Πλούσιες εκδηλώσεις από τους συντοπίτες

Βράβευσαν το διαπρεπή γενετιστή Ν. Δημητρούλη

20/05/2016 - 23:46

Σειρά εκδηλώσεων έχουν πραγματοποιήσει και προγραμματίζουν οι συντοπίτες μας.
Την Τετάρτη στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» της Αθήνας, ο Σύλλογος Καλλονιατών οργάνωσε εκδήλωση για την υπογεννητικότητα και βράβευσε το διαπρεπή συντοπίτη και γενετιστή, Νικόλαο Δημητρούλη. Στην εκδήλωση, συμμετείχε και η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ).

Σειρά εκδηλώσεων έχουν πραγματοποιήσει και προγραμματίζουν οι συντοπίτες μας.
Την Τετάρτη στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» της Αθήνας, ο Σύλλογος Καλλονιατών οργάνωσε εκδήλωση για την υπογεννητικότητα και βράβευσε το διαπρεπή συντοπίτη και γενετιστή, Νικόλαο Δημητρούλη. Στην εκδήλωση, συμμετείχε και η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ).

Ο Νικόλαος Δημητρούλης γεννήθηκε στη Λέσβο και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής και Επιστημών Υγείας του Πανεπιστήμιου Northeastern Boston Mass. USA (1961). Εκπαιδεύτηκε το 1963 σε εργαστηριακές μεθόδους Κλινικής Παθολογίας, Κλινικής Μικροβιολογίας, Βακτηριολογίας, Κλινικής Χημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ορμονών στο Νοσοκομείο Beth Israel of Harvard University Boston Mass. USA.

Είναι υφηγητής του Πανεπιστημίου Northeastern Boston Mass. USA. Το 1973 απέκτησε στην Ελλάδα την ειδικότητα του Κλινικού Χημικού - Βιοχημικού από το Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Πρωτοπόρος στην ειδικότητά του, το 1974, ίδρυσε και λειτούργησε το πρώτο Κέντρο Κρυοφύλαξης Σπέρματος και το 1984 ίδρυσε και λειτούργησε στην Αθήνα το πρώτο κέντρο παροχής υπηρεσιών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (I.V.F. - Εξωσωματικής γονιμοποίησης) υπό την επωνυμία «Κέντρο Βιογενετικής». Από τότε και μέχρι σήμερα με την προσφορά του στο χώρο της υπογονιμότητας, έχει δώσει χαρά σε αμέτρητα επώνυμα και ανώνυμα ζευγάρια.

Από τους Αγιασώτες
Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών, η Ο.Λ.Σ.Α. και η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών οργανώνουν αύριο Κυριακή στις 10.30 το πρωί, εκδήλωση για τον παιδαγωγό και συγγραφέα Θεόφραστο Γέρου.

Ο Θ. Γέρου γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου 1916 στην Αγιάσο. Υπήρξε αναμφισβήτητα ένας από τους πρωταγωνιστές των εκπαιδευτικών πραγμάτων κατά το δεύτερο μισό του αιώνα που έφυγε.

Στα 50 χρόνια δημιουργίας και δράσης του, αγωνίστηκε για την κατοχύρωση της βασικής παιδείας, ως δάσκαλος του δημοτικού σχολείου, ως συγγραφέας σχολικών βοηθημάτων, ως επιστημονικός ερευνητής των διδακτικών προβλημάτων, ως δάσκαλος των μετεκπαιδευομένων στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ως πάρεδρος, σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και τέλος, ως ειδικός σύμβουλος των υπουργών Παιδείας (1981-1985 και 1988-1989).

Οι Μανταμαδιώτες
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μανταμαδιωτών Λέσβου (με έδρα την Αθήνα) καλεί αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Συλλόγου (Γ΄ Σεπτεμβρίου 39, 3ος όροφος, Αθήνα), για τον εορτασμό του Ταξιάρχη και του πατροπαράδοτου εθίμου του χωριού.

«Δρόμοι της προσφυγιάς»
Επίσης, αύριο Κυριακή στις 6:30 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, πραγματοποιείται η εκδήλωση «Δρόμοι της προσφυγιάς, τότε και τώρα», με την υποστήριξη της ΟΛΣΑ, για την αλληλεγγύη των Λέσβιων πολιτών και φορέων προς τους πρόσφυγες. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Ν. Ιωνίας και η Παλλεσβιακή Ένωση Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου Αττικής, με σκοπό να τιμηθεί η τεραστίας σημασία έμπρακτη αλληλεγγύη των Λέσβιων πολιτών και φορέων προς τους πρόσφυγες πολέμου.

3η Εαρινή Συνάντηση Χορωδιών
Με τη συμμετοχή του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση», η Χορωδία Βραυρωνίας Αρτέμιδος και ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Αρτέμιδος διοργανώνουν και φέτος την 3η Εαρινή Συνάντηση Χορωδιών. Η Χορωδία του Συλλόγου Μεσοτοπιτών υπό την καθοδήγηση του δασκάλου Βαγγέλη Σαραντίδη, συμμετέχει στην εκδήλωση που θα γίνει αύριο Κυριακή 22 Μαΐου στις 7 το απόγευμα, στη θεατρική αίθουσα του Γυμνασίου Σπάτων στην οδό Μυκηναϊκών Τάφων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey