Η ΔΕΔΑΠΑΛ δεν... απαντά!

05/02/2016 - 19:14

Ο Δήμος Λέσβου απαντά στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Εμπρός" με ανακοίνωση ωστόσο όχι της διοίκησης της ΔΕΔΑΠΑΛ, αλλά της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης(!). Για μία ακόμη φορά όμως δεν δίνει στην πραγματικότητα καμία συγκεκριμένη απάντηση ως προς τα συγκεκριμένα ζητήματα που αναδεικνύει το ρεπορτάζ και οφείλει να ενημερώσει την κοινή γνώμη καθώς και το δημοτικό συμβούλιο. Κι αυτό σημειώνεται γιατί η απάντηση που λάβαμε από τον δήμο, αναφέρει ξανά ότι "όλα είναι νόμιμα", επειδή απλά το λέει η ίδια η δημοτική αρχή. Χωρίς δηλαδή κανένα στοιχείο και φυσικά καμία αναφορά στο πως εκτελέστηκαν οι περίφημες συμβάσεις με τις ΜΚΟ και από ποιους.

Τέλος η τελευταία παράγραφος της απάντησης του δήμου, πετάει την μπάλα όχι απλά στην κερκίδα, αλλά και εκτός γηπέδου...

Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στη ΔΕΔΑΠΑΛ, γίνονται γνωστά τα παρακάτω:

Η δράση της ΔΕΔΑΠΑΛ, τόσο το 2015, όσο και τους τελευταίους μήνες, αναφορικά με την προσφυγική κρίση, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που προέκυψαν από τις πολύ μεγάλες αφίξεις. Η ΔΕΔΑΠΑΛ, βρισκόταν και βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή της μάχης για τον καθαρισμό ακτών και δημοσίων χώρων, ναυαγιαιρέσεων, συλλογή και μεταφορά σωσιβίων, καθώς και τη συνδρομή με κάθε μέσο και οπουδήποτε μας ζητήθηκε.

Το προσωπικό της ΔΕΔΑΠΑΛ, παρά τα περιορισμένα και μη εξειδικευμένα μέσα που είχε στη διάθεσή του, αλλά και την πρωτοφανή χρονική πίεση, υπερέβαλε εαυτόν και κατά γενική ομολογία ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε όλες τις προκλήσεις διαχείρισης μιας μεγάλης κρίσης.

Πρέπει να τονισθεί για ακόμη μια φορά ότι, τα οικονομικά στοιχεία της Εταιρίας είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή, τόσο στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και σε κάθε φορολογούμενο πολίτη. Όλες οι αποφάσεις σχετικά με τις συμβάσεις που υπογράφηκαν με Μ.Κ.Ο. είναι απολύτως νόμιμες και ελήφθησαν με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η αποτελεσματικότητα και το έργο που έχει παρουσιάσει όλο αυτό το διάστημα η ΔΕΔΑΠΑΛ, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την ορθή και χρηστή διαχείριση όλων των θεμάτων της, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, με βασικό γνώμονα το κοινό καλό.

Κάθε κριτική και επισήμανση είναι ευπρόσδεκτη, εφόσον δεν υποκινείται και ενορχηστρώνεται για την εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπών. Σε ο,τι μας αφορά, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μεθοδικά, με συνέπεια και σεβασμό στους πολίτες, που είναι και οι τελικοί αξιολογητές του έργου μας. 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey