Από το Σκαλοχώρι, το Dream Cafe... στην Αθήνα και το Ντουμπάι!

Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Μπρίκι ο Κ. Κομνηνάκης

25/02/2016 - 23:10

Ο Κώστας Κομνηνάκης την Τετάρτη αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής Cezve/Ibrik στο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Ντουμπάι, εκπροσωπώντας την Ελλάδα!

Ελληνικός ή Τούρκικος; Ένα είναι σίγουρο, ότι τον καλύτερο καφέ στο μπρίκι θα το πιει κανείς από τα χέρια ενός Σκαλοχωρίτη και συγκεκριμένα από τον Κώστα Κομνηνάκη, ο οποίος την Τετάρτη αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής Cezve/Ibrik στο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Ντουμπάι, εκπροσωπώντας την Ελλάδα! Ο Κώστας εργάζεται ως barista στο «Just Made 33» και προπονήθηκε για την πρωτιά με την πολύτιμη βοήθεια της «Sapid Coffee Roasting».
Για να κατακτήσει την πρώτη θέση στον πανελλαδικό διαγωνισμό, χρησιμοποίησε καφέ ποικιλίας Geisha με το όνομα «Sweet Princess» από τον Παναμά. Παραγωγός ο Graciano Cruz: «Ένας πραγματικά εξαιρετικός καφές, ο οποίος φύεται σε υψόμετρο 2.000m και έκανε πέντε χρόνια να ευδοκιμήσει, με πολύπλοκες γεύσεις. Το “Signature” ήταν ένας συνδυασμός του παραπάνω καφέ με μαύρο τσάι με ροδοπέταλα, αποξηραμένα coffee fruits και χαρουπόμελο». Αυτή η πρωτιά του χάρισε το διαβατήριο για το Ντουμπάι και την κατάκτηση εν τέλει, της πρωτιάς σε παγκόσμιο επίπεδο. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Hazal Atesoglu από την Τουρκία και την τρίτη θέση ο Karthikeyan Rajendran από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι νικητές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ibrik 2016, η Hazal Atesoglu (2η θέση), ο Κώστας Κομνηνάκης(1η θέση) και ο Karthikeyan Rajendran (3η θέση)

 

Η άμεση επαφή του με τον κόσμο, σε συνδυασμό με τα αρώματα του καφέ και όλη η διαδικασία παρασκευής του, σε καφέ της Λέσβου, ήταν οι λόγοι που τον έφεραν αρχικά πιο κοντά στο να ασχοληθεί με το αντικείμενο. Στη συνέχεια όλα έγιναν μόνα τους! Είναι παθιασμένος, αγαπά τη δουλειά του και για κείνον, είναι διασκέδαση.
Ο λόγος για τον οποίο εδώ και τρία χρόνια επιθυμούσε να διαγωνιστεί, ήταν ότι πάντα του άρεσε η όλη διαδικασία παρασκευής του καφέ στο μπρίκι. «Ήταν κάτι που βίωνα καθημερινά μέσα στην οικογένεια μου από την παιδική μου ηλικία» όπως λέει ο ίδιος.

 


Με το χώρο του Specialty (σ.σ. των σπεσιαλίστας του καφέ) ασχολείται τα τελευταία τρία χρόνια. «Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά κατάλαβα πώς πρόκειται για ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων που σε συναρπάζει. Κάθε ποικιλία καφέ κρύβει και μια μεγάλη ιστορία» ομολογεί. Παράλληλα πιστεύει ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει την προτίμησή τους και δοκιμάζουν νέες γεύσεις πέραν του στιγμιαίου καφέ, αναζητώντας κάτι πιο ποιοτικό.
Για να πιείτε καφέ από τα χεράκια του, δεν χρειάζεται να πάτε στο Ντουμπάι. Αρκεί ένα ταξίδι στην Αθήνα, όπου δουλεύει ως μπαρίστα στο καφέ «Just made 33» στο κέντρο της Αθήνας! Ο ιδιοκτήτης του καφέ, Αποστόλης Κρούστης μίλησε στο «Ε», αφού ο Κώστας ήταν δυσεύρετος και επιστρέφει τις επόμενες μέρες. «Δεν κάνει μόνο καταπληκτικό καφέ, αλλά είναι και καταπληκτικό παιδί με εξαιρετικό χαρακτήρα. Είμαστε περήφανοι για τον μπαρίστα μας!»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey