Έως και με αφαίρεση άδειας του φαρμακοποιού απειλούνται οι βουλευτές που ψήφισαν το ασφαλιστικό από τον ΠΦΣ

Προτείνεται η παραπομπή του στο Πειθαρχικό!

18/05/2016 - 12:17

Λευκό ψήφισε στη διαδικασία του ΔΣ ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ, Απόστολος Βαλτάς που μίλησε αναλυτικά για τη θέση του στο «Ε». Απάντηση αναμένεται από τους πληττόμενους βουλευτές και φαρμακοποιούς.

Αντιμέτωποι ακόμα και με την αφαίρεση άδειας του φαρμακοποιού είναι οι τρεις βουλευτές, φαρμακοποιοί στο επάγγελμα που ψήφισαν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αυτό προβλέπει το καταστατικό των Φαρμακευτικών Συλλόγων, σε περίπτωση που υιοθετήσουν την πρόταση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να παραπέμψουν στο Πειθαρχικό όργανο τα μέλη τους, μέσα στα οποία και ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης. Λευκό ψήφισε στη διαδικασία του ΔΣ ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ, Απόστολος Βαλτάς που μίλησε αναλυτικά για τη θέση του στο «Ε». Απάντηση αναμένεται από τους πληττόμενους βουλευτές και φαρμακοποιούς.

Ειδικότερα, την πολιτική αποδοκιμασία  στις τοπικές κοινωνίες των βουλευτών – φαρμακοποιών «που ψήφισαν υπέρ του νομοθετικού εκτρώματος που αφορούσε το ασφαλιστικό», αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην προχθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του. Το ΔΣ αποφάσισε επίσης κατά πλειοψηφία  να παραπέμψει τους βουλευτές, στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα των τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη και πρωτοφανή κίνηση από πλευράς συνδικαλιστικού φορέα τέτοιας εμβέλειας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος, «με την ψήφο τους, οι εν λόγω βουλευτές  έχουν  πια επιλέξει το βουλευτικό μισθό τους (και ασυλία). Δεν μπορούν  πια να θεωρούνται συνάδελφοι μας.  Είναι πια κοινοί μισθωτοί ( με προκλητικά προνόμια για τη σημερινή οικονομική κατάσταση), και πολέμιοι  του κλάδου όπου άνηκαν».

«Οι δε τοπικοί φαρμακευτικοί σύλλογοι» –  συμπλήρωσε ο κ. Λουράντος – «θα πρέπει να πράξουν ως υπαγορεύει το συμφέρον του κλάδου και να στιγματίσουν πολιτικά με οποιονδήποτε τρόπο τους βουλευτές, πρώην συναδέλφους».

Οι τρεις βουλευτές που προτείνονται προς παραπομπή  είναι οι:  Ζεϊμπέκ Χασάν Χουσεϊν  (ΦΣ Ξάνθης),  Πάλλης Γεώργιος (ΦΣ Λέσβου), Χρήστος Σιμορέλης (ΦΣ Τρικάλων).

«Τα 11.000 φαρμακεία παραμένουν εκλογικά κέντρα καταδίκης όποιας κυβέρνησης καταστρέφει τον φαρμακευτικό κλάδο με νομοθετήματα και αποφάσεις – εκτρώματα» κατέληξε ο κ. Λουράντος.

Αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, κατόπιν την απόφαση της ΠΦΣ για να αποφασίσει για την αποπομπή ή όχι του κ. Πάλλη στο πειθαρχικό.

 

Ο Απ. Βαλτάς

«Θεωρώ ότι ο κ. Πάλλης λειτούργησε όχι ως φαρμακοποιός. Δεν εκπροσώπησε τα συμφέροντα των φαρμακοποιών, αλλά ψήφισε το νομοσχέδιο με την ιδιότητα του βουλευτή. Πειθήνιο όργανο του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και των δανειστών για τους οποίους οι βουλευτές και ο κ. Πάλλης απλώς εκτέλεσαν κομματικές εντολές. Οι πράξεις του κ. Πάλλη θα κριθούν πολιτικά από τους Λέσβιους συμπολίτες μας,» δήλωσε αρχικά στην εφημερίδα μας ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ και Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου.

Ο κ. Βαλτάς εξήγησε: «Γιατί η ψήφος στο νομοσχέδιο ισοπεδώνει, φτωχοποιεί, εξαθλιώνει με τη μείωση των συντάξεων, των επικουρικών, καταργώντας το ΕΚΑΣ. Αυτό το ΕΚΑΣ που τόσο ανάγκη έχουν οι συμπολίτες μας και που σαν φαρμακοποιός όφειλε να το γνωρίζει. Γιατί πέραν του επιδόματος, εκείνος γνωρίζει γι’ αυτούς τους ανθρώπους αν η μειωμένη συμμετοχή στα φάρμακά τους είναι φιλί της ζωής!»

Και κατέληξε: «Γι’ αυτό πρέπει να κριθεί πολιτικά ο κ. Πάλλης, αλλά από το λαό, από τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι οδηγούνται στη φτωχοποίηση. Κι αυτό, εφόσον θεωρούμε ότι η δουλειά και η παραγωγικότητα στη μεσαία τάξη είναι υπό διωγμόν με τους ληστρικούς και εισπρακτικούς νόμους που είναι οι ασφαλιστικές εισφορές και η υπέρμετρη φορολογία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey