Πρωτότυπες εκδηλώσεις με τουριστική προοπτική ετοιμάζει ο Δήμος για τη «γιορτή των ερωτευμένων» το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Διήμερο… έρωτα για τον Άγιο Βαλεντίνο

10/02/2016 - 14:18

Η οργανωτική επιτροπή του διήμερου festival «Ο Άγιος Βαλεντίνος της Μυτιλήνης 2016» ανακοίνωσε χθες και επίσημα τον εορτασμό της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου, τα λείψανα του οποίου βρίσκονται και φυλάσσονται στον καθολικό ναό της Μεταστάσεως Θεοτόκου στη Μυτιλήνη.

Η οργανωτική επιτροπή του διήμερου festival «Ο Άγιος Βαλεντίνος της Μυτιλήνης 2016» ανακοίνωσε χθες και επίσημα τον εορτασμό της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου, τα λείψανα του οποίου βρίσκονται και φυλάσσονται στον καθολικό ναό της Μεταστάσεως Θεοτόκου στη Μυτιλήνη.

Με στόχο μακροπρόθεσμα ο εορτασμός αυτός να αποτελέσει παγκόσμιο πόλο έλξης για τα ερωτευμένα ζευγάρια, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος τονίζει στο «Ε» τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η Λέσβος από την ιδιαιτερότητα της φύλαξης των λειψάνων του Αγίου των ερωτευμένων στο νησί.

«Είναι στόχος και πρέπει πλέον να επικεντρωθούμε σοβαρά στο να επικοινωνήσουμε παντού το προνόμιο να φυλάσσουμε στο νησί μας τα λείψανα του Αγίου των ερωτευμένων, έτσι όπως αναγνωρίζεται ο Άγιος Βαλεντίνος σε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως θρησκειών. Είναι ευκαιρία για τη Λέσβο να καθιερωθεί αυτές τις ημέρες μακροπρόθεσμα ως παγκόσμιος προορισμός για τα ερωτευμένα ζευγάρια όλου του κόσμου.

Φυσικά κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη, αλλά μπορούμε να μετατρέψουμε την ιδιαιτερότητα αυτή και σε ένα τουριστικό concept…» σχολίασε χαρακτηριστικά στο «Ε» ο Πάνος Πίτσιος, καλώντας τον κόσμο να παρευρεθεί και να δει από κοντά τις προγραμματισμένες καλλιτεχνικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο στις 10 το πρωί στην προκυμαία και στην Ερμού, όπου τα ερωτευμένα ζευγάρια θα μπορούν να «βολτάρουν» δωρεάν στο κέντρο της πόλης με την ιππήλατη «άμαξα του έρωτα»!

Στην Ερμού δε, από τις 12 το μεσημέρι, μέσα σε ένα διαμορφωμένο εορταστικό περίγυρο-πανηγυρικό σκηνικό, θα διαδραματιστούν διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα με αναφορά στις γαμήλιες τελετές και τον έρωτα. Με αρκετές εκπλήξεις για όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια κάθε ηλικίας, θα δημιουργηθεί μια μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα.

Στις 6 το απόγευμα στον Καθολικό Ναό Μεταστάσεως Θεοτόκου, χoροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και Μητροπολίτη παντός Αιγαίου κ. Νικολάου, θα τελεστεί ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού, θα ακολουθήσει κατανυκτική λιτάνευση των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου με κάθε τιμή στο κέντρο της πόλης, πλαισιωμένη από ένα ωραίο θέαμα με ιπτάμενα φαναράκια αέρος.
Την ίδια μέρα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 8.30 θα πραγματοποιηθεί «Συναυλία Αγάπης με ερωτικά τραγούδια και χορούς latin, tango, waltz, κ.ά.

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, πάντα στον Καθολικό Ναό Μεταστάσεως, θα τελεστεί η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η κοπή της βασιλόπιτας της Ενορίας στον προαύλιο χώρο του ναού, ενώ η χορωδία «Animato» θα ψάλει ψαλμωδίες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey