Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες στο πλοίο

Αρχές Ιούλη αναμένεται το «Νήσος Σάμος»

10/05/2016 - 14:31

Σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της «Hellenic Seaways», αλλά και την σχετική απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας, η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη ξεκινάει στις 17 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της «Hellenic Seaways», αλλά και την σχετική απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας, η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη ξεκινάει στις 17 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως τις 11 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο που θα εκτελεί το δρομολόγιο είναι το «Νήσος Σάμος» και θα αναχωρεί στις 4.30 το πρωί κάθε Δευτέρας από Μυτιλήνη για Λήμνο - Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλονίκη θα φθάνει στις 4.30 το απόγευμα. Από τη Θεσσαλονίκη το πλοίο θα αναχωρεί στις 6 το απόγευμα κάθε Δευτέρας και στη Μυτιλήνη θα φθάνει στις 5.45 το πρωί της επόμενης ημέρας. Στις 7 το πρωί της Τρίτης θα συνεχίζει το ταξίδι του προς Μεστά Χίου και Πειραιά.

Η λειτουργία της γραμμής αυτής τη θερινή περίοδο, αναμένεται να αναθερμάνει τον εσωτερικό τουρισμό από τη Βόρεια Ελλάδα προς τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο, παρότι οι μέρες και οι ώρες αναχώρησης του πλοίου, δεν είναι οι καλύτερες δυνατές.

Όμως οι ώρες αναχώρησης του «Νήσος Σάμος» δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Όλο και πληθαίνουν οι πληροφορίες που λένε ότι οι εργασίες που γίνονται στο πλοίο, είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Κι έτσι μετατίθεται η δρομολόγηση του για τις αρχές του Ιουλίου. Φυσικά η εταιρεία θα μπορούσε να καλύψει το κενό αυτό με άλλο πλοίο ή έστω να αναβάλει την έναρξη των δρομολογίων κατά δύο εβδομάδες.

Στη δεύτερη περίπτωση, θα της επιβληθεί πρόστιμο καθώς πρόκειται για άγονη επιδοτούμενη γραμμή.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως κατά τις εργασίες στο πλοίο, εμφανίστηκαν αρκετά μικρά και μεγάλα προβλήματα, που δεν ήταν αναμενόμενα και οδήγησαν σε καθυστερήσεις τις επισκευαστικές εργασίες στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Επίσης έγιναν εκτεταμένες εργασίες που αφορούσαν κατασκευή νέων σαλονιών, τα οποία θα αυξήσουν τη μεταφορική ικανότητα του πλοίου σε επιβάτες στα επιθυμητά επίπεδα.

Από τη «Hellenic Seaways» δεν έχει γίνει απολύτως καμία ανακοίνωση μέχρι τώρα παρότι βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη των δρομολογίων του πλοίου. Αυτό σημαίνει πως τα στελέχη της εταιρείας επιδιώκουν να τηρηθεί το ήδη ανακοινωμένο χρονοδιάγραμμα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey