Δήλωση του Νάσου Γιακαλή, επικεφαλής της παράταξης Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο

Νάσος Γιακαλής: Φτάνει πια…

19/05/2016 - 00:06

Η Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες της, για μια ακόμη φορά, έμειναν πίσω από τις εξελίξεις και δεν φρόντισαν να προβάλουν και να διεκδικήσουν ως κορυφαίο θέμα για τα νησιά μας, τον συντελεστή του ΦΠΑ.

 

Χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο γράφτηκε μια ακόμη μαύρη σελίδα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με αφορμή την συζήτηση για της κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας.

Με απαράδεκτη καθυστέρηση η Περιφερειακή Αρχή «έφερε» στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα, όχι γιατί πραγματικά εκτίμησε ότι «κάτι έπρεπε να κάνει», αλλά γιατί πιέστηκε από τους τοπικούς φορείς. Γεγονός που δείχνει το μέγεθος της απόστασης που χωρίζει αυτή την Περιφερειακή Αρχή από τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων των νησιών μας.

Η Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες της, για μια ακόμη φορά, έμειναν πίσω από τις εξελίξεις και δεν φρόντισαν να προβάλουν και να διεκδικήσουν ως κορυφαίο θέμα για τα νησιά μας, τον συντελεστή του ΦΠΑ.

Όλο αυτό το τελευταίο διάστημα ακούγαμε διάφορους που πέρασαν από τα νησιά μας να μας λένε ότι η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος από την μεταναστευτική κρίση. Μας έλεγαν πόσο περήφανοι ήταν για τους κατοίκους των νησιών μας και άλλα πολλά και ωραία. Και στο τέλος οι κυβερνητικοί παράγοντες κατέληγαν, «πρέπει να δείξουμε την μέριμνα μας σε αυτά τα νησιά που σήκωσαν όλο το βάρος».
Και σας ρωτώ. Ποια είναι η μέριμνα που έδειξαν; Καμία. Πλήρη και απόλυτη εγκατάλειψη των νησιών μας, αφημένα στη τύχη τους.

Και εδώ είναι και οι μεγάλες ευθύνες της κας Περιφερειάρχη αλλά και άλλων εκλεγμένων παραγόντων που δεν φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, να βάλουν όρια και να διεκδικήσουν αυτά που μας οφείλονται. Δυστυχώς μόνο δημόσιες σχέσεις και μεγάλα ωραία λόγια.

Άποψη μας είναι ότι η απάντηση μας έστω και τώρα πρέπει να είναι σκληρή σε αυτούς που είχαν το θράσος να επισκέπτονται τα νησιά μας, να παριστάνουν τους ανθρωπιστές, να υπόσχονται στους κατοίκους των νησιών μας «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» και «αχιβάδες για μαργαριτάρια» και στο τέλος να ακούμε και τις αθλιότητες του τύπου ότι «αν παλέψουμε μπορούμε να κερδίσουμε μια παράταση 6 μηνών στο ΦΠΑ» !!!!!

Η απάντηση μας πρέπει να είναι Φτάνει Πια..

Φτάνει πια στην υποβάθμιση των νησιών μας.

Φτάνει πια στις προχειρότητες της μεταναστευτικής τους πολιτικής που έχουν τα αποτελέσματα  που όλοι βλέπουμε μπροστά μας.

Φτάνει πια σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν ότι ο λαός τους εξέλεξε όχι για να κάνουν δημόσιες σχέσεις αλλά για να προασπιστούν τα συμφέροντα των νησιών μας.

Φτάνει πια σε αυτούς που δεν ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα των νησιών μας όπως τα εισιτήρια που είναι πανάκριβα , τα προϊόντα μας που χάνουν την προστασία τους, την παροχή υγείας που υποβαθμίζεται, την ασφάλεια των κατοίκων των νησιών μας  που για πρώτη φορά αμφισβητείται.

Και θέλω κλείνοντας να ξεκαθαρίσω ότι όσο και αν η περιφερειάρχης κα Καλογήρου αντιδρά σε κάθε συζήτηση για θέματα της καθημερινότητας λες και λειτουργεί  «ως συνιστώσα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», όπως τόνισα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εμείς θα τιμήσουμε τους πολίτες των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey