Ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου το θέμα

Άλλη μία ευκαιρία διάσωσης της ΕΨΥΠΑΛ

06/02/2016 - 00:52

Άλλη μια φορά πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου το θέμα της ΕΨΥΠΑΛ. Αυτήν τη φορά εισηγητής του θέματος θα είναι ο ίδιος ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός κι όχι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στρατής Τζιμής.

Άλλη μια φορά πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου το θέμα της ΕΨΥΠΑΛ. Αυτήν τη φορά εισηγητής του θέματος θα είναι ο ίδιος ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός κι όχι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στρατής Τζιμής.

Αυτό προκύπτει από την ημερήσια διάταξη που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες. Στη συζήτηση του θέματος, που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη, αναμένεται να παραστεί και να παρέμβει ο πρόεδρος της εταιρείας Θεόδωρος Χατζηπαναγιώτης.

Η μη λήψη απόφασης στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί του θέματος δημιούργησε νέες τριβές μεταξύ του Δήμου και της ΕΑΣ Λέσβου αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.
Η πλευρά της ΕΑΣ Λέσβου θεώρησε ότι η δημοτική αρχή δεν ήταν επαρκώς αποφασιστική στην προώθηση της μεταξύ τους συμφωνίας για το μέλλον της εταιρείας. Κι αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος για τον οποίο δε λήφθηκε απόφαση στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Αν και δε διατυπώνεται ευθέως, στην ΕΑΣ Λέσβου πιστεύουν ότι η δημοτική αρχή δε θέλει να υλοποιήσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο πλευρών.

Η αποφυγή του πλειστηριασμού
Η εισήγηση του θέματος από το δήμαρχο βάζει σε νέα διάσταση το θέμα, διότι δείχνει τόσο προς την ΕΑΣ Λέσβου όσο και προς τους δημοτικούς συμβούλους τη βούληση να υλοποιηθεί η συμφωνηθείσα λύση. Δηλαδή η πώληση μέρους των μετοχών της εταιρείας σε ιδιώτες, με παράλληλη μείωση των ποσοστών στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΑΣ Λέσβου και του Δήμου.

Το κατά πόσο είναι η λύση αυτή ενδεδειγμένη για την ΕΨΥΠΑΛ ή όχι χωράει πολλή συζήτηση. Όμως θα είναι τραγικό για ακόμη μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο να μη λάβει καμία απόφαση και εντέλει τα ακίνητα της εταιρείας να χαθούν στο πλειστηριασμό, που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, η σημερινή διοίκηση της εταιρείας και οι μέτοχοί της οφείλουν να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσουν την περιουσία της. Κι αυτό περιλαμβάνει την αποφυγή του πλειστηριασμού αλλά και την διερεύνηση των λόγων για τους οποίους η εταιρεία έφθασε στη σημερινή κατάσταση. Η έρευνα θα γίνει από τους ορκωτούς ελεγκτές, που έχει αποφασιστεί να κάνουν διαχειριστικό έλεγχο στην ΕΨΥΠΑΛ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey