To Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ για το πολυνομοσχέδιο

Οδηγεί σε φτωχοποίηση το λαό

21/05/2016 - 00:51

Σε εκτενή ανακοίνωσή του, το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει το πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί αύριο από τη Βουλή ως μία μηχανή φτωχοποίησης που θα δουλεύει ακατάπαυστα παράγοντας εξαθλίωση από τη μία και πλεονάσματα από την άλλη.

Σε εκτενή ανακοίνωσή του, το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει το πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί αύριο από τη Βουλή ως μία μηχανή φτωχοποίησης που θα δουλεύει ακατάπαυστα παράγοντας εξαθλίωση από τη μία και πλεονάσματα από την άλλη.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων στη Λέσβο καταγγέλλει την κυβέρνηση για «πολιτική λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και της δημόσιας περιουσίας και για πολιτική φτωχοποίησης του λαού», ενώ δηλώνει ότι αγωνίζεται «για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου».

Σε ό,τι αφορά την παράταση του καθεστώτος του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, σημειώνει: «Κάθε άλλο παρά ως θετική εξέλιξη ουσίας μπορεί να θεωρηθεί, αφού στην ουσία η πολιτική της κυβέρνησης αίρει τη νησιωτικότητα με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε έντεκα νησιά του Αιγαίου από την 1η Ιουνίου. Τίποτα λοιπόν δεν προμηνύει ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί ή θα τηρήσει σε οιοδήποτε τομέα την ιδιαιτερότητα και κατάκτηση της νησιωτικότητας, όταν καταστρατηγεί άλλες συνταγματικές διατάξεις ή όταν τμηματικά καταργεί τη νησιωτικότητα σε Αιγαίο και Ιόνιο».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του δημόσιου χρέους, μετά την αξιολόγηση κατηγορείται η κυβέρνηση πως «εγκατέλειψε το κυριαρχικό δικαίωμα τής χώρας για την αναδιάρθρωση του χρέους και το στόχο της βαθιάς διαγραφής του, έχοντας ως μοχλό πίεσης την αναστολή πληρωμής τοκοχρεολυσίων, πρακτικά δεν κάνει τίποτα περισσότερο από ό,τι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Εκλιπαρεί, τώρα, τους δανειστές για κάποια “ρύθμιση”, προκειμένου να δικαιολογήσει στον ελληνικό λαό την υποταγή της στις εντολές τους και την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών της. Το χρέος δεν μπορεί να εξοφληθεί παρά με τεράστιες θυσίες και εξαθλίωση του ελληνικού λαού, με αρπαγή όποιου πολύτιμου στοιχείου έχει η χώρα και με πλήρη απώλεια της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας».

Το ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ πιστεύει ότι ο λαός μπορεί να απαντήσει αγωνιστικά στους αντεργατικούς σχεδιασμούς, να αποκρούσει τους εκβιασμούς, τις απειλές, την εργοδοτική τρομοκρατία. Θεωρεί αναγκαίο να διαμορφωθεί παντού λαϊκό μέτωπο πάλης και αντεπίθεσης για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey