Οι εργολήπτες απαντούν στο Πάνο Καμμένο

09/02/2016 - 21:44

Με έντονο τρόπο αντέδρασαν οι εργολάβοι της Λέσβου και της Λήμνου στις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου ο οποίος υποστήριξε ότι αν δεν μπορούν να κατασκευάσουν οι εργολάβοι τα κέντρα υποδοχής των προσφύγων θα το κάνει ο στρατός.

Με έντονο τρόπο αντέδρασαν οι εργολάβοι της Λέσβου και της Λήμνου στις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου ο οποίος υποστήριξε ότι αν δεν μπορούν να κατασκευάσουν οι εργολάβοι τα κέντρα υποδοχής των προσφύγων θα το κάνει ο στρατός. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Εργοληπτών αναφέρει: «Δηλώνουμε ότι ως εργολήπτες αυτού του ακριτικού τόπου, χρόνια ολόκληρα προσπαθούμε με όλες τις δυνάμεις μας και παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που επικρατούν, να συμβάλουμε από την μεριά μας στην ανάπτυξη του, αναλαμβάνοντας και υλοποιώνοντας δημόσια έργα απαραίτητα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Κατά το παρελθόν, η τάξη των μικρομεσαίων εργολάβων ήταν αυτή που στήριξε την οικονομία των νησιών μας σε χαλεπούς καιρούς. Σήμερα, μέσα σε αυτό το αβέβαιο οικονομικά περιβάλλον, αναγκάστηκαν πολλές φορές να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι τα έργα τους μιας και έπρεπε να τα ολοκληρώσουν χωρίς να εξοφλούνται κανονικά για τις εκτελεσμένες εργασίες τους. Όμως ποτέ δεν παρουσιάστηκε το φαινόμενο της εγκατάλειψης έργου παρά τις δυσκολίες και την αργοπορία στις πληρωμές και υπάρχουν στοιχεία που το τεκμηριώνουν… Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε και την απαξίωση της κυβέρνησης στο ντόπιο δυναμικό μιας και με διαδικασία προσκλήσεων πάντα σε εταιρείες εκτός νομού και φυσικά της προτίμησης της, κατασκευάζει έργα κέντρων υποδοχής… επανηλειμμένα…

Είναι τουλάχιστον υποτίμηση για εμάς τους νησιώτες επαγγελματίες εργολήπτες η δήλωση του κ. Καμμένου. Αν υπάρχει σχέδιο να μας πάρει τις εργολαβίες και να τις εκτελέσει η νεοσύστατη υπηρεσία του στρατού, να το δηλώσει ευθαρσώς και να μην αφήνει υπονοούμενα για την επαγγελματικής μας ακεραιότητα».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey