Πρόστιμο «μαμούθ» του ΙΚΑ στη ΔΕΔΑΠΑΛ!

05/02/2016 - 23:55

Το «Ε» σήμερα αποκαλύπτει μία ακόμη απόδειξη του ότι οι «εν κρυπτώ και παραβύστω» προσλήψεις της και η «ενός ανδρός αρχή» διοίκησή της είναι σε επικίνδυνα λάθος κατεύθυνση, καθώς επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως επιβλήθηκε στη ΔΕΔΑΠΑΛ πρόστιμο «μαμούθ» από το ΙΚΑ, που αγγίζει τις 120.000 ευρώ, από ασφαλιστικό έλεγχο που διενήργησε τον περασμένο Σεπτέμβρη! Παράλληλα, ο επικεφαλής του «Αδέσμευτου Συνδυασμού» Στρατής Κυρατζής, που εκπροσωπεί την ΠΕΔ στο Δ.Σ. της ΔΕΔΑΠΑΛ, με δηλώσεις του στο «Ε» παίρνει σαφείς αποστάσεις με προβληματισμό από τη διοίκηση, επιβεβαιώνοντας ότι το Δ.Σ. της συνεδρίασε πριν από λίγες ημέρες μετά από διάστημα τριών ολόκληρων μηνών!

Μπορεί η δημοτική αρχή να επιλέγει -βάσει της επίσημης χθεσινής αντίδρασής της στο πρόσφατο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ε» για τη λειτουργία της ΔΕΔΑΠΑΛ και τις σχέσεις της με τις ΜΚΟ- για μία ακόμη φορά να μην απαντά επί της ουσίας στα συγκεκριμένα ζητήματα που αναδεικνύονται, ωστόσο φαίνεται πως η επιμονή της στο να αρκείται να δηλώνει απλά η ίδια «διαφανής», χωρίς να επικαλείται κανένα στοιχείο, συμβάλει τελικά στο να ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» και να αποκαλυφθούν όλα τα πρόσφατα «θολά» πεπραγμένα της διοίκησης της ΔΕΔΑΠΑΛ, που αφήνουν σήμερα δικαίως ή αδίκως σκιές σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της. Το «Ε» σήμερα αποκαλύπτει μία ακόμη απόδειξη του ότι οι «εν κρυπτώ και παραβύστω» προσλήψεις της και η «ενός ανδρός αρχή» διοίκησή της είναι σε επικίνδυνα λάθος κατεύθυνση, καθώς επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως επιβλήθηκε στη ΔΕΔΑΠΑΛ πρόστιμο «μαμούθ» από το ΙΚΑ, που αγγίζει τις 120.000 ευρώ, από ασφαλιστικό έλεγχο που διενήργησε τον περασμένο Σεπτέμβρη! Παράλληλα, ο επικεφαλής του «Αδέσμευτου Συνδυασμού» Στρατής Κυρατζής, που εκπροσωπεί την ΠΕΔ στο Δ.Σ. της ΔΕΔΑΠΑΛ, με δηλώσεις του στο «Ε» παίρνει σαφείς αποστάσεις με προβληματισμό από τη διοίκηση, επιβεβαιώνοντας ότι το Δ.Σ. της συνεδρίασε πριν από λίγες ημέρες μετά από διάστημα τριών ολόκληρων μηνών!


Η δημοτική αρχή απάντησε χθες, με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, στο δημοσίευμα του «Ε», όπου μεταξύ άλλων αποκάλυπτε πως η ΔΕΔΑΠΑΛ πήρε από ΜΚΟ περίπου μισό εκ. ευρώ για υπηρεσίες καθαριότητας λόγω των αυξημένων αναγκών του «προσφυγικού». Για μία ακόμη φορά όμως απέφυγε την ουσία, μένοντας στη γενικόλογη πολιτική επιχειρηματολογία που βασίζεται στην «έκτακτη κατάσταση» του προσφυγικού. Την οποία βεβαίως κανείς δε δύναται να της τη στερήσει, καθώς πράγματι και κατά γενική ομολογία η δημοτική αρχή Γαληνού και η ΔΕΔΑΠΑΛ έβαλαν καθοριστικά «πλάτη» στη διαχείριση των πρωτοφανών προσφυγικών ροών των τελευταίων μηνών. Παρ’ όλα αυτά όμως η ουσία του τότε δημοσιεύματός, όπως και του παρόντος, συμπυκνώνεται στο εξής: Δε μπορεί ακόμα και σήμερα η δημοτική αρχή να θεωρεί πως στο όνομα του προσφυγικού αποκτά κάποιου είδους ηθικό πλεονέκτημα να κάνει ό,τι θέλει και να ενημερώνει για ό,τι νομίζει, όπως θέλει και όποτε θέλει.

Συνεδρίαση του Δ.Σ. κάθε… τρεις μήνες!
Και μία ακόμη απόδειξη περί αυτής της λογικής στη διοίκηση της ΔΕΔΑΠΑΛ είναι η σημερινή δήλωση του Στρατή Κυρατζή, του επικεφαλής του «Αδέσμευτου Συνδυασμού», στο «Ε», που εκπροσωπεί την ΠΕΔ στο Δ.Σ. της διαδημοτικής επιχείρησης, ότι δεν είναι ενήμερος ούτε για το ακριβές καθεστώς των συμβάσεων με τις ΜΚΟ, ούτε για την πρόσφατη απόλυση της Α.Α., της μοναδικής χημικού μηχανικού της ΔΕΔΑΠΑΛ πριν από λίγες ημέρες, η οποία μάλιστα ήταν και έγκυος στον τρίτο της μήνα, όπως αποκάλυψε η τοπική συνάδελφος εφημερίδα «Ν.τ.Λ.».
Και πώς να είναι όμως, όταν την τελευταία φορά που συνεδρίασε το Δ.Σ. της επιχείρησης ήταν πριν από τρεις μήνες! Ωστόσο, ο κ. Κυρατζής έδειξε και τη διαφωνία του και για το γεγονός που αναδείξαμε προχτές: πως η αποστολή της ΔΕΔΑΠΑΛ «λαστιχάρει», υποκαθιστώντας σε μεγάλο βαθμό τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου και την αντίστοιχη της Καθαριότητας.

Ζητά οικονομικά στοιχεία
«Η άποψή μου είναι πως η ΔΕΔΑΠΑΛ δεν πρέπει να έχει σχέση με την αποκομιδή. Πρέπει να μείνει σε ό,τι αφορά το ΧΥΤΑ και τους ΣΜΑ. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν καταψήφισα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. τη συνέχιση των συμβάσεων που υπάρχουν σήμερα για την καθαριότητα. Πρέπει ο Δήμος να πιέσει να πάρει μόνιμο ή παραπάνω εποχικό προσωπικό, ειδικά στη δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζει με το προσφυγικό. Αν είναι επιλογή πάντως η ΔΕΔΑΠΑΛ να συνεχίζει συμβάσεις καθαριότητας, θα πρέπει να το κάνει μέσω ΑΣΕΠ και με δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρατζής.
Επίσης, για μία ακόμη φορά ανέδειξε και το ζήτημα των περίφημων χρημάτων των ανταποδοτικών (θέμα που είχε προκαλέσει κατά πολλούς και το χαρακτηριστικό θερμό επεισόδιο του προέδρου της επιχείρησης κ. Κατζανού με τον τότε αντιδήμαρχο Οικονομικών Παν. Τσουπή), το οποίο είχε φέρει με τη μορφή ερώτησης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τον περασμένο Νοέμβρη, επιφυλασσόμενος να πει πολλά περισσότερα την ερχόμενη Τετάρτη στην επερχόμενη συνεδρίαση του σώματος.


120.000 πρόστιμο από το ΙΚΑ!

Ωστόσο, η μία ακόμη φωνή, που υψώνεται ηχηρά τελευταία (μαζί με εκείνες των κ.κ. Γεωργούλα και Κουρτζή) από την αντιπολίτευση και απαιτεί συγκεκριμένες απαντήσεις για να σπάσει η αίσθηση ύπαρξης μίας ιδιόμορφης «ομερτά» γύρω από τη λειτουργία της ΔΕΔΑΠΑΛ, μπορεί να λάβει υποστήριξης και άλλων.
Και αυτό γιατί η επιβεβαιωμένη πληροφορία του «Ε» πως επιβλήθηκε πρόστιμο στη ΔΕΔΑΠΑΛ ύψους 120.000 ευρώ από το ΙΚΑ για πρόσφατο ασφαλιστικό έλεγχο που έκανε τον περασμένο Σεπτέμβρη ενισχύει την απαίτηση για συγκεκριμένες και με στοιχεία τοποθετήσεις της δημοτικής αρχής. Ιδίως από τη στιγμή που το πρόστιμο αυτό θα πληρωθεί -αν και εφόσον δεν καταφέρει η ΔΕΔΑΠΑΛ να το ανατρέψει μέσω ενδεχομένως της νομικής οδού, που πάλι -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- θα ακολουθήσει- από τα ανταποδοτικά χρήματα των δημοτών της Λέσβου και θα βαρύνει και με ευθύνες και κάθε μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΔΑΠΑΛ, που μέχρι σήμερα βρίσκει ότι όλα είναι καλώς καμωμένα, αλλά παρ’ όλα αυτά βρέθηκαν 11 υπάλληλοι ανασφάλιστοι…

Η σιωπή τούς αδικεί
Συμπερασματικά λοιπόν, θα έλεγε κανείς -χωρίς να προδικάζει ότι η ΔΕΔΑΠΑΛ δε λειτουργεί σύννομα επί των ημερών του Γιώργου Κατζανού- ότι η δημοτική αρχή θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να ακολουθήσει σαφέστατα μία πιο «εξωστρεφή» τακτική στη διαχείριση εκ μέρους (και) της ΔΕΔΑΠΑΛ του προσφυγικού, βάζοντας την αντιπολίτευση να συμμετέχει με φυσική παρουσία στα ζητήματα που κλήθηκε να διαχειριστεί και υπερέβαιναν το ρόλο της ίσως και τις δυνατότητές της και ενημερώνοντας την κοινή γνώμη κατά τα πρότυπα της «Μονομετοχικής» της Χίου.
Πολύ περισσότερο θα περίμενε οι κατά καιρούς «απαντήσεις» της -όπως η χθεσινή- να ήταν πράγματι τέτοιες, που να ικανοποιούσαν αυτό που στις μέρες μας είναι μείζον: Η γυναίκα του Καίσαρος να μην είναι μόνο τίμια, αλλά και να φαίνεται. Θα ήταν καλό, λοιπόν, για όλα όσα συζητούνται εδώ και μήνες γύρω από τη λειτουργία της ΔΕΔΑΠΑΛ, να ειπωθούν αρμοδίως στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, που με χαρά διαπιστώνουμε ότι είναι στην ημερήσια διάταξη, και να φωτιστούν όλες οι σκιές που έχουν δημιουργηθεί.
Γιατί όσο επιμένει η δημοτική αρχή να θεωρεί ότι, «προσφυγικώ δικαίω», μπορεί να λειτουργεί χωρίς να γνωρίζει κάποιος εν προκειμένω για τη ΔΕΔΑΠΑΛ πόσους απασχολεί σήμερα, πώς και σε ποιους τομείς και πού διαθέτει τα χρήματα, συνεδριάζοντας κάθε τρεις μήνες, τόσο θα ενισχύει την εντύπωση περί αδιαφάνειας στη διαχείρισή της. Και θα αδικεί την ομολογουμένως συγκινητική, που υπερέβαλε εαυτούς εκ μέρους των μελών της (σ.σ. κυρίως του κ. Κατζανού), στάση της στη διαχείριση του προσφυγικού.
 
ΥΓ: Είναι υποχρέωση του Τύπου, όταν διαπιστώνει ότι τα «100 μπλοκάκια», οι «500.000 ευρώ από ΜΚΟ» και τα πρόστιμα από το ΙΚΑ πέφτουν χάμω, χωρίς να τυγχάνουν απάντησης ή διερεύνησης, να το κάνει εκείνος, έστω και πολύ καθυστερημένα. Όταν λοιπόν το κάνει, δεν είναι δυνατό από το δήμαρχο της «πρωτεύουσας της αλληλεγγύης», που αποτέλεσε το τελευταίο εξάμηνο φωτεινό παράδειγμα σκέψης και δράσης, να γράφεται ότι «υποκινείται και ενορχηστρώνεται για την εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπών», όπως σημειώνει η πραγματικά απίστευτη απάντηση που λάβαμε και την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια.


Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey