Με την ευχή να βρουν μειοδότη, βγαίνουν ξανά οι άγονοι από πέρυσι το καλοκαίρι (!), διαγωνισμοί για ασφαλτοστρώσεις ύψους 1 εκ. ευρώ

Έρχεται ξανά η άσφαλτος!

19/05/2016 - 15:05

Μετά από παλινωδίες και -αν δεν κάνουμε σοβαρό λάθος- τρεις άγονους διαγωνισμούς ως σήμερα, οι ευρείες ασφαλτοστρώσεις ύψους 1 εκ. ευρώ, που έχει προγραμματίσει η δημοτική αρχή από πέρυσι την άνοιξη, έρχονται ξανά στο προσκήνιο, με τις νέες δημοπρατήσεις να ξεκινούν σήμερα και αύριο.

Μετά από παλινωδίες και -αν δεν κάνουμε σοβαρό λάθος- τρεις άγονους διαγωνισμούς ως σήμερα, οι ευρείες ασφαλτοστρώσεις ύψους 1 εκ. ευρώ, που έχει προγραμματίσει η δημοτική αρχή από πέρυσι την άνοιξη, έρχονται ξανά στο προσκήνιο, με τις νέες δημοπρατήσεις να ξεκινούν σήμερα και αύριο.

Πέρυσι το καλοκαίρι ήταν τα capital controls που μπλόκαραν τους διαγωνισμούς, ενώ μέσα στο φετινό Απρίλη κι αφού οι διαγωνισμοί ξαναβγήκαν χωρίς να συγκινήσουν κάποιον εργολάβο, οι απεργίες πάλι κατέστησαν άγονους τους διαγωνισμούς. Ωστόσο η δημοτική αρχή ευελπιστεί πως αυτή τη φορά θα βρεθεί μειοδότης και μέσα στο καλοκαίρι θα πέσει… λυτρωτικά άσφαλτος σε πολλά από τα σημεία της πόλης, όπου το οδόστρωμα παρουσιάζει πολύ μεγάλες φθορές. Και σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Στρατή Τζιμή, έχουν προβλεφθεί και βελτιώσεις στο αρχικό σχέδιο που υπήρχε με έμφαση και στην «περιφέρεια» του Δήμου.

Οι ασφαλτοστρώσεις διαχρονικά αποτελούν πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των δημοτικών αρχών και της αντιπολίτευσης, αφού κατά διαβολική σύμπτωση, σχεδόν πάντοτε ο χρόνος εκτέλεσής τους… «λαστιχάρει», δημιουργώντας την αίσθηση πως δεν εκτείνονται στο εύρος που… προαναγγέλλονται. Βέβαια είναι γνωστό πως η άσφαλτος, όπως και η καθαριότητα, είναι δύο τομείς για τους οποίους κρίνεται συνολικά το έργο μίας δημοτικής αρχής. Αφού αυτοί οι τομείς είναι -καλώς ή κακώς- και τα βασικά ζητούμενα για τους πολίτες.

Ως εκ τούτου έχει αξία κάθε φορά το πού θα πέσει η άσφαλτος και είναι χαρακτηριστικές οι τελευταίες σχετικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πέρυσι τέτοια εποχή, όταν οι παρατάξεις… συγκρούστηκαν για την εκτέλεση των πιο πρόσφατων ασφαλτοστρώσεων που είχαν μάλιστα προγραμματιστεί από τη δημοτική αρχή… Βουνάτσου!

Μεγάλη παρέμβαση
Οι νέες ασφαλτοστρώσεις ωστόσο που έβαλε στο τεχνικό της πρόγραμμα, η δημοτική αρχή Γαληνού, είναι από τις πιο μεγάλες που έχουν προγραμματιστεί τα τελευταία χρόνια, αγγίζοντας το 1 εκ. ευρώ και η αλήθεια είναι πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να βελτιώσουν σημαντικά το προβληματικό μας σήμερα οδικό δίκτυο. Είναι εξάλλου γνωστό πως σε αρκετές γειτονιές με πιο χαρακτηριστική τη Χρυσομαλλούσα, το οδόστρωμα είναι σε πολλά σημεία, καταστραμμένο ολοσχερώς, ταλαιπωρώντας πολύ τους οδηγούς.

Σήμερα οι διαγωνισμοί
«Πιστεύω ότι αυτή τη φορά όλα θα πάνε καλά και μέσα στο καλοκαίρι θα πέσει η άσφαλτος, που θα αλλάξει τα δεδομένα στο οδικό μας δίκτυο.

Έχουμε κάνει κάποιες βελτιώσεις και πιστεύω ότι η παρέμβασή μας αυτή θα είναι ουσιαστική στην κατεύθυνση βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών», δήλωσε στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Στρατής Τζιμής, ενόψει των δύο διαγωνισμών (500.000 ευρώ έκαστος) που βγαίνουν σήμερα και αύριο.

 

Πού θα πέσει άσφαλτος
Υπενθυμίζεται ότι η νέα ασφαλτόστρωση έρχεται για παρεμβάσεις 20.000 τ.μ. σε δρόμους της πόλης της Μυτιλήνης και για παρεμβάσεις 25.000 τ.μ. στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες, αλλά έχουν προβλεφθεί και κάποιες επί μέρους τροποποιήσεις σε συνεργασία του αντιδημάρχου με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, που υπέδειξαν επί μέρους προβλήματα. Σε γενικότερο επίπεδο όμως, είναι δεδομένο ότι θα γίνει παρέμβαση για να αποκατασταθούν τα προβλήματα βατότητας στις οδούς 8ης Νοεμβρίου, Μικράς Ασίας, Ναυμαχίας Έλλης (από εργοστάσιο Καλαμάρι έως Βόρεια Παράκαμψη), Σκρα και Τζέημς Αριστάρχου, Χρυσομαλλούσας, Οικονόμου Τάξη, Παρασκευαΐδη, Ασκληπιού και Ελευθερίου Βενιζέλου. Ακόμα θα γίνουν παρεμβάσεις στην Καβέτσου, στην Ε. Βοστάνη, στη Βουρνάζων στην Αλυσίδα, στη Ζωοδόχου Πηγής, στη Γ. Βοστάνη, Μυριβήλη και στην Παπανικολή. Παράλληλα ο κ. Τζιμής σημείωσε πως οι παρεμβάσεις θα γίνουν με αποξεστικό μηχάνημα, για να αφαιρεθεί ουσιαστικά η παλιά άσφαλτος και να μην ανέβει το ύψος του οδοστρώματος, προκαλώντας κακοτεχνίες και «αυλάκια» στο πλάι των δρόμων.

Ας σημειωθεί ότι μαζί με τις ασφαλτοστρώσεις, από τη δημοτική αρχή βγαίνει σήμερα και αύριο και διαγωνισμός ύψους 60.000 ευρώ για τσιμεντοστρώσεις στη δημοτική κοινότητα Καλλονής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey