Παρά τις ακόμα ισχυρές αντιδράσεις, το νηπιαγωγείο -ελλείψει άλλης εναλλακτικής- επιστρέφει στο κτήριο απ’ όπου έφυγε πέρυσι...

Το νηπιαγωγείο Βαρειάς ξανά στον Ηλία!

13/02/2016 - 00:14

Τα έφεραν από δω, τα έφεραν από κει και τελικά έναν χρόνο μετά το νηπιαγωγείο της Βαρειάς επιστρέφει εκεί απ’ όπου εκδιώχθηκε, στο κτήριο δηλαδή που βρίσκεται μπροστά από το Μουσείο Θεοφίλου και ανήκει στη σύζυγο του δημοτικού συμβούλου Ηλία Κουνιαρέλλη.

Τα έφεραν από δω, τα έφεραν από κει και τελικά έναν χρόνο μετά το νηπιαγωγείο της Βαρειάς επιστρέφει εκεί απ’ όπου εκδιώχθηκε, στο κτήριο δηλαδή που βρίσκεται μπροστά από το Μουσείο Θεοφίλου και ανήκει στη σύζυγο του δημοτικού συμβούλου Ηλία Κουνιαρέλλη.

Παρά τις αντιδράσεις αρκετών γονέων και την περσινή αυτοψία μηχανικού της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου, που αναδείκνυε πρόβλημα στατικότητας του κτηρίου και οδήγησε πέρυσι την ίδια περίπου εποχή σε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για εξεύρεση άλλου χώρου για τα νήπια της Βαρειάς, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου κατάφερε να αποδείξει πως δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα στατικότητας και, με δεδομένο ότι δε βρέθηκε στο μεσοδιάστημα κανένα άλλο κατάλληλο κτήριο, το νηπιαγωγείο επιστρέφει με τη βούλα, μετά την προχθεσινή νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για τρία χρόνια στο ακίνητο της οικογένειας Κουνιαρέλλη.

Ήταν εκτός...
Ο δημοτικός σύμβουλος του «Αδέσμευτου Συνδυασμού» Ηλίας Κουνιαρέλλης είχε άμεσο ενδιαφέρον και συμφέρον από τη συζήτηση του θέματος για τη στέγαση του νηπιαγωγείου της Βαρειάς και ως εκ τούτου δεν είχε δικαίωμα να παρευρίσκεται εντός της αίθουσας που συνεδρίαζε το σώμα, αλλά και ούτε να ψηφίσει.
Σε κάθε περίπτωση όμως, χθες δήλωνε δικαιωμένος από το γεγονός ότι απεδείχθη τελικώς πως το ακίνητό του δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα στατικότητας και πως πληρούσε απόλυτα τις προδιαγραφές για να στεγάσει το νηπιαγωγείο της Βαρειάς, υποστηρίζοντας πως δέχθηκε τα τελευταία δύο χρόνια έναν «πόλεμο» από γονείς των νηπίων της περιοχής.

Οι τελευταίοι βεβαίως ακόμα και σήμερα ισχυρίζονται πως οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για να στεγαστεί εκεί το νηπιαγωγείο, έχοντας στο παρελθόν καταγγείλει -εκτός από το πρόβλημα στατικής επάρκειας- και άλλα επιμέρους κτηριακά ζητήματα.

Τα στοιχεία… καταλληλότητας
Πάντως τα μέλη της δημοτικής αρχής ψήφισαν θετικά στην απευθείας ανάθεση για τη στέγαση του νηπιαγωγείου στο ακίνητο της οικογένειας Κουνιαρέλλη για τρία χρόνια βάσει των εξής στοιχείων: Το ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου προσκόμισε σειρά εγγράφων που αποδείκνυαν ότι δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα στατικότητας, στο ότι προκηρύχθηκαν δύο φορές σχετικοί διαγωνισμοί και δε βρέθηκε κανένας άλλος κατάλληλος χώρος και στο ότι στη νέα αυτοψία που έγινε από επιτροπή μηχανικών, με τη συμμετοχή και δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, διαπιστώθηκε η καταλληλότητά του.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος στο μεσοδιάστημα θα προσπαθήσει να βρει την πιο συμφέρουσα λύση, ακόμα και τη δυνατότητα κατασκευής ενός νέου κτηρίου για τα νήπια της Βαρειάς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey