Σειρά έργων και μελετών υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Συντήρηση οδικού δικτύου σε Λέσβο και Λήμνο

28/04/2016 - 23:53

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή της Καλλονής, στο πλαίσιο του έργου για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της βόρειας Λέσβου, που υλοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή της Καλλονής, στο πλαίσιο του έργου για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της βόρειας Λέσβου, που υλοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την ασφαλτόστρωση του τμήματος της εθνικής οδού από διακλάδωση Αγίας Παρασκευής προς Καλλονή, που ήταν σε κακή κατάσταση.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τη βελτίωση της οδού πρόσβασης προς το στρατόπεδο Πετσοφά, έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση τμημάτων της επαρχιακής οδού Καλλονή - Πέτρα, που βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Ταυτόχρονα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες για τη συντήρηση - ασφαλτόστρωση τμημάτων του οδικού άξονα Καλλονή - Παράκοιλα - Άγρα - Μεσότοπος - Ερεσός, στο πλαίσιο του έργου για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της δυτικής Λέσβου, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

Για τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στο νησί της Λέσβου έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για επτά νέα έργα, προϋπολογισμού 4,073 εκατ. ευρώ: 1) Συντήρηση επαρχιακών οδών ανατολικής Λέσβου 850.000 ευρώ, 2) Συντήρηση δικτύου βορειοανατολικής Λέσβου 850.000 ευρώ, 3) Άμεσες παρεμβάσεις αποκατάστασης δικτύου Λέσβου, 400.000 ευρώ, 4) Ηλεκτροφωτισμός τμημάτων δικτύου Λέσβου, 272.194 ευρώ 5) Συντήρηση οδών Σκουτάρου - Σκαλοχωρίου και προσπέλαση προς Καλό Λιμάνι», 451.500 ευρώ, 6) Συντήρηση δικτύου νοτιοδυτικής Λέσβου, 950.000 ευρώ, 7) Διαγράμμιση δικτύου Λέσβου 300.000 ευρώ.
 
Μελέτες για έργα στη Λήμνο
Επίσης, για τη συντήρηση του επαρχιακού δικτύου της Λήμνου έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τρία νέα έργα, προϋπολογισμού 953.000 ευρώ: 1) Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου Κορνού - Σαρδές, 373.000 ευρώ, 2) Συντήρηση αποκατάσταση επαρχιακού δικτύου ανατολικής Λήμνου, 300.000 ευρώ, 3) Συντήρηση αποκατάσταση επαρχιακού δικτύου δυτικής Λήμνου, 280.000 ευρώ.

Η δημοπράτηση των έργων εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη λήξη της αποχής των μηχανικών από τις Επιτροπές Διαγωνισμών.
Τέλος, την προηγούμενη εβδομάδα δημοπρατήθηκαν δύο έργα για εργασίες κλαδέματος, κοπής χόρτων και καθαρισμού του οδικού δικτύου σε βόρεια και νότια Λέσβο (120.000 ευρώ), τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν μετά το Πάσχα.

Αναφερόμενος στα παραπάνω έργα και μελέτες ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης δήλωσε: «Με στοχευμένες παρεμβάσεις συνεχίζουμε την προσπάθεια για την αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί στο επαρχιακό και εθνικό οδικό των νησιών μας, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Με την αδιάκοπη προσπάθεια της περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου, έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε τις πιστώσεις που είναι απαραίτητες για να μπορέσουν τα έργα αυτά να υλοποιηθούν».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey