποτέ μια τρύπα στο νερό και δεν πετάνε έτσι ένα σκασμό λεφτά των υπηκόων τους για ηλίθια καπρίτσια, έχουν σχέδιο, πρόγραμμα και μέθοδο κ.λπ., τότε θα τελειώσουν οριστικά με την ανυπάκουη φύση και τα φρικαλέα ξερά φύκια που κολλούν στα παντοφλούδια τους.

Όμως εσείς, κατακαημένοι υπήκοοι, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ. Να ευτυχείτε. Η 5η του Ιούνη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Τότε όλοι αυτοί θα ξυπνήσουν, χαρωπά, και θα μας νουθετήσουν να είμαστε ευαίσθητοι με αυτό (το Περιβάλλον), γιατί είναι σημαντικό για την ύπαρξη μας (once per year - μία μέρα ετησίως).

Μαζί τους, στην ίδια μπάντα, και οι κύριοι της Εισαγγελίας, του Λιμενικού, της Αστυνομίας, της Κυβέρνησης, της Κτηματικής Υπηρεσίας, των βουλευτών, των ΜΜΕ, των κομμάτων, των κινήσεων πολιτών, του Πανεπιστημίου (Τμήμα θεωρητικολογίας και Περιβαλλοντικού βερμπαλισμού νομίζω ότι λέγεται μια σχολή του ή αλλιώς «πώς να απουσιάζεται από το πρόβλημα») κ.λπ., που πάντοτε δηλώνουν παρόντες, αλλά μονίμως απουσιάζουν.

ΥΓ 1. Μια καλή πλάκα για όσους εμπλέκονται σε τέτοιες ενέργειες θα ήταν να υποχρεωθούν να αποκαταστήσουν ό,τι αποκαθίσταται με τα χεράκια τους, με δικά τους μέσα, εντός συγκεκριμένης προθεσμίας και εκτός ωραρίου εργασίας τους, να επιστρέψουν άμεσα τα μεροκάματα της καταστροφής ή να τους χρεωθούν οι μέρες ως κανονική άδεια, να πληρώσουν όλα τα έξοδα κίνησης των μηχανημάτων συν τη φθορά και απόσβεσή τους, να προσφέρουν κοινωφελή εργασία και τέλος να γράψουν από εκατό φορές ότι δεν θα διανοηθούν ξανά να το επαναλάβουν.
Αυτά όμως απαιτούν διχαστές με φαντασία και χιούμορ...

ΥΓ2. Μεγαλειότατοι, να έρθετε και στα σχολεία καμιά μέρα να μας μιλήσετε για το Περιβάλλον, τη Νομιμότητα, την Αισθητική και το Management, αφού τα ξέρετε τόσο καλά και τα ασκείτε με τέτοια αποτελεσματικότητα. Θα σας δώσουμε και τα σχετικά σχολικά βιβλία για να τα εξηγήσετε στους μαθητές μας εσείς που τόση εμπειρία (και τόση Γνώση) έχετε στην εφαρμοσμένη επιστήμη. Μη τους αφήνετε έρμαιο στα χέρια των ανίδεων Δασκάλων τους. Διδάξτε τους.

ΥΓ3. Ζητώ συγγνώμη, εάν χαλάω τη «γιορτή». Και εις ανώτερα.

Παναγιώτης Γεωργιάδης
Οικονομολόγος - Εκπαιδευτικός

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey