Αλγερινοί και Μαροκινοί μετανάστες αναστάτωσαν την προκυμαία τη νύχτα της Μ. Τετάρτης και συνελήφθησαν μέσα στην πλαζ «Τσαμάκια»

«Πλακώθηκαν» για τα κλοπιμαία και… προδόθηκαν

28/04/2016 - 23:31

Μικροκλοπές που έγιναν τη νύχτα της Μ. Τετάρτης αναστάτωσαν την προκυμαία και ανέδειξαν έναν προβληματισμό που δεν υπήρχε μέχρι πρότινος και παρά το ότι από τη Λέσβο πέρασαν μέσα σε έναν χρόνο πάνω από μισό εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες. Κι αυτό γιατί επτά μετανάστες Αλγερινής και Μαροκινής καταγωγής συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Μυτιλήνης λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, αφού… «προδόθηκαν» από το βίαιο μεταξύ τους τσακωμό για τα μικρής σε κάθε περίπτωση αξίας κλοπιμαία τους μέσα στο χώρο του αναψυκτηρίου της πλαζ «Τσαμάκια»!

Μικροκλοπές που έγιναν τη νύχτα της Μ. Τετάρτης αναστάτωσαν την προκυμαία και ανέδειξαν έναν προβληματισμό που δεν υπήρχε μέχρι πρότινος και παρά το ότι από τη Λέσβο πέρασαν μέσα σε έναν χρόνο πάνω από μισό εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες.

Κι αυτό γιατί επτά μετανάστες Αλγερινής και Μαροκινής καταγωγής συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Μυτιλήνης λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, αφού… «προδόθηκαν» από το βίαιο μεταξύ τους τσακωμό για τα μικρής σε κάθε περίπτωση αξίας κλοπιμαία τους μέσα στο χώρο του αναψυκτηρίου της πλαζ «Τσαμάκια»!

Πρόσωπο «κλειδί» για τη σύλληψη αυτή, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Νίκος Καρασάββας, που περνώντας τυχαία έξω από την πλαζ παρατήρησε τον τσακωμό και ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία στη συνέχεια κατάφερε να εξιχνιάσει μία διάρρηξη στο μοναδικό περίπτερο στην περιοχή «Καλαμάρη» και μία κλοπή από κατάστημα που διανυκτερεύει απέναντι από το Τελωνείο που καταγγέλθηκαν νωρίτερα.

Πώς συνδέεται ένας τσακωμός στην πλαζ «Τσαμάκια» λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Μ. Πέμπτης με μία κλοπή μίας μικρής τσάντας και μία διάρρηξη σε περίπτερο; Ας τα πάρουμε από την αρχή…
Λίγο μετά τις 11 τη νύχτα κι αφού κλείδωσε το περίπτερό του που διατηρεί στην περιοχή του «Καλαμάρη», ο ιδιοκτήτης αυτού έφυγε για το σπίτι του. Λίγη ώρα αργότερα όμως, ένας ψαράς που κινούνταν στην περιοχή, αντιλήφθηκε ύποπτη δραστηριότητα γύρω από το περίπτερο και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Όταν έφτασε η Αστυνομία, είχε βρει τα ψυγεία του περίπτερου «ανοιγμένα» και πεταμένα στο έδαφος αλκοολούχα ποτά και αναψυκτικά. Λίγο αργότερα όμως η Αστυνομία ειδοποιήθηκε και για ένα ακόμη συμβάν και συγκεκριμένα από το κατάστημα που διανυκτερεύει απέναντι από το Τελωνείο, όπου άγνωστος φερόταν να είχε κλέψει ένα τσαντάκι από εργαζόμενο εκεί.

Τους εντόπισε ο… Καρασάββας
Εντωμεταξύ, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Νίκος Καρασάββας, που είχε ενημερωθεί για τα δύο συμβάντα, περνώντας τυχαία έξω από την πλαζ στα Τσαμάκια, παρατήρησε μία πολύ άγρια… κλοτσοπατινάδα μέσα στο χώρο του αναψυκτηρίου και ειδοποίησε και… εκείνος με τη σειρά του την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και της ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν εκεί σταμάτησαν τον καβγά και βρήκαν επάνω στους επτά μετανάστες Μαροκινής και Αλγερινής καταγωγής τα… κλοπιμαία και τους συνέλαβε άπαντες.

Χθες το μεσημέρι και οι επτά μετανάστες που είχαν βγει από το Κέντρο Κράτησης της Μόριας οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, όπου επιμερίστηκαν οι κατηγορίες, καθώς άλλος βρέθηκε να έχει στην κατοχή του το κλεμμένο τσαντάκι και άλλοι με τα αλκοολούχα ποτά και τα αναψυκτικά.

Δεν υπήρχε σοβαρό προηγούμενο
Το συμβάν αυτό δεν πρέπει να πάρει μεγαλύτερη διάσταση απ’ όση πραγματικά έχει, αφού αντίστοιχα τέτοια περιστατικά καταγράφονται σχεδόν καθημερινά χωρίς την εμπλοκή μεταναστών, αλλά σε κάθε περίπτωση προκαλεί έναν προβληματισμό, καθώς στον έναν περίπου χρόνο που η Λέσβος υποδέχεται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ως σήμερα δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά τέτοιας παραβατικότητας. Χαρακτηριστικό είναι ότι διάρρηξη με την εμπλοκή μεταναστών έχει καταγραφεί μόλις μία κι αυτή πέρυσι το καλοκαίρι σε κατάστημα της Ερμού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey