Διευκρινίσεις για τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων επιδότησης

20/05/2016 - 15:00

Την Τετάρτη 18 του Μάη εκδόθηκε η εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ που ορίζει πώς θα γίνουν οι μεταβιβάσεις των δικαιωμάτων επιδότησης των αγροτών όλης της χώρας.

Την Τετάρτη 18 του Μάη εκδόθηκε η εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ που ορίζει πώς θα γίνουν οι μεταβιβάσεις των δικαιωμάτων επιδότησης των αγροτών όλης της χώρας.

Οι αιτήσεις μεταβίβασης των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης υποβάλλονται υποχρεωτικά στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή που έχει δημιουργήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ με την ακόλουθη διαδικασία: α) Καταχώριση, β) Εκτύπωση του υποδείγματος, γ) Υπογραφή από τους συμβαλλομένους, δ) Θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής για κάθε συμβαλλόμενο χωριστά από αρμόδια αρχή, ε) Επισύναψη ηλεκτρονικού αρχείου των απαιτούμενων δικαιολογητικών στ) Οριστικοποίηση, που ενέχει τη θέση της υποβολής της αίτησης μεταβίβασης, ζ) Εκτύπωση της αίτησης μεταβίβασης και του διαβιβαστικού με τον αριθμό πρωτοκόλλου και την ημερομηνία εισερχομένου ελέγχου στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης είναι η 15η Ιουνίου 2016. Αιτήσεις οι οποίες έχουν καταχωρηθεί στη διαδικτυακή εφαρμογή αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί έως και 15 Ιουνίου 2016 θεωρούνται ως μη υποβληθείσες στον ΟΠΕΚΕΠΕ για το έτος 2016.

Αίτηση εγγραφής για δημιουργία προσωπικού λογαριασμού μπορούν να υποβάλουν μόνο οι μεταβιβαστές της αίτησης μεταβίβασης ή σε περίπτωση κληρονομιάς οι κληρονόμοι, προκειμένου να λάβουν κωδικό και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μεταβίβασης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey