«Έφυγε» σε ηλικία 57 ετών ο Γιώργος Φωκιανός

Το κράτος πρόνοιας τού ...γύρισε την πλάτη!

09/02/2016 - 14:39

Είχαν σχεδόν ένα μήνα να τον δουν να κυκλοφορεί στην Κουμιδιά και οι άνθρωποι που νοιάζονταν για κείνον, τον ανηγόρευαν έως ότου έμαθαν ότι βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του.

Είχαν σχεδόν ένα μήνα να τον δουν να κυκλοφορεί στην Κουμιδιά και οι άνθρωποι που νοιάζονταν για κείνον, τον ανηγόρευαν έως ότου έμαθαν ότι βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του.

Ο Γιώργος Φωκιανός «έφυγε» σε ηλικία 57 ετών, χωρίς να κατορθώσει να νικήσει την απίστευτη γραφειοκρατία, να νοσηλευτεί και να πάρει αναπηρική σύνταξη, ενώ το ζάχαρο, από το οποίο είχε διαπιστωθεί ότι έπασχε χρόνια, τον είχε γονατίσει.

Ήταν γνωστός στον κόσμο της πόλης της Μυτιλήνης. Ένα φεγγάρι δούλευε ως ξεναγός, ενώ παλιότερα ασχολούνταν με τον Παλλεσβιακό.

«Όλοι τον ξέρουν και φυσικά τον θυμούνται που βρισκόταν μόνιμα στο κουβούκλιο του ΠΑΣΟΚ» λέει ο Δημήτρης Τσότρας, που περιγράφει στο «Ε» όλα όσα ταλάνιζαν το Γιώργο τα τελευταία χρόνια. Ψηλός με κόκκινα γένια και κόκκινα μαλλιά περνούσε από τα στενά, την Κουμιδιά, τα Λαδάδικα, την Ερμού κι όλο και κάποιος θα του έδινε μερικά ψιλά ή μερικά ρούχα για να τη βγάλει. Ψυγείο δεν είχε σπίτι του και τα φάρμακά του, τα έδινε στο ψυγείο του κ. Τσότρα. «Με ρωτούσαν καμιά φορά οι πελάτες τι είν’ αυτό που μυρίζει και ήταν τα φάρμακα του Γιώργου, τι να έκανα…», μας λέει ο ίδιος.

Πριν λίγο καιρό είχε πάει στο Νοσοκομείο, αλλά λόγω έλλειψης ασφάλισης δεν μπόρεσε να νοσηλευτεί καταλλήλως. «Η μητέρα του πλήρωνε 25 χρόνια τον ΟΓΑ κι εκείνος έδινε εισφορές από το 2001» προσθέτει ο κ. Τσότρας. Ο Γ. Φωκιανός προσπαθούσε να κάνει τα χαρτιά του για να πάρει σύνταξη από τον ΟΓΑ και σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στο φίλο του, τού γνωστοποιήθηκε δύο χρόνια μετά ότι δεν δικαιούται να πάρει και ενώ προηγουμένως για τουλάχιστον 10 χρόνια κατέβαλε εισφορές.

Όλες αυτές τις εισφορές που κατέβαλε στον ΟΓΑ, ο οργανισμός τις δεχόταν χωρίς να ενημερώνει ότι αυτά τα χρήματα πάνε στράφι. Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο ΟΓΑ τον είχε διαγράψει από το 2001 και τον ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή, πριν λίγο καιρό, όταν ο Φωκιανός ζήτησε να πάρει σύνταξη, και μάλιστα όχι άμεσα, αλλά… δύο χρόνια μετά.

Το γεγονός αυτής της ολιγωρίας και της αναμονής τον είχε αποτρέψει από το να απευθυνθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες και την πρόνοια για να διεκδικήσει κάποιο προνοιακό επίδομα. «Πώς είναι δυνατό ένα ταμείο να εισπράττει χρήματα, αλλά να μη λέει στον άμεσα ενδιαφερόμενο ότι είναι διαγραμμένος;» αναρωτιέται ο κ. Τσότρας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey