Επειδή αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως κρατούμενους, ζητά εξηγήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου επιπλήττει την Αστυνομία

31/03/2016 - 15:02

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, που ζητά εξηγήσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, για τη μεταφορά των προσφύγων σιδηροδέσμιων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, που ζητά εξηγήσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, για τη μεταφορά των προσφύγων σιδηροδέσμιων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Στη σχετική ανακοίνωση της Ν.Ε. του κόμματος τονίζεται ότι για το ζήτημα θα γίνει ερώτηση στη Βουλή. Πέραν τούτου υπογραμμίζεται πως: «Ως ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου δηλώνουμε ότι για εμάς η αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων που βρίσκονται στο νησί μας, είναι αδιαπραγμάτευτη. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και το επόμενο διάστημα, όπως το κάναμε τόσα χρόνια. Μαζί με τα τοπικά κινήματα αλληλεγγύης και την τοπική κοινωνία».

Αφορμή για την ανακοίνωση αποτέλεσε η μεταφορά δύο προσφύγων με χειροπέδες, από το Κέντρο Κράτησης της Μόριας στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, για εξετάσεις με αστυνομική συνοδεία.

Σε άλλο σημείο, η ανακοίνωση κάνει σαφές πως η κριτική της δεν στοχεύει στην κυβέρνηση, αλλά στον τρόπο που λειτουργεί σε τοπικό επίπεδο η Αστυνομία.

Γι’ αυτό και σημειώνει: «Μας είναι αδιανόητο ότι πρέπει και τώρα, σε συνθήκες όπου η κυβέρνηση της Αριστεράς έχει δώσει συγκεκριμένα δείγματα γραφής όσον αφορά την ανθρώπινη αντιμετώπιση των προσφύγων και μεταναστών, εμείς εδώ στη Λέσβο για ακόμα μια φορά, να είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε τις ίδιες μάχες που δίναμε και στο παρελθόν και αναρωτιόμαστε με ποιανού εντολή μεταφέρθηκαν με αστυνομική συνοδεία και σιδηροδέσμιοι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι στο Νοσοκομείο.».

Στην συνέχεια η κομματική οργάνωση Λέσβου του κυβερνώντος κόμματος καλεί τους αρμόδιους (;) να απαντήσουν αν οι πρόσφυγες είναι φιλοξενούμενοι ή κρατούμενοι και αν μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη μετά την ταυτοποίηση τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey