Κοντά σε συμφωνία για το ασφαλιστικό η κυβέρνηση με τους δανειστές

Ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις

06/02/2016 - 00:40

Η επιτυχία των κινητοποιήσεων ενάντια στο ασφαλιστικό της 4ης Φεβρουαρίου, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, προσανατολίζουν όλους τους φορείς σε νέες κινητοποιήσεις, ώστε να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο. Όμως η κυβέρνηση κινείται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος.

Η επιτυχία των κινητοποιήσεων ενάντια στο ασφαλιστικό της 4ης Φεβρουαρίου, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, προσανατολίζουν όλους τους φορείς σε νέες κινητοποιήσεις, ώστε να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο. Όμως η κυβέρνηση κινείται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κατρούγκαλος είχε πολύωρη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου με τους δανειστές, ενώ χθες Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι υπήρξε συμφωνία στη βασική αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού και της φορολογίας εισοδήματος με τους δανειστές. Ο υπουργός θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν ως το τέλος του Φεβρουαρίου.

Αξιολογούν τα δεδομένα
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το συλλαλητήριο της Πέμπτης στη Μυτιλήνη, το Συντονιστικό όργανο των φορέων για το ασφαλιστικό τονίζει ότι θα αξιολογήσει τα δεδομένα και θα ανακοινώσει τη μορφή συνέχισης του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Παράλληλα, συγχαίρει τους επιχειρηματίες των τοπικών επιχειρήσεων, τους επαγγελματίες, τους εμπόρους, τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης (καφετεριών, ταβερνών, ψητοπωλείων κ.λπ.), τους επιστήμονες της Λέσβου, τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και τους αγρότες για την καθολική συμμετοχή τους στην απεργία.

Και αναμένεται συνέχεια
Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου χαιρετίζει τους χιλιάδες διαδηλωτές, που πήραν μέρος στο μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στα νέα αντεργατικά, αντιαγροτικά, αντιλαϊκά σχέδια. «Ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος δε διορθώνεται, δε θα περάσει ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου» τονίζει το ΠΕΚ και καλεί όλα τα σωματεία, όλα τα συνδικάτα να προχωρήσουν σε μαζικές γενικές συνελεύσεις που θα βάζουν το θέμα της κλιμάκωσης του αγώνα.

«Ο αγώνας αυτός να γίνει παλλεσβιακός ξεσηκωμός, να ενώσει τις φωνές μας μ’ αυτές των αγροτών και των άλλων στρωμάτων ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διάλυση του ασφαλιστικού, για τη νέα φοροληστρική επίθεση που ετοιμάζουν στο λαό» καταλήγει.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει την κινητοποίηση και σημειώνει πως η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Λέσβου στην απεργία έφθασε στο 27,36 % (και κάποια σχολεία έκλεισαν). Παράλληλα, στην ανακοίνωση τονίζεται: «Παρά το γεγονός ότι δεν αντιστοιχεί στην ένταση της επίθεσης που δεχόμαστε (το ποσοστό της συμμετοχής), είναι αρκετά πάνω από τα συνήθη ποσοστά για το νησί μας και γι’ αυτό ελπιδοφόρα.

Η συνέχεια και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στόχο να ανατραπούν τα σχέδια κυβέρνησης και θεσμών είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey