Απεβίωσε ο Εμμανουήλ (Μάικλ) Τζαχάρης: Ένας μεγιστάνας πλούσιος σε δωρεές στον Ελληνισμό, την Ορθοδοξία, τις Τέχνες και τις Επιστήμες

18/02/2016 - 14:17

 Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το 2002 στο Πανεπιστήμιο Ταφτς, «ως γιος Έλληνα μετανάστη που έφτασε αδέκαρος στη Βοστώνη το 1908, έχει ενσωματώσει το ήθος και τη σκληρή δουλειά του πατέρα του και τη γενναιοδωρία, προσφέροντας ελεύθερα από τον εαυτό του με πληθώρα τρόπων».

Απεβίωσε το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου σε ηλικία 87 ετών ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, Εμμανουήλ (Μάικλ) Τζαχάρης (Ζαχάρης). Τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με την επάρατο νόσο. Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του Μάικλ Τζαχάρη, ακύρωσε την μετάβασή του στην Αριζόνα, όπου πραγματοποιείται το συνέδριο της Ηγεσίας των 100 κι επέστρεψε την Τρίτη στη Νέα Υόρκη, για να επισκεφθεί τον πλέον στενό του συνεργάτη.

Ο Μάικλ Τζαχάρης γεννήθηκε στο Σικάγο το 1928. Γιός Ελλήνων μεταναστών από το χωριό Αγία Παρασκευή της νήσου Λέσβου. Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το 2002 στο Πανεπιστήμιο Ταφτς, «ως γιος Έλληνα μετανάστη που έφτασε αδέκαρος στη Βοστώνη το 1908, έχει ενσωματώσει το ήθος και τη σκληρή δουλειά του πατέρα του και τη γενναιοδωρία, προσφέροντας ελεύθερα από τον εαυτό του με πληθώρα τρόπων».

Ο Μάικλ Τζαχάρης αποφοίτησε (B.A.) από το Carroll College (τώρα Carroll University), στο Waukesha του Wisconsin και συνέχισε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου DePaul του Σικάγο, στην οποία φοιτούσε το βράδυ, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως πωλητής φαρμακευτικού υλικού για την εταιρεία Miles Laboratories. Είχε βρει την κλήση του.

Από το 1961 έως το 1972, εργάστηκε στην Miles ως αντιπρόεδρος και διευθυντής του Τμήματος Φαρμακευτικής Δεοντολογίας. Το 1972, έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Key Pharmaceuticals, όπου ηγήθηκε της ανάπτυξης προϊόντων όπως, το Theo-dur, best-seller (το καλύτερο για τη θεραπεία του άσθματος) του έθνους, και το αυτοκόλλητο σύστημα νιτρογλυκερίνης Nitro-Dur, που αποτέλεσε την πρώτη σημαντική πρόοδο στην μεταφορά φαρμάκων μέσω του δέρματος.

Το Μάρτιο του 2015 ήταν 847ος στον κατάλογο των πλουσιότερων ανθρώπων και ο 297ος στις Ηνωμένες Πολιτείες, με προσωπικό πλούτο $ 2,2 δισεκατομμυρίων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey