«Let’s do it Greece» με 1.600 μαθητές!

Εβδομάδα εθελοντισμού στα σχολεία

29/04/2016 - 18:14

Μεγάλη ανταπόκριση από μαθητές και γονείς της Λέσβου γνώρισε η φετινή «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’ s do it Greece», που έχει καθιερωθεί από το 2014 ως πεδίο δράσης και εφαρμογής στα σχολεία των αρχών και επιδιώξεων της εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Μεγάλη ανταπόκριση από μαθητές και γονείς της Λέσβου γνώρισε η φετινή «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’ s do it Greece», που έχει καθιερωθεί από το 2014 ως πεδίο δράσης και εφαρμογής στα σχολεία των αρχών και επιδιώξεων της εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Οι δράσεις της «Εβδομάδας Εθελοντισμού» πραγματοποιήθηκαν από 11 έως 15 Απριλίου 2016 και περιέλαβαν καθαρισμό και αναβάθμιση του σχολικού χώρου, φύτευση λουλουδιών και μικρών λαχανόκηπων.

Ακόμα, τα παιδιά έφτιαξαν παρτέρια με ξύλινα καγκελάκια, έβαψαν λάστιχα, ζωγράφισαν τοίχους και επιδαπέδια παιχνίδια (κουτσό, πατητό, κοχλία κ.ά), έφτιαξαν χειροτεχνίες με ανακυκλώσιμα υλικά.

Τα σχολεία
Ενεργή συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είχαν το 1o Νηπιαγωγείο Πλωμαρίου, το Nηπιαγωγείο και το Δημοτικό Βρίσας, το 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Ν. Κυδωνιών, το Νηπιαγωγείο Αγιάσου, το Νηπιαγωγείο Σκαλοχωρίου, το Νηπιαγωγείο Βαρειάς, το 9o και 11ο Δημοτικά Σχολεία Μυτιλήνης, το Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών, το Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας, το Δημοτικό Σχολείο Δαφίων, το Δημοτικό Σχολείο Βαρειάς.

Σε δράσεις σε δημόσιους χώρους γύρω από το σχολείο ή σε κοντινές παραλίες ή λιμάνια προχώρησαν το 7ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, το Δημοτικό Σχολείο Αγιάσου, το Δημοτικό Σχολείο Παπάδου, το Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου.

Επίσης, τα Δημοτικά Σχολεία Καλλονής, Άγρας και Παρακοίλων, αντάλλαξαν επισκέψεις για να φυτέψουν μαζί στον αύλειο χώρο τους και να παίξουν μαζί όλα τα παιδιά παιχνίδια γνωριμίας. Το 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης κάλεσε τους μαθητές της Στ΄ του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης να τους βοηθήσουν στον καλλωπισμό της αυλής τους.

Δεν έλειψαν και οι επισκέψεις σε χώρους που φιλοξενούνται μικρά προσφυγόπουλα, όπως η επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Καλλονής σε ξενοδοχείο φιλοξενίας για κοινές δράσεις όλων των παιδιών.

Οι συντελεστές
Το συντονισμό της δράσης από την πλευρά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είχε η εντεταλμένη σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Αγγελική Σαραντινού και από την πλευρά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Μαρία Τζουρά.

Η Περιφέρεια φρόντισε για την υλικοτεχνική υποδομή, προσφέροντας γάντια και σακούλες καθώς επίσης και μπογιές από τους χορηγούς Νίκο Αψώκαρδο, Νικόλαο Διαμαντή, Δημήτρη Μουτζούρη, Γρηγόριο Μανέτα, Στρατή Μανιατέλλη και Μιχάλη Χατζημιχαλάκη.

Στις δράσεις αυτές, όπως μας δήλωσε η κ. Τζουρά, συμμετείχαν περίπου 1.600 μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και 25 σχολικές μονάδες της Λέσβου, που διακρίθηκαν για την ευρηματικότητά τους και τη θετική διάθεση των εκπαιδευτικών τους, αντλώντας κέφι και ενθουσιασμό από τους μικρούς μαθητές, που πάντα έχουν τη διάθεση να συμμετέχουν, να δρουν και να βιώνουν. Σε όλους τους μαθητές απονεμήθηκαν έπαινοι συμμετοχής. Επίσης, έπαινοι συμμετοχής θα απονεμηθούν στους εκπαιδευτικούς και στα σχολεία τους ως ενθύμιο.

Η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καίτη Στρατάκη συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων που υλοποίησαν δράσεις στην εβδομάδα εθελοντισμού, δείχνοντας πάντα το πνεύμα συνεργασίας, φιλοτιμίας και ευρηματικότητας που διακατέχει το χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και όλους του μαθητές για την προθυμία και τη διάθεσή τους, καθώς, και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Τέλος, ευχαριστεί τους ελεύθερους επαγγελματίες που παρείχαν δωρεάν τα υλικά για τον καλλωπισμό των σχολείων της περιοχής μας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey