Να μεταφερθούν άμεσα οι οικογένειες προσφύγων στον Καρά Τεπέ

01/04/2016 - 16:05

ΠΡΟΣ: κ. Μουζάλα Αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ΑΘΗΝΑ
ΚΟΙΝ: Διοίκηση Κέντρου Προσφύγων – Μεταναστών Μόριας Μυτιλήνης (υπόψη κ. Ανθής Καραγγελή)

Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Ανεξάρτητα του εάν και κατά πόσο κατανοεί κανείς το νόημα και τις συνέπειες της τεθείσας ήδη σε εφαρμογή συμφωνίας της 20ης Μαρτίου μεταξύ Ε.Ε.-Τουρκίας, νομίζουμε ότι ανθρωπιστικοί λόγοι επιβάλλουν την λήψη «πυροσβεστικών» μέτρων, που να ανακουφίσουν τους κρατούμενους (πλέον) συνανθρώπους μας Πρόσφυγες και Μετανάστες στο κέντρο της Μόριας.
Καθώς τις τελευταίες ημέρες εντείνονται και πάλι οι μεταναστευτικές ροές από τα παράλια της Τουρκίας προς τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, γνωρίζετε ότι το κέντρο της Μόριας ασφυκτιά, καθώς βρίσκεται (αν δεν έχει ξεπεράσει ήδη) τις δυνατότητες διαμονής εκεί τόσων ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους το 1/3 περίπου είναι ανήλικα παιδιά!
Προτείνουμε λοιπόν την άμεση μεταφορά, απ 'το κέντρο της Μόριας στον δημοτικό χώρο του Καράτεπε, των πολυμελών οικογενειών (πατέρας , μητέρα και παιδιά τους),ώστε : 1) Για όσο χρόνο βάσει της νέας νομοθεσίας θα πρέπει να βρίσκονται υπό περιορισμό να διαβιούν (υπό την επιτήρηση των αρχών) σε περιβάλλον με τις στοιχειώδεις ανθρώπινες συνθήκες, 2) Να υπάρξει άνεση χώρου στο κέντρο Μόριας, που θα επιτρέπει την ανθρώπινη διαβίωση των λοιπών κρατουμένων και όσων τυχόν ήθελε να προσαχθούν εκεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Βεβαίως αντιλαμβανόμαστε πως και αυτό αποτελεί ημίμετρο (ενδεχομένως βραχύβιο), αλλά θα εξασφαλίσει κάποια ποιότητα ζωής στους συνανθρώπους , μέχρις ότου, υπάρξουν μονιμότερες λύσεις, στο πλαίσιο ή όχι της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας.

Με τιμή
Απ το Δ.Σ. της «Συνύπαρξης»
Ο πρόεδρος Η γραμματέας
Στρ.Πόθας Χρ.Χατζιδάκη

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey