Όποιος έχει τη μύγα, λένε, μυγιάζεται!

12/02/2016 - 14:34

Εκφυλιστικά φαινόμενα, που όμοιά τους στην ένταση που σημειώθηκαν δεν είχαν ξανασυμβεί, διαδραματίστηκαν κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, με αφορμή τα τεκταινόμενα γύρω από τη ΔΕΔΑΠΑΛ, μετά τα όσα αποκαλυπτικά είδαν το φως της δημοσιότητας στο «Ε» αλλά και στον υπόλοιπο τοπικό Τύπο.

Εκφυλιστικά φαινόμενα, που όμοιά τους στην ένταση που σημειώθηκαν δεν είχαν ξανασυμβεί, διαδραματίστηκαν κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, με αφορμή τα τεκταινόμενα γύρω από τη ΔΕΔΑΠΑΛ, μετά τα όσα αποκαλυπτικά είδαν το φως της δημοσιότητας στο «Ε» αλλά και στον υπόλοιπο τοπικό Τύπο.

Στο κατεξοχήν θεσμικό όργανο διαλόγου και ανταλλαγής επιχειρημάτων, ακούστηκαν ύβρεις, επιχειρήθηκαν τραμπουκισμοί. Το γεγονός μάλιστα ότι δεν πιάστηκαν κυριολεκτικά στα «χέρια» και δεν υπήρξαν περαιτέρω έκτροπα πέρα από τους «γηπεδικού» τύπου τσαμπουκάδες οφείλεται στις παρεμβάσεις των ψυχραιμότερων που απέτρεψαν τα... χειρότερα!

Το εντυπωσιακό είναι ότι σε αυτήν την εκτός ορίων έκρυθμη κατάσταση «πρωταγωνιστής» αναδείχτηκε ο δήμαρχος Σπ. Γαληνός, που για ακόμη μια φορά δεν κατάφερε να συγκρατήσει την οργή και τον εκνευρισμό του από την κριτική και ενδεχομένως και την «πολεμική» της αντιπολίτευσης και έσπευσε να την αντικρούσει όχι μόνο υψώνοντας τους τόνους της φωνής, αλλά απειλητικά και τα... χέρια του!

Αυτή του η αντίδραση βρήκε... μιμητές και από άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής, που έσπευσαν να φανούν βασιλικότεροι του... Βασιλέως, διαμορφώνοντας ένα κλίμα στην αίθουσα του συμβουλίου που μύριζε μπαρούτι!

Αλήθεια όμως, γιατί ένα τέτοιο θέμα, όσο «δύσκολο» και ενοχλητικό κι αν ήταν για τη δημοτική αρχή, έπρεπε να πάρει τέτοια εκτροπή;

Δεν είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής και του δημάρχου πρωτίστως να απαντήσει και να δώσει τις εξηγήσεις της στην κριτική που δέχεται, όσο «άδικη» και υπερβολική κι αν είναι; Εύλογα η κοινή γνώμη αναρωτιέται γιατί αυτή η ένταση και η πρωτόγνωρη επιθετικότητα.

Κατά τη γνώμη μας, η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος πρωτίστως αισθάνθηκε... απειλή απ’ όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και προκάλεσαν τον έλεγχο και τα ερωτήματα της αντιπολίτευσης. Και έσπευσε, κατά το δόγμα «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», να... επιτεθεί με ακραίες συμπεριφορές αντί με στοιχεία και επιχειρήματα να διατυπώσει τη δική της... οπτική, αφήνοντας σε τελική ανάλυση την κοινωνία να κρίνει τις πράξεις της.

Και είχε σοβαρό «ατού» να κερδίσει τις εντυπώσεις από την πράγματι καλή εικόνα της καθαριότητας του νησιού. Με τη συμπεριφορά της και την όλη διαχείριση του θέματος, μετά την... έκρηξη του δημάρχου, έχασε τις εντυπώσεις και εκτέθηκε στα μάτια της κοινής γνώμης, που τώρα εύλογα αναρωτιέται γιατί αυτή η... πρεμούρα! Αυτό που εκπλήσσει είναι η «έκρηξη» Γαληνού.

Μια έκρηξη επαναλαμβανόμενη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όταν νιώθει «πίεση»! Φαίνεται ότι δε μπορεί να διαχειριστεί την οργή και τον εκνευρισμό του, εκθέτοντας τον εαυτό του και απαξιώνοντας το προφίλ που ο ίδιος οικοδόμησε τόσα χρόνια, αλλά και εσχάτως συνεργαζόμενος με προσωπικότητες που επισκέφθηκαν το νησί μας με αφορμή το προσφυγικό.

Έχουμε την αίσθηση ότι με αυτές τις συμπεριφορές, «αυτογκόλ» κάποιοι το χαρακτήρισαν, «κλωτσά τη μπακίρα», που ο ίδιος μεθοδικά πάει να... γεμίσει. Εκτός πια κι αν μετά τη δημοσιότητα που έχει ως προσωπικότητα με διεθνείς συνομιλητές -λόγω της συμβολής του στο προσφυγικό και των σχέσεων που ανέπτυξε με ηγέτες της Ευρώπης- η ενασχόληση του με τα... πεζά πράγματα του Δήμου και οι «γκρίνιες» της αντιπολίτευσης και τα δημοσιεύματα του Τύπου τού προκαλούν εκνευρισμό και τον θυμώνουν.

Όμως είναι ο δήμαρχος του νησιού, ο πρώτος πολίτης αυτού του τόπου και οφείλει αυτός πρώτος, χωρίς αλαζονική συμπεριφορά και έπαρση, με  ωριμότητα και διάλογο να κλείνει «πληγές» και να λύνει προβλήματα, που -απ’ ό,τι φαίνεται- θα ταλανίζουν τον τόπο μας πολύ ακόμη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey