Ο δήμαρχος «έχρισε» τη δημοτική σύμβουλο από την Πέτρα «διάδοχό» του στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου

Η Πνακά νέα πρόεδρος της ΑΔΕΛ

15/04/2016 - 14:53

Μετά τον Ιγνάτη Χατζηχρήστου και τον ίδιο το δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, που ανέλαβε για ένα διάστημα την προεδρία της ΑΔΕΛ ΑΕ, η σκυτάλη περνάει στην εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Πέτρας Ταξιαρχούλα Πνακά, η οποία προαλείφεται για νέα πρόεδρος.

Μετά τον Ιγνάτη Χατζηχρήστου και τον ίδιο το δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, που ανέλαβε για ένα διάστημα την προεδρία της ΑΔΕΛ ΑΕ, η σκυτάλη περνάει στην εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Πέτρας Ταξιαρχούλα Πνακά, η οποία προαλείφεται για νέα πρόεδρος.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος έκανε πράξη την πρόθεσή του να δώσει το σημαντικό «χαρτοφυλάκιο» της ΑΔΕΛ -που το θεωρεί ως το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο του Δήμου- στην κ. Πνακά, εισηγούμενος για το τυπικό της διαδικασίας τη δική του παραίτηση αλλά και του αρχιτέκτονα Παναγιώτη Τσουπή. Αντί αυτών των δύο μελών, μπαίνει στο νέο Δ.Σ. της δημοτικής εταιρείας, πέραν της Ταξιαρχούλα Πνακά, και ο Γιώργος Κουλαγίνης.

Από τον περασμένο Ιούλη, όταν και ο τότε πρόεδρος της ΑΔΕΛ Ιγνάτης Χατζηχρήστου ήρθε σε ρήξη με το δήμαρχο με φόντο το «προσφυγικό» και τον τουρισμό του Μολύβου, η ΑΔΕΛ πέρασε στη διοίκηση του ιδίου του δημάρχου.

Έναν χρόνο μετά…
Παρά το ότι το όνομα της Ταξιαρχούλας Πνακά «έπαιξε» και τότε δυνατά για να αναλάβει εκείνη πρόεδρος, τελικώς ο δήμαρχος έκρινε πως θα ήταν καλύτερο να διαχειριστεί ο ίδιος τη δημοτική εταιρεία. Όμως, κάτι λιγότερο από έναν χρόνο μετά και με δεδομένο ότι ο ίδιος είναι δύσκολο να παρακολουθεί δια ζώσης το μεγάλο αντικείμενο της ΑΔΕΛ, αποφάσισε τελικώς να «χρίσει» πρόεδρο της εταιρείας τη δημοτική σύμβουλο από την Πέτρα, ζητώντας της τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών της εταιρείας, της οποίας τις δυνατότητες έδειξε την πρόθεση να ενεργοποιήσει μέσω της αξιοποίησης της περιουσίας της.

Για το τυπικό της διαδικασίας, ο δήμαρχος εισηγήθηκε προχθές στο δημοτικό συμβούλιο την παραίτησή του από το Δ.Σ. της εταιρείας, όπως και του γραμματέα αυτής Πάνο Τσουπή, και στη θέση τους να ενεργοποιήσει την κ. Πνακά αλλά και το Γιώργο Κουλαγίνη (άλλοτε στέλεχος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης), που το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιήθηκε έντονα στο πλευρό του δημάρχου στο άνοιγμα που επιχειρήθηκε εκ μέρους του Δήμου προς την αγορά της Ρωσίας.

Η κ. Πνακά είναι η επιλογή του δημάρχου για την προεδρία της εταιρείας, αλλά τυπικά θα πρέπει να εκλεγεί από το Δ.Σ., όταν εκείνο θα κληθεί να συνεδριάσει στο επόμενο διάστημα. Το «timing» της επιλογής έχει να κάνει με τη θερινή περίοδο που έρχεται και πρέπει να βρει την εταιρεία πανέτοιμη.

«Να αξιοποιήσουμε την περιουσία της»
«Είναι μεγάλη τιμή η επιλογή μου από το δήμαρχο γι’ αυτήν τη θέση, όπως είναι και μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνω», δήλωσε στο «Ε» η νέα πρόεδρος της ΑΔΕΛ Ταξιαρχούλα Πνακά και συνέχισε: «Γνωρίζω καλά πως καλούμαι να διαχειριστώ ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο και το μόνο που έχω να πω σήμερα είναι ότι θα κάνω τα πάντα για να ικανοποιήσω αυτό που ζήτησε από όλους μας ο κ. Γαληνός.

Τη μέγιστη αξιοποίηση της περιουσίας της εταιρείας, που από μόνη της μπορεί να δώσει αναπτυξιακές προοπτικές σε όλο το Δήμο μας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey